שד מלא חלב וכואב

שד מלא חלב וכואב

בני בן 5 שבועות. הוא יונק מלא. זמן מה שמרגישה כאבים בשד אחד, במיוחד לאחר ההנקה. נבדקתי אצל הרופא הכירורגי שלי ולטענתו אין דלקת ואין פיטריה, השד פשוט גדוש בחלב. הוא אמר שעליי לרוקן את השד כמה שאני יכולה ולשים עליו מגבות חמות. יש לי כמה שאלות: 1) האם לרוקן זה להציע תמיד את השד ההוא ראשון (בד"כ יונק משד אחד כל פעם, כשהוא מסיים הוא כבר שבע ונרדם. לפעמים מחליפה לו חיתול ומציעה את השד השני אבל לא תמיד מסכים)או לשאוב? 2) אם אני שואבת כדי לרוקן, אני לא נותנת סימן לשד ליצור עוד יותר חלב? 3) מתי השד יפסיק להיות גדוש ויתאים את כמות החלב לצרכי התינוק?לפעמים הוא יונק משד אחד יניקה לא ארוכה ולאחר שעתיים שלוש, בארוחה הבאה אני מציעה לו אותו השד כי מרגישה אותו מלא.השד לא יוצר חלב "על פי הדרישה" של התינוק?

שד מלא בגיל 5 שבועות

שלום ומזל טוב, לרוב בלידה ראשונה, ייצור החלב מתחיל להתאזן (קרי לייצר יותר לפי דרישה) באזור גיל השישה שבועות, אולם יש נשים שאצלן זה לוקח יותר. הסכנה בשד גדוש היא שאין ניקוז יעיל של חלב וזה יכול לגרום לדלקת, לפיכך המטרה הראשונה היא למנוע גודש. שאיבה או הנקה תכופה יכולה לעזור בריקון השד ובכך למנוע את הדלקת. תינוק יונק זקוק לרוב ל8-12 הנקות ביממה כאשר הרבה פעמים ההנקה הן בשני השדיים, והיה אם הוא לקח רק שד אחד ניתן לשאוב מהשני (ולהתחיל ל"בנות" את בנק החלב הפרטי שלך...) לפעמים מאוד מקל לרוקן מעט ידנית כאשר השד מלא ע"מ למנוע את תחושת הלחץ, כמו כן לפעמים ניתן כמובן להציע לתינוק לינוק ע"מ לעזור בריקון (במקרה שהוא יונק 8 פעמים ביממה מומלץ להציע לו לינוק עוד פעמיים כך שיהיה פוטנציאל ל10 הנקות ביממה.

זו איננה לידה ראשונה

אלא שנייה.ועם התינוקת הראשונה לא הייתה בעיה עם ההנקה. השד מלא וקשה בלילה כשהתינוק עושה הפסקה גדולה יותר מ3 שעות. אבל במשך היום, בד"כ אני לא מרגישה את הגודש. כן את הכאב לאחר היניקה (ולפעמים גם ביניקה). לא הבנתי מתי לשאוב. לאחר ההנקה שלא הספיקה לרוקן את השד או בין ההנקות? כי לא תמיד מרגישה שד מלא כשהוא יונק מהשני...

העיקר שלא יכאב

תחליטי לשאוב לפי התחושה, כי כאב זה מנורה אדומה. אם לא כואב ולא נשאר מליאות לא נעימה לאחר ההנקה, אפשר לחכות עם השאיבה. ואם התינוקת לא מתעוררת ואת מרגישה גודש בין לבין ההנקות, את יכולה לשאוב עד להרגשת הקלה. הרגשה של כאב לאחר ההנקה יכולה גם לההתרחש בשלב ההסתגלות להנקה, כי לפעמים מרגישים את המילוי החוזר של צינורות החלב. תרגישי טוב! אורית מדריכת לה לצ'ה

תודה!זה מה שעשיתי הלילה

שאבתי וכשהתעורר, הוא המשיך לינוק מאותו השד.

למעלה