שואת הארמנים

Fleddermaus

New member
שואת הארמנים

(בהמשך לדיון שהיה היום במרכז) שואת הארמנים-הייתה או לא?

אנגרן

New member
בהחלט לא.

הארמנים מרדו בשלטון הטורקי ה-1915 בעת מלחמת העולם ה-1. כתוצאה מכך הוחלט להגלות את הארמנים שחיים באסיה הקטנה, מלבד אלה שחיו באיסטנבול. במהלך ההגליה רבים מהארמנים מתו והיו בהחלט מעשי טבח מקומיים. בהחלט מדובר בפשע מלחמה של השלטון הטורקי אך לא מדובר ב'שואה' משום שלא הייתה כוונה להשמיד את הארמנים אלא פשוט לנטרל איום ביטחוני.

אנגרן

New member
אצלך כן. כי אתה זה שהעלית לראשונה

את הסוגייה הזאת. במהלך מחמת העולם ה-1 מתו בין 750 אלף ל-500 אלף ארמנים (ואולי פחות, אם מתעלמים מאבדות שהם ספגו בקרב). במהלך ההגליה (שנבעה מצורך ביטחוני ולא ג'נוסידי, בניגוד לשואה) שבה אכן אירעו מעשי טבח מקומיים אך לא כוללניים.

נכון, ולכן אני לא מסכים להשוואה

לשואת העם היהודי (בגלל זה, אגב, רק שואת העם היהודי מכונה "השואה" (The Holocaust), על אף שהארמנים נטבחו 20 שנה לפני היהודים), אבל גם לא לכינוי הסטרילי "נטרול איום בטחוני", וגם לא ל"טבחים מקומיים", כיוון שבאותם "טבחים מקומיים" נהרגו (עפ"י המספרים שאתה מציג) לפחות שביעית מאוכלוסיית הארמנים, ומעל חצי מליון איש, כך שצריך להיות עיוור כדי לא לראות שהיתה כאן יד מכוונת, בין אם בעידוד הטבחים ואולי גם הוראות על ביצועם, ובין אם בהעלמת עין מהם. אתה קורא לזה "נטרול איום בטחוני", אני קורא לזה רצח עם.

Fleddermaus

New member
להצעיד משפחות שלמות מצפון טורקיה

לאזור סוריה זה רצח עם.

ומי סייע ל"תנאי הדרך" האלה?

(ואם הייתי דמגוג, הייתי שואל אם זה לא מזכיר לך משהו).

אנגרן

New member
אז גם סטלין ביצע בצ'צ'נים 'רצח עם'

כאשר הוא הגלה אותם לסיביר?

אין לי מידע לגבי כמות המוגלים

תנאי הדרך, וכמובן, אחוזי התמותה. יכול בהחלט להיות שהיה כאן נסיון לרצח עם (או לנטרול "בעיה בטחונית"), במיוחד לאור העובדה שמדובר בסטאלין.

לא זו השאלה

אין שאלה אם הייתה שואה, המילה שואה פירושה אסון, וכאמור לארמנים אכן קרה אסון, תגדירו את זה איך שתרצו. הויכוח נסוב סביב השאלה אם היה רצח עם (ג'נוסייד) או לא היה רצח עם. אותי זה מחריד כאשר יהודים מכחישים את רצח העם של הטורקים בארמנים, הרי אנחנו נאבקים במכחישי שואה (!) משלנו.

דומ4

New member
בהחלט כן.

היהודים היו קוץ בתחת של הציוויליציה במשך אלפי שנים. כתוצאה מכך הוחלט להגלות את רובם למחנות. במהלך ההגליה רבים מהיהודים מתו והיו בהחלט מעשי טבח מקומיים. בהחלט מדובר בפשע מלחמה של השלטון הנאצי אך לא מדובר ב'שואה' משום שלא הייתה כוונה להשמיד את היהודים אלא פשוט לנטרל איום קיומי. מספיק טוב לך?

croovy

New member
רצח עם זה לא הרבה יותר טוב מהשואה

לא לדבר בסיסמאות

למעלה