שואל בשביל חבר...

• פותח הנושא R e A
  • פורסם בתאריך

R e A

New member
שואל בשביל חבר...

חבר שלי עשה תאונת דרכים בזמן שהיה לו מלווה וקיבל שלילה לחודשיים+זימון למשפט. המלווה בעיקרון נגמר לו לפני שבוע בערך והשלילה נגמרת לו מחר [יום ראשון]. יש סיכוי כלשהו שכשהוא ילך לקחת את הרשיון שלו מהמשטרה יגידו לו שעליו להתחיל את תקופת המלווה מהתחלה? תודה לעוזרים...

dor119

New member
תאונת דרכים - שלילה . . . .

הלך הרישיון צריך רישיון מחדש תיאוריה + מעשי . לאחר מכן נהג חדש מהתחלה כולל מלווה .

|נצל"ש|

אם נגמר לי המלווה וחס וחלילה אני עושה תאונה אז מה הפרוצדורה? כנ"ל גם אם מישהו נכנס בי... תודה מראש

רן88

New member
פרוצדורה מאיזו בחינה? מה עושים מיד

לאחר התאונה? מה עושים עם תביעת ביטוח (במידת הצורך)? תחדד את השאלה.

R e A

New member
סתם שתדעו..

החבר קיבל את הרשיון ולא צריך מלווה מחדש. משטרה דפוקה=\ הבנאדם נסע חודש וקצת עם מלווה, עשה תאונה ומאז לא נגע באוטו. עכשיו הוא חוזר לנהוג ללא עונש...

wil

New member
זה לא בלי עונש - המשפט עוד לפניו.

שלילה מנהלתית היא לא עונש - הוא עדיין לא הורשע בשום עבירה. שלילה מנהלתית היא בסה"כ אמצעי להגנת הציבור מנהג מסוכן, לפי שיקול דעתו של קצין משטרה. במשפט עצמו הוא כבר ייענש כמו שצריך. (אגב - מומלץ מאוד למנות עו"ד לטיפול בתיק. הביטוח המקיף של האוטו בד"כ יכסה את העלות. שווה לברר.) החודשיים של השלילה שהוא כבר עשה יקוזזו מהעונש שייקבע לו. מה שכן - אכן החוק קצת טיפשי לגבי זה שהפז"מ של המלווה ממשיך לדפוק גם בשלילה...

למעלה