שואלת שאלה ............

dana31

New member
שואלת שאלה ............

עבור חברתי. חברתי בשמירת הריון בשל פתיחת צוואר וירידת מים. היא בשבוע 20. יש סיכוי בכלל לעובר? יש כאן משהי שילדה בשבוע כזה? אני כל כך עצובה ולא יודעת אפילו איך לעודד אותה כי נראה לי שזה כל כך מוקדם בשביל להציל..... לא?

תשובה מצערת...

למיטב ידיעתי לא ניתן להציל עובר מתחת לשבוע 23, וגם אז הסיבוכים והפגיעות האפשריות קשות. תחזיקי לה אצבעות שתוכל לסחוב כמה שיותר. בהצלחה.

engel_j

New member
אנחנו הצלחנו להחזיק מעמד

עם צוואר רחם פתוח 6 שבועות (נס גדול היה פה !!) בבית החולים, לפי דעתי פג מתחת ל- 25 שבועות זה כמעט בלתי אפשרי SORRY

קרן משם

New member
שתשאר בשמירת הריון!!

ותחשוב חיובי וכמובן שללא ספק מרותקת למיטה!! אני הייתי עם ירידת מים משבוע 18!!! אז אמנם לא היתה לי פתיחה אבל לדעתי יש צורך שהיא תשכב בתנוחת טרנדלנבורג (הפוכה) ... לגביי המים הם ללא ספק אבל ללא ספק מתמחזרים! אין דרך לעצור פתיחה (אלא אם יש לה צירים וז כן אפשר לנסות להפסיקם ע"י תרופות מגוונות) יש לקוות רק שהיא תעצר מעצמה...וישנם מקרים גם של נסיגה בפתיחה... סיכוי עכשווי בשבוע הנ"ל פשוט אין! אבל אל תגידי לה דברים כאלה....תגידי לה שיש עדויות שניתן לסחוב עוד כמה שבועות ואז הסיכויים יהיו טובים בהרבה מכעת! מחזיקה אצבעות לחברתך!
קרן

engel_j

New member
התכוונתי... ../images/Emo57.gif

שניתן למשוך מס´ שבועות עם צוואר רחם פתוח (מי כמוני שיודע !!) ומאחל רק לטוב ובהצלחה. ומצד שני כדי לאמור את האמת (ובעדינות) שהיא קשה לפעמים !! אבל אנחנו תמיד,תמיד אופטימיים !!!!!!!!

קיבלת את התשובות

מתחת לשבוע 21 אין סיכוי כיום מבחינה טכנולוגית. שבוע 22 ו-23 היו מיקרים- אבל נדירים כמו שלום במדינתנו... אהל שתסחוב. ותגידי לי שמה שצריך לקרות יקרה. שאם זה לא ילך, אז כנראה שעדיף ככה. אני חושב שזו דרך להתמודד עם המצב... שתהיה חזקה!!!! ותמסרי לה שאנחנו מחכים לה פה.....

dana31

New member
תודה על התגובות אבל..... היום נודע

לי אחרי שביקרתי אצלה הבנתי שיש לה אומנם פתיחת צוואר וקצת הפרשות דמיות עם מעט ירידת מים אבל לצערי, העובר בולט מעט בנרתיק.......... אז הבנתי שבכלל אין סיכוי ומחר כנראה שיילדו אותה..... יש כאן משהי שהצליחה במקרה זהה? זה יעודד טיפה כי חברתי מנסה להאחז בסיכוי הכי קטן למרות שהרופאים חוששים לחייה במצב זה ורוצים ליילד מחר על הבוקר. ליבי איתה כואב לי כך כך תודה לכם על התגובות

dana31

New member
אוריתי מתוקה...... קראתי את המסר

אבל לצערי חברתי כבר אחרי הכל.... למרות שהיא ניסתה לתלות תקווה גם בסיכוי הכי קלוש הרופאים חששו לחייה. היא היתה עם פתיחה וקרומים בולטים כבר כמה ימים והיה חשש מזיהום. כל כך עצוב לי כי ההריון הוא אחרי טיפולים מה גם שהרופאים לא הסכימו לבצע תפירה כי לדעתם לא היתה בכלל אפשרות כזו כי הצוואר היה מחוק לגמרי. מה לעשות? זה כנראה הגורל לא? מודה לך על המסר ועל העזרה

למעלה