שואל את דעתכם

Grimsom

New member
נקודת משען ארכימדית

דוקינס מספר סיפור שהגנים הם גיבוריו. אנחנו בדרך כלל מספרים את אותו הסיפור כשאנחנו גיבוריו. לאותו הסיפור יכולים להיות גם גיבורים אחרים: וירוסים וחיידקים, אלקטרונים ופרוטונים (או חלקיקים קטנים יותר)רעיונות, החיים בכללותם, כדור הארץ כמערכת אקולוגית, היקום כולו, אלוהים. בכל סיפור כזה, משמעות הדברים תהא שונה בהתאם לגיבור שעומד במרכזו. העדפת פרספקטיבה אחת על אחרת היא עניין של טעם, או של שיקולים מחוץ לסיפור.

Dark SpaWn

New member
שואל את דעתכם

תגידו... מה לדעתכם מטרת החיים ? אני עדיין לא הגעתי למסקנה או דעה בקשר לזה בינתיים עד שאני לא אמצע משהו מספק יותר אני חושב שמטרת החיים של כל אדם היא לחפש את האושר האישי שלו אני רוצה לדעת מה דעתכם אולי למישהו יש כאן איזו דעה מאוד נכונה שלא חשבתי עליה

amirmatalon

New member
שאלה טובה

אני חושב שבעיקרון אתה צודק כי בטבעו האדם הוא אנוכי ותמיד יחפש מה טוב בשבילו אבל לא יודע אני מחפש הגדרה אחרת שהיא לא אושר אישי אני מסכים עם הקו מחשבה אבל לא עם המקום אליו הוא מגיע.

Dark SpaWn

New member
כן אתה צודק

"אושר אישי" זו לא בידיוק הגדרה נכונה אבל אם תחשוב על זה טוב טוב כל פעולה של כל בן אדם אשר הוא עושה מרצונו החופשי מטרתה הסופית היא להוביל לאושר שלו אפילו ליגרום שמחה למישהו אחר כנראה נעשת על ידי מישהו כדאי לגרום גם לעצמו אושר מסויים

amirmatalon

New member
נכון

יש על זה אפילו פרק שלם בחברים על זה שלכל מעשה יש תועלת אישית מסויימת גם אם התועלת לזולת גדולה בהרבה למשל לעזור למישהו שבסוף יגיד לך תודה היא בעצם פעולה אשר עזרה לזולת אבל בסופה גם אתה תרגיש יותר טוב ולכן שהתועלת הייתה גם לטובתך

Grimsom

New member
הדרך אל האושר

אריסטו הסכים שאנחנו כולנו מחפשים את האושר, שכל אדם מחפש מה טוב בשבילו - אבל מהו האושר, מה טוב בשבילנו? לשם כך אריסטו פנה אל הטבע האנושי, ובחן במה הוא מיוחד במחשבה שמימוש הייחוד הזה הוא האושר (כפי שהמיוחד באמנותו של הסנדלר הוא ייצור הנעליים, וזו תכליתו - כך מימוש ייחודו של האדם יהא תכליתו ומימושה - אושרו). האדם הוא בעל חיים (ובאריסטוטלית - בעל נפש). מה שמייחד את נפשו של האדם מנפשות אחרות (נפשות בעלי חיים וצמחים) הוא הכושר הלוגי (מילולית, הכושר לדבר - הכוונה ליכולת השכלית, לחשיבה). החשיבה היא הטבע המיוחד לאדם ותכליתו. מימוש החשיבה (שבצורתו העליונה הוא, כמובן, חיי העיון) הוא, אם כן, אושרו הגדול ביותר של אדם. תכלית החיים, אם תרצו, על פי אריסטו, היא להתפלסף.

אמיר96

New member
אם כך

אנחנו ממצים את תכלית חיינו בפורום נכבד זה. ותודה לתפוז שמאפשר לנו לעשות את זה... אגב, אני חושב שזה לא מפתיע שתכלית החיים על פי פילוסוף היא - להתפלסף.

daniella4

New member
../images/Emo6.gif

אז החיים מאושרים. מוסרת את תודתי לפורום זה שמנעים לי את זמני הפנוי.

Dark SpaWn

New member
תכלית החיים היא להתפלסף?... מעניין

זו דעה מעניינת אבל מצד שני אם אתה הכן מסכים שמטרתו של אדם בכלליות היא לחפש ארת האושר שלו אז מה אם האנשים שמאושרים בגלל שאינם חושבים על שאולות כמו למה אני קיים

Grimsom

New member
כמובן שהם לא מאושרים באמת

אתה צודק, זו באמת טענה בעייתית - מה הערך של לומר לאדם שהוא אינו מאושר, כאשר הוא חש אושר גם מחיים לא פילוסופיים? בגלל זה אני חושב שהאושר הוא לא תכלית בפני עצמו, ושתפקיד זה יכול למלא רק הטוב. אגב, היו פילוסופים (סקסטוס אמפיריקוס והפירוניסטים), שחשבו שהאושר הוא דווקא בהשתחררות מכל ידיעה או האמנה שהיא - מעין שלווה שבהשלמה עם חוסר הידיעה וחוסר ההתעסקות בשאלות של אמת.

האושר אינו תכלית...

כי אמצעי. הרצון לעוצמה של ניטשה מסביר יותר טוב ממני מדוע.

ל נ צ ח

New member
האדם עבד שחי בחסד אדונו

אלוהים בורא החיים ואדם למענה כל הנשמה באדם. הוא האמת והחיים, אותם ואת עבדיו ברא האדם עבד לאלוהים אדון על כל הנבראים. -אתה וכל דבר נמצא בהשגחתו המתמדת (יש לו את הכלים לזה) אלוהים נותן לך-לנשמה-שבך את החיים הכה היקרים ובכדי שנשמתך המתייסרת נוראות באין לה אותם תוכל אותם לחיות ולנשום דרך גופך החי. החיים הכה-חיוניים והיקרים מאין-כמוהם לאדם לנשמתו בנויים בין-היתר מזכויות וחובות. -באם טובים מעשיך במהלך חייך ובאם רעים-הם עבורם תשלם את מלוא המחיר. ~ * ~ שבת שלום ומבורך: * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
אני הדרך האמת והחיים! ../images/Emo47.gif

חד-וחלק: < אין גן-עדן רק להם הדתיים! < אין שיגיע לאבי ללא שיעקוב לדרכי.> חג-שמח! * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
אלהים זה אלהים מלה זו מלה אני עבדו

בחירו וכולנו וכולם עבדים שלו בו. *ספר משלי פרק כ* יב) אזן שמעת ועין ראה יהוה עשה גם שניהם: כח) חסד ואמת יצרו מלך וסעד בחסד כסאו: ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

bralon1

Member
מטרת החיים היא לקרוא מה האחרים

יגידו על מה שאתה אומר על דבר מסויים שהוא לפי דעתך מטרת החיים
הנושא יכול להניב כספים. יש את הפילוסוף יובל לוריא שכתב ספר בשם "בעקבות משמעות החיים"-מסע פילוסופי (ראוי לציין שיש לי אותו אבל מרבה לא לקרוא אותו) שבו הוא מדבר על נושא. הייתי ממליץ על הספר אבל אינני יודע מה סופו של הספר כי לדעת אותו הוא כמו לענות על השאלה אשר הכותרת שלו מעוררת.

קראתי את הספר, ספר די טוב

הוא אינו מציע תשובה ספיציפית למשמעות החיים אלא פשוט נותן כמה פרפספקטיבות שונות למושג כגון הגישה הלוגית של ויטגנשנטיין והגישה האבסורדית של סארטר וקאמי.

אורןoren

New member
מטרת החיים

שאלה טובה Dark SpaWn. נראה לי שכל אחד צריך להתמודד עם השאלה הזו במעגלים הכי פנימיים, ותשובות מהחוץ יכולות לפעמים לבלבל ולהסיט מהדרך. ...יחד עם זאת - יש אנשים שכבר עשו את הדרך הזו והגיעו למקומות שאנחנו, בתודעה המוגבלת שלנו, לא יכולים אפילו לדמיין. אם חייך יובילו לאנשים כאלו - זכית! הם יעזרו לך לקצר את הדרך.

למעלה