שהייה לתמיד?

noway84

New member
שהייה לתמיד?

שלום, אשמח לעזרה ! אני בן 26, משוחרר כמעט 5 שנים כבר. והייתי רוצה לגור באירופה. (אין לי עדיין יעד מועדף, אבל הייתי רוצה לראות קצת יותר ירוק מבארץ. או לבן. תלוי בעונה) פרנסה לא תהיה מבחינתי בעיה (טפו טפו טפו), יש לי מספיק כסף. אז אני לא אהיה נטל על המדינה שבה אשהה הייתי רוצה ללמוד מהניסיון שלכם ולדעת כיצד אוכל לשהות לתמיד במדינות אירופה ? תודה רבה!

Karenovadia

New member
אולי תתחיל

בלספר האם יש לך אזרחות כלשהיא חוץ מישראלית? כי אם לא- זה לא יהיה הכי קל.. ומה תרצה לעשות כשתהיה גדול?? הרי אי אפשר לשבת על התחת כל החיים כי יש כסף ולא לעשות כלום..ולכן- אם יש משהו שמעניין אותך בחיים אולי תחפש איפה ניתן לעסוק בזה וכך לנסות לבחור מדינה מועדפת בתור התחלה. ולצערי- בעזרת הוכחה שיש לך כסף- לא נראה לי שניתן לקבל אישור שהייה במדינה אירופאית..גם אם לא תהיה לנטל על המדינה. אלא אם יש לי טעות ומישהו יתקן אותי..

noway84

New member
אין לי אזרחות

אין לי אזרחות אחרת חוץ מישראלית. לאמי יש אזרחות רומנית אבל .. מה אני רוצה לעשות כשאהיה גדול :) הרבה זמן לא שאלו אותי את השאלה הזו, וזה נחמד. אני יזם, עשיתי את הכסף שלי ביזמות וכנראה שאי אפשר להפסיק עם זה, אז כנראה אמשיך. אבל זה לא קשור לישראל או אירופה. אפשר לעשות את זה בכל מקום. אולי זו שאלה של בור, אבל האם אפשר לשהות במדינה כלשהי למשל , חצי שנה, ואז לצאת ליום אחד ולחזור ?

כרמית75

New member
הסכם שנגן מאפשר לך לשהות

במדינות החברות בו שלושה חודשים מכל חצי שנה קלנדרית, אז לשאלתך אם אפשר לצאת ליום התשובה היא בדרך כלל לא (תצטרך לבדוק מהן המדינות השייכות להסכם, אני לא סגורה על זה). מותר לך לשהות במדינות החברות עד סה"כ של שלושה חודשים ואז עליך לצאת מתחומי שנגן לשלושה חודשים. אפשר לבחון את האופציה של ויזה על סמך התחייבות להשקיע סכומים מסויימים במדינת היעד שלך. בקנדה למשל אם אתה מתחייב להכניס X כסף וליצור מקומות עבודה, אפשר לקבל ויזה. לא בטוחה אם יש אופציה כזאת במדינות אירופה אבל בהחלט אפשר לבדוק.

Karenovadia

New member
אני מניחה שיש אפשרות דומה

למרות שנראה לי שאם אתה נמצא חצי שנה על וויזת תייר וישר חוזר זה לא תקף. אני חושבת שיש מינימום זמן שזה צריך להתאפס, אבל יכול להיות שאני טועה.. דבר שני- אזרחות רומנית זו אזרחות טובה.. היא אירופאית, אומנם עם כמה הגבלות עדיין אבל ב-2014 הרומנים יהיו חלק מלא מהאיחוד האירופאי ויקבלו זכויות כמו כולם.. להוציא דרכון כזה יקח קצת זמן, אפילו כמה שנים, אבל אם זה באמת מה שאתה רוצה- תנסה להשיג את האזרחות. הייתי מציעה לך באמת קודם כל לחפש מדינה שאתה הכי מתחבר אליה, מבחינת אנשים, אפשרויות תעסוקה, תחביבים והלאה והלאה.. ואולי אם כסף זאת לא בעיה תעבור לכמה חודשים, תטייל, תנסה לראות אם מתאים לך ואם כן- תנסה לראות מה הן האפשרויות העומדות בפנייך.. דבר אגב- אם אתה מתעניין בלימודים (לא בקטע של תואר, אולי לימודים יותר בסיסיים, לימודי שפה נגיד..) תוכל למצוא משהו שאתה רוצה ללמוד ולהוציא וויזת סטודנט, גם ככה וויזה כזו לא נותנת אופציה של עבודה (בערך 20 שעות שבועיות)

noway84

New member
מפתיע!

לימודי שפה מקנים לי ויזת סטודנט ? ויזת סטודנט לכמה זמן היא ? האמת היא שזו הצעה טובה לחפש מדינה שאתחבר אליה, אך איך ניתן לדעת איזה "אופי" יש לכל מדינה? אני טיילתי לכמה מדינות לפני כמה שנים, אבל אני מניח שמדינות בסדר גודל שכזה אפילו האיזורים בהן נורא שונים ומגוונים. בזמנו הכי התחברתי לאוסטריה. אבל כנראה שזה רק בגלל שהייתי על הרי האלפים
במידה ואמי יש לה אזרחות רומנית, עדיין יקח לי כמה שנים עד שאוציא דרכון רומני ? (המון תודה על העזרה, חברים. אני מודה לכם.)

Karenovadia

New member
לא הכי מבינה בוויזות סטודנט

אך סביר להניח שכל לימודים והתקופה שלהם. קודם כל- אתה לא צריך לאהוב את כל המדינה, אלא רק את האיזור שאתה חושב שתרצה לגור בו.. (וכן- אוסטריה מדהימה, ואתרי הסקי שלה עוד יותר..) אולי תתחיל בחיפוש של מידע כללי על מדינות שנראות לך טוב, גוגל, ויקיפדיה, אולי זה יחדש לך כמה דברים.. לגבי האזרחות הרומנית- תחפש פה בדפי הפורום, יש המון מידע על אזרחות רומנית ואיך ניתן להוציא אותה..

כן ויזת סטודנט מעניקה לך שהות לזמן הלימודים

וכמו שנאמר גם מותר לעבוד תוך כדי (מהנסיון שלי שתקף לצרפת אוסטריה ושוויץ) אוסטריה היא באמת מקום מיוחד ווינה היא אחת הערים היפות בעולם לדעתי. גם זלצבורג ואינסברוק מאוד יפות, לפי מה ששמעתי. לגבי הלימודים, גרמנית שפה קשה ומומלץ לפחות (!!) שנה על מנת להגיע לרמה מספיק טובה בשביל ללמוד או לעבוד בגרמנית. בכל מקרה לבחור ארץ שבה אתה רוצה לחיות לפי אימפולס זה יכול להיות נהדר אך גם יכול להתגלות כאכזבה ענקית. הכי חשוב תבוא עם ראש פתוח, המון המון סבלנות וחיוך רחב

יעלי9

New member
לא, אי אפשר.

דרכון אירופאי (=רומני) יעשה את החיים קלים יותר באירופה, מטבע הדברים. אבל זה תהליך שלוקח לפחות שנה, במקרה המאד טוב. אני בררתי רק לגבי בריטניה ולא מכירה את הנהלים בשאר אירופה. אם אתה רוצה ללמוד תוכל לעבור לבריטניה על ויזת סטודנט. זאת ויזה מוגבל בזמן אבל נדמה לי שאם מוצאים עבודה בסוף הלימודים, אפשר לבקש להישאר. בבריטניה יש ויזת Tier1 שמתאימה לאנשים שרוצים להיות עובדים עצמאיים, יזמים. לא קל להיות זכאי לויזה כזאת ובנוסף יש מיכסות חודשיות שנגמרות בשבוע הראשון של החודש. במחשבון הנקודות תוכל לראות אם אתה זכאי לויזה כזאת (צריך לרדת לתחתית העמוד).

noway84

New member
מאכזב :)

מאכזב טיפה אבל כנראה ששום דבר בעולם הוא לא "זבנג וגמרנו" , נכון? :) באמת עניין אותי מה שקרן הציעה על הלימודי שפה, בכל זאת זה משהו שאצטרך אם לא אלך אהיה במדינה דוברת אנגלית (או עברית :) ) דרכון רומני יקנה לי במקרה זה = שהות בלתי מוגבלת ? ותו לא?

יעלי9

New member
בילתי מוגבלת זה לא כ"כ מעט

אבל נכון, כרגע רומנים לא זכאים לאישור עבודה אוטומטי. כרומני, תהיה זכאי לבקש אישור עבודה על סמך הכנסות קודמות והכשרה שיש לך. רומנים צריכים לצבור פחות נקודות במחשבון ע"מ להיות זכאים לאישור עבודה (75 במקום 90 או 95). נדמה לי שאם אתה עצמאי אז אין צורך באישור עבודה. כל הפרטים טמונים באתר של רשות ההגירה הבריטית. יש קטגוריה מקסימה ונפרדת לרומנים ובולגרים. http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/workingintheuk/eea/bulgariaromania/

Karenovadia

New member
אזרחות רומנית באנגליה

בתור רומני תוכל לגור באנגליה על בסיס של עובד עצמאי לא תקבל ישר מספר ביטוח לאומי אך תוכל לעבוד על בסיס של עובד עצמאי ולאחר מספר שבועות לגשת ולבקש מספר כזה בתוספת מסמכים ותדפיסי בנק המאשרים שתוכל לכלכל את עצמך ולא תזדקק לעזרת הממשלה או הכסף שלהם כמובן שזה באנגליה,לגבי שאר המדינות איני יודעת.... אך תרצה עוד פרטים על לגור באנגליה בתור רומני ויש לך שאלות נוספות אשמח לעזור לך במסר פרטי

Nobilis

New member
בקצרה

החל משנת 2014 (לכל המאוחר) לא תהיינה יותר הגבלות על רומנים. במילים אחרות - לבחור בין 26 שרוצה להגר זה יכול להיות פתרון קל.

האם את בטוחה?? ../images/Emo255.gif

יותר ויותר נדמה לי שעד 2014 כבר לא תישאר אירופה והדרכון ההונגרי יקר הערך שלי יזרק לערימת הX אירופאיים..

Nobilis

New member
אז ככה

א) אני בחור. ב) אל דאגה, האיחוד האירופי לא הולך לשום מקום. ג) על הונגרים לא תהיינה מגבלות כלל החל מאפריל 2011.

TrigATUSA

New member
מדינות רבות באירופה יאפשרו לך אשרת

שהייה ארוכה אם תצליח להוכיח שיש לך את המשאבים הכספיים על מנת לקיים את עצמך שם חברים שלי עשו זאת וקבלו וויזת שהייה של שנה בספרד באופן כזה, ואפשר גם להאריך מעבר לשנה העניין הוא שתצטרך להראות שברשותך אמצעים משמעותיים על מנת לקיים אותך (כלומר, כסף נזיל) ומיותר לציין שלא יהיה באפשרותך לעבוד

למעלה