שהות בבלגיה

niv67

New member
שהות בבלגיה

שלום אני נוסע בקרוב לבלגיה ורציתי לדעת בנוגע לשהות באירופה עם ויזה רגילה (תייר).

במידה ואני נוסע ל3 חודשים כמותר ואז חוזר לארץ לכמה ימים ואז שוב לבלגיה זה מתאפס ואוכל להישאר עוד 3 חודשים?

תודה רבה

niv67

New member
אפשר קצת...

פרטים?
אם מותר לשהות באירופה עד 90 יום הגיוני שאם אני יוצא ונכנס אני יכול לשהות עוד שלושה חודשים

weltweit

New member
כי מדובר ב 90 יום מתוך 180

זה אומר במקרה של הדוגמא שאתה נותן, שאחרי 90 יום עליך לצאת ל 90 יום ורק אז אתה יכול לחזור.

een ogenblik

New member
לאו דווקא בלגיה

החוק קובע שהייה של עד 90 יום במהלך חצי שנה ללא צורך בקבלת ויזה.

לא אכפת למחוקק אם היית בביקור יחיד רצוף בן 90 יום, או באת לעשרה ביקורים שונים בני תשעה ימים כל אחד.

למחוקק גם לא אכפת איפה בשנגן שהית במהלך אותם 90 יום, כך שביקור במדינת שנגן אחת מגביל את ימי שהותך במדינות שנגן אחרות.

niv67

New member
תודה רבה לעונים ועוד שאלה...

קיבלתי מידע כי אסור לישראלים להיות יותר מ-120 יום בשנה, ויותר מ-90 יום רצוף.
זאת אומרת שאפשר יכול לנסוע לשלושה חודשים, לבקר בארץ אחרת (אנגליה,ישראל) ואז לחזור לעוד חודש.
האם זה נכון?
תודה

forglemmigej

New member
מותר לך לשהות בתחומי האיחוד 90 יום פעם ב180 יום

דוגמא, הגעת היום 23/7 מותר לך לשהות עד 19/10 , לצאת ל90 יום ואז תוכל להכנס שוב.

republik

New member
אאלט בריטניה לא כלולה בזה

כי זה רק תקף למדינות שנגן. לבריטניה יש חוקים משלה ובבריטניה ישראלים יכולים לשהות עד חצי שנה רצוף בויזת תייר.

אתה לא טועה

een ogenblik

New member
כן, רק ש

מי שרוצה לשהות בבלגיה דווקא, לא יכול לצאת אל ברטניה ולחזור לבלגיה (אם שהה בבלגיה 90 יום), רק כי בריטניה מחוץ לשנגן.
אבל כן, בהחלט, לא תחומי האיחוד, אלא תחומי שנגן.

niv67

New member
אבל נניח לחזור לארץ אחרי 90...

יום לכמה ימים מקנה לי עוד חודש בשנגן לפי מה שהבנתי? לפי העקרון של ה120 יום ו90 ברציפות

forglemmigej

New member
אני שוב אסביר לך

מותר לך לשהות בתחומי האיחוד 90 יום מתוך 180 יום לאחר זאת עליך לצאת מתחומי האיחוד (גדמה לי גם מתחומי היבשת אבל אני לא סגורה על זה) להשאר מחוץ לו 90 יום , לא פחות! אחרי כן תוכל לחזור, היום סורקים את הדרכונים בכל עמדת בקורת גבולות ככה שלא כדאי לקחת סיכון.

een ogenblik

New member
איני מכירה את עקרון של 120 ימים

על מי מגוון התשובות שקיבלת כאן, לבאי הפורום ידוע כי מותר לישראלי שהות 90 יום מתוך 180 יום כתייר בתחומי שנגן ללא ויזה מיוחדת.
אם ידוע לך משהו אחר, המבוסס על חקיקה/תקינה אירופאית, אתה יכול לפעול על פי הידוע לך. לנו לא ידוע על כך, וזה נאמר לך שוב ושוב ושוב.
90 יום מתוך 180 יום. לרציפות אין משמעות.

למעלה