שד כמקור נחמה

adistr

New member
שד כמקור נחמה

אסתר שלום. יכול להיות שאת לא הכתובת לייעוץ מסוג זה אבל בכל זאת. יובל בן קצת יותר מ-3 חודשים ויונק בלבד (גם לא בקבוקים שאובים). אני נהנית מההנקה אחרי התחלה קשה שהסיבה לה היתה האינטנסיביות ולאו דווקא גודש, פצעים וכו', מהם לא סבלתי אף פעם. הבעיה היא, ואולי את לא תראי זאת בעיה, היא שיובל מחפש את הציצי כשהוא עלי בכל פעם שהוא רוצה לישון, גם אם עברה חצי שעה מההנקה האחרונה. הוא לא יודע להרדים את עצמו לבד ואני תמיד מרדימה אותו על הידיים, רק שלאחרונה, בכל פעם שאנחנו בתהליך הזה והוא בוכה (ואני נותנת מקום לבכי שלו) הוא מחפש את השד ורוצה להירדם איתו. התוצאה היא שיש ימים שהוא כל הזמן עלי יונק, לפעמים כארוחות ממש ופעמים אחרות כ"מוצץ" (הוא לא מסכים לקחת מוצץ). גם אם הוא מתעורר במקרה באמצע השינה בגלל משהו שהפריע לו, הוא רוצה להירדם עם הציצי שוב!לא מדובר בבעיה עם ההנקה עצמה, אין בעיה בתפיסה או בחלב, הוא אפילו כבר הכפיל את משקל הלידה. אם אני שמה אותו בעגלה ומנדנדת הוא נרדם בלי בעיה אבל אני לא רוצה להתרגל לכך, מה גם שאצלי בבית אין לי אפשרות להעלות את העגלה (אין לנו מעלית) ועכשיו אני פשוט אצל ההורים שלי בגלל המלחמה. יש לך עצה?

I cannot answer this question unles

I know that your baby is latching well. If he is not latching well, that is why he never wants to leave the breast.........what was his birth weight, and his weight now( how old is he?) If you want to send a picture of the latch, I can tell you if it ia good one!!​

לאה_מ

New member
תרגום: אינני יכולה לענות על השאלה

הזו, אלא אם כן אדע שהתינוק שלך תופס נכון את השד. אם הוא לא תופס נכון, אז זו הסיבה שהוא לא רוצה לעזוב את השד....... מה היה משקל הלידה לו, ומה הוא משקלו כעת (בן כמה הוא?). אם את רוצה לשלוח לי תמונה של התפיסה, אוכל לומר לך אם היא טובה.

adistr

New member
answers

youval's birth weight was 3360 gms and at age 3months (a week ago) reached 6800 gms. i had a visit by doris once who said that the latch was fine. it's not that he never wants to leave the breast. if we're out and he is in his agala or sling he doesn't ask for it. but if i'm alone with him at home and he has trouble falling asleep than he'd ask for it. today for instance, i have the agala with me so he waits around 3 hours (more or less) between feeds. and also my mother helps taking care of him so he's not always in my arms. on weekends my husband helps me and again, the intervals are longer. what do you think? could it be that he wants to be on my breast when feeling bored or distressed? i'm writing in english due to computer problems...

As you know, breastfeeding is

much more than food for a baby. So it makes sense if he wnats to be on the breast when he is stressed, or even senses that you are stressed. HIs weight gain is good, and if Doris said that the latch is good, then it is good. I think that you just have to understand that some babies are more high need than others and need more contact, more time on the breast and in your arms. We used to call these "high-need" babies, but today we call them " sparkling babies" because they are special, and as difficult as they are in the beginning, they are always very special later on in life. YOu are his whole world, and he needs you now. As he grows, he will nees less mommy time, so enjoy it now.​

דיאנה1

New member
תרגום: כמו שאת יודעת, הנקה היא

הרבה מעבר ללהאכיל את התינוק. אז זה הגיוני שהוא ירצה להיות על השד כשהוא מתוח, או אפילו מרגיש שאת מתוחה. העליה במשקל שלו בסדר, ואם דוריס אמרה שהתפיסה בסדר, זה טוב. אני חושבת שאת רק צריכה להבין שיש תינוקות עם דרישות גבוהות יותר מאחרים וזקוקים ליותר מגע, יותר פעמים על השד או על ידייך. פעם קראנו להם תינוקות עם דרישות גבוהות, אבל היום אנחנו קוראים להם "תינוקות נוצצים", משום שהם מיוחדים, וכמה שהם קשים בהתחלה, הם תמיד מאד מיוחדים מאוחר יותר בחיים. את כל עולמו, והוא זקוק לך עכשיו. כשהוא יגדל, הוא יזדקק פחות לזמן אמא, אז תהני מזה עכשיו.

דיאנה1

New member
תרגום: תשובות:

משקל הלידה של יובל היה 3360 גרם ובגיל 3 חודשים (לפני שבוע) הגיע ל 6800 גרם. דוריס ביקרה אצלי פעם אחת ואמרה שהתפיסה בסדר. זה לא שהוא אף פעם לא רצה לעזוב את השד. אם אנחנו בחוץ והוא בעגלה או מנשא הוא לא מבקש לינוק. אבל אם אני לבד איתו בבית והוא לא מצליח להרדם הוא מבקש. היום למשל העגלה איתי אז הוא מחכה בערך 3 שעות בין ההנקות (פחות או יותר). וגם אמא שלי עוזרת לטפל בו אז הוא לא תמיד בידיים שלי. בסופי שבוע בעלי עוזר לי איתו ושוב, הרווחים גדולים יותר. אז מה את חושבת? יכול להיות שהוא רוצה להיות על החזה שלי כשהוא מרגיש משועמם או מוטרד? אני כותבת אנגלית בגלל בעיות במחשב (*** התרוץ מתקבל
את יכולה להתעלם ממה שכתבתי בתגובה להודעה השניה שלך - דיאנה ***)

למעלה