שהייה באירופה

שהייה באירופה

שלום. אין לי דרכון אירופאי או בן זוג אירופאי. אני נמצאת בגרמניה. יכול להיות שאלמד פה, אבל רק בעתיד היותר רחוק. כרגע אני חושבת ללמוד את השפה. הענין הוא שמותר לי להשאר רק 90 יום, אלא אם אני משיגה ויזת סטודנט או ויזת עבודה. ו90 מהימים האלה עומדים להסתיים בקרוב... רציתי לדעת-אם אני יוצאת מחוץ לאיחוד האירופי- לכמה ימים- האם אני יכולה לחזור לעוד 90 ימים בתוך האיחוד האירופי? כי זה מה שתיכננתי לעשות ולטוס לאיסטנבול או משהו, אבל היום גיליתי שזמן השהיה מחוץ לאיחוד צריך להיות כמה חודשים ולא כמה ימים ורק אז אפשר לחזור... אני מנסה להשיג ויזת סטודנט אבל בגרמניה הם דורשים מסמכים רבים וכמו כן הרבה כסף בבנק, ככה שאני ממש לא בטוחה שאצליח- מה אם כן אני יכולה לעשות במידה ואני בכל זאת רוצה להשאר יותר מ90. אפילו שאין לי עבודה...?? האם זה מסוכן פשוט להשאר יותר מה90 יום? והאם יציאה אל מחוץ לאיחוד יכולה לעזור? ואם לא אז מה כן?... אודה לתשובה מהירה.... אני רוצה מאד לפתור את העניין בצורה חוקית תודה רבה

Nobilis

New member
תשובה

להישאר בגרמניה באופן לא חוקי (כלומר, מעבר לאשרת השהייה שלך, ללא שהארכת אותה) יסמן אותך כעבריינית הגירה באזור השנגן. זה עלול להפריע (או לחסום כליל) אפשרות לשהיה חוקית בהמשך (כסטודנטית, עובדת, וכו'). וזה, כמובן, מעבר לשלל ההשלכות של שהיה לא חוקית (אפשרות למעצר וגירוש, וכו'). אם את לא יכולה להאריך את אשרת השהיה בגרמניה (ושווה לברר בנוגע לאפשרות הזאת), את חייב לצאת מהשנגן. אם תחזרי מהר מדי, עלולים לחשוד בך בניסיון להגירה בלתי חוקית, ולא להתיר לך כניסה. ההמלצה הכי טובה היא שאם את באמת רוצה להגר וללמוד את השפה, תחזרי לישראל, תחסכי כסף, ותחזרי לגרמניה לצורך לימודי שפה על אשרת סטודנט כמו שצריך.

בהמשך לתשובתך

יש לי כסף שחסכתי בארץ- פשוט הסכום שאני הבנתי שצריך שיהיה ברשותך כדי לקבל ויזת סטודנט הוא באיזור של 20,000 יורו, וגם אם אחזור עכשיו לארץ ואעבוד לא יהיה לי את הסכום הזה... איזו עוד דרך יש לי להאריך את אשרת השהייה?? ואגב, אשרת השהיה באנגליה היא אחרת- נכון? היא לחצי שנה, נכון? האם זה אומר שאני יכולה לעבור לשם עכשיו ולהיות שם חוקית במשך חצי שנה? תודה רבה... אני באמת חייבת להחליט מה אני עושה ומקווה שאמצא פיתרון טוב! ובאמת שחשבתי שאם אני רק יוצאת מהאיחוד האירופי לכמה ימים- אז זה מסדר את הכל... שוב תודה

Nobilis

New member
תשובה

אשרת שהיה (כתייר) בבריטניה היא למשך של חצי שנה (במקסימום). אבל, מה זה יעזור לך לעבור לבריטניה? ממה תחיי במשך חצי שנה? התוכנית שלך לא ברורה.

תודה ועוד שאלות

בוא נעזוב לרגע את התוכנית שלי, נגיד שיש לי מה לעשות באנגליה- השאלה שלי אם אני יכולה, חוקית, להכנס לשם לכמה חודשים עד חצי שנה, בצורה חוקית ובלי בעיות, אחרי שהייתי 3 חודשים בגרמניה? האם יש דרך, חוץ מויזת סטודנט להאריך את אשרת השהייה שלי בגרמניה? אני לא יודעת אם זה רלוונטי, אבל אני דור שלישי לשואה- האם אין שום דרך שאני יכולה להאריך את ויזת התייר שלי? או משהו שיוכל לעזור לי להשאר? תודה רבה...

Nobilis

New member
תשובה

א) את יכולה להגיע לבריטניה, ולפגוש פקיד הגירה. הוא יחליט האם להאמין לך שאת תיירת תמימה, ולתת לך אשרה לשהות בגרמניה. האשרה תהיה עד חצי שנה (במקרה המקסימלי). ב) יש הרבה אשרות שתוכלי להישאר בעזרתן בגרמניה (אשרת בת זוג, אשרת עבודה, אשרת סטודנט, וכו'). השאלה אם אחת מהן רלוונטית עבורך. ג) היותך דור שלישי לשואה לא נותנת לך הטבה כלשהי. השאלה היחידה היא האם השורשים המשפחתיים מאפשרים לך לקבל אזרחות של מדינה החברה באיחוד.

לא הבנתי משהו

פקיד הגירה בבריטניה יכול לתת לי אשרה לשהות בגרמניה לעוד חצי שנה?? איך עושים את זה? אני מנסה לסדר ויזת סטודנט, מקווה שזה יעבוד... תודה בכל מקרה... על התגובות המהירות והעזרה

lapsus calami

פקיד ההגירה בבריטניה יכול לתת לך אשרה לשהות בבריטניה עד חצי שנה כתיירת. זה אם הפקיד שכנע את עצמו שאת תיירת, שבאת למטרת תיירות ושיש לך כסף לכלכל את עצמך במשך חצי שנה בבריטניה. הפקיד ירצה לראות את כרטיס היציאה שלך מבריטניה ויהיה חשדן במיוחד אם התשובה הכי טובה שתוכלי לתת לו לנושא כלכלת השהות היא "יש לי כרטיס אשראי". הפקיד יכול לסרב את כניסתך לבריטניה.

Nobilis

New member
תיקון טעות

הכוונה לאשרת שהיה בבריטניה. מקווה שברור עכשיו.

TrigATUSA

New member
אני מציע שבביקורת דרכונים תגידי לפקיד ההגירה

שאת דור שלישי לשואה. אבל חשוב שתעשי את זה בראש זקוף וקול רם שכולם ישמעו, כמו ישראלית גאה באמת מאוד סביר הוא ייתן לך וויזה מיוחדת רק בגלל רגשות האשמה האיומים שהוא יילקה בהם, וכל שאר הטרמינל ימחא לך כפיים

למעלה