שואלת בשביל אחותי- הרטבת לילה

שואלת בשביל אחותי- הרטבת לילה

רשמתי גם בפורום התפתחות, אבל מנסה גם כאן: ילדה בת שלוש וחצי, גמולה לחלוטין במשך היום מגיל 1.4, בקיץ היו פספוסים מעטים במשך הלילה. עם תחילת החורף התחילה להרטיב בכל לילה. מה ניתן לעשות? תודה רבה.

מסכימה עם ניקי,וגם רוצה להוסיף..

לבדוק מה קורה עם הילדה,אולי עברה טראומה מסויימת(חס וחלילה) לברר מה קורה בגן..

היום כבר לא מייחסים הרטבת לילה כתוצאה של

גורמים חיצוניים כמו קור, או איזו שהיא בעיה פסיכולוגית. כיום סבורים שהבעייה נובעת כתוצאה מבעייה פיזיולוגית. לרוב היא ניתנת לטיפול או תרופתי או התנהגותי וההצלחות של הטיפול גבוהות. ניתן להתחיל לטפל החל מגיל 3 בהרטבת לילה, הבעייה היא שקופות החולים ממנות את הטיפול רק מגיל 5. לטעמי האישי מוקדם מידי להתחיל לטפל בגיל כזה, כך שאין לי פתרון של ממש. את יכולה לחפש בגוגל את האתר של המרפאה של דר' קושניר שמטפל בהרטבת לילה ולקרוא קצת על הגורמים. אני יודעת מקרוב כמה זה קשה ומקווה שזה ייפתר מהר!

תודה לכולכן ../images/Emo24.gif

זה לא מקור, היא לבושה טוב והחדר חמים, היא עושה פיפי גם כשהיא ישנה אצל סבתא.. היא נכנסה לגן חדש בספטמבר, אבל לא נרשמו בעיות מיוחדות, אמא שלה תמיד במעקב... אני חושבת שהיא פשוט צרכה לפתח מודעות לפיפי בלילה, שתתעורר , אבל לא יודעים איך לעזור לפתח את המודעות. חשבתי אולי לקום כמה פעמים ולשאול אותה משינה אם יש לה פיפי, כך היא אולי תתרגל להתעורר לפני הפיפי ולא אחרי
אני אחפש את ד"ר קושניר. שוב תודה לכולן.

למעלה