שד יפני.

fwave

New member
שד יפני.

שלום! נתקלתי לא פעם במסכה של שד עם קרניים, ניבים וגבות מכווצות. מיהו? מה הסיפור שלו? תודה רבה מראש!

tzuru

New member
oni

אישה שהופכת לשד - בכל אישה יש שד ובתיאטרון ה-נו המסורתי הוא יצא לעיתים החוצה. בקבוקי היא גם לעיתים הופכת לדרקון... תהנה צור

fwave

New member
תודה רבה! עוד שאלה:

האם הפירוש של אוני הוא לא "שד" כללית? האם לשד הספציפי הזה, ההחבוי בנשים, יש שם ספציפי? שוב, תודה רבה!

lily kane

New member
לא לפי מה שיודע לי

המונח הכללי לשד הוא אהקומה הוני זה סוג אחד של שד יש מספר סוגי שדים

tzuru

New member
אני ממש לא מתיימר להיות מומחה

למדתי קורס אחד על תיאטרון יפני (וגם הוא היה על הקבוקי והבונרקו ולא על הנו) אבל ממה שאני יודע אני בהחלט אשתף. אם למישהו יש סייגים תיקונים או הערות והארות, בבקשה! להעיר אם יש צורך ולתקן אם יש צורך! האישה בתרבות היפנית היא קטנה וכנועה, משרתת את הגבר אבל דורשת את מה שמגיע לה - אהבה, יחס מתאים בבית ובחברה. כשהאישה לא מקבלת את היחס המגיע לה או נפגעת, במערב היא צועקת על הגבר ומעמידה אותו במקום - ביפן הסידור פרחים העקום כבר יבהיר לו שמשהו לא בסדר - אבל במיתולוגיה התיאטראלית זה מסוכן לשכב עם אישה ולברוח, זה יעלה לגבר ביותר מאשר סידור פרחים עקום או צלחת מלוכלכת... ישנה הצגת קבוקי (אני לא זוכר את שמם המחזה) מסוף תקופת אדו בה הפירוטכניקה והעיצוב במה והאיפקטים היו במיטבם בה האישה רודפת אחרי גבר שהכעיס אותה והוא מתחבה בתוך פעמון במנזר שינטו, האישה הופכת לדרקון ומבשלת אותו באש כשהוא בתוך הפעמון... אגדה אחרת שמופיעה גם בהדפסים רבים היא על אישה שהפכה לדרקון כשהיא ליוותה את אהובה בדכו חזרה מקוריאה, כאן היא הפכה לדרקון כדי להגן עליו במסעו הביתה, מכעס שהוא צריך לעזוב, לא מכעס עליו... מהמעט שאני מכיר מתיאטרון הנו יש סיפורים על נשים זקנות (שדים) שמתחזות לצעירות ומפתות את הגברברים הצעירים לשכב איתן וכשהם שוכבים איתן הן טורפות אותם. כמובן שבסופו של דבר הסמוראי הגיבור או מגרש אותן או הורג אותן. האישה/שד מופיע הרבה בציורים, הדפסים ומחזות נו וקבוקי, גם בבונרקו יש בובה של גיישה נורה חמודה שהופכת לאוני ממש מפחיד... אפשר לחפש בגוגל או בויקיפדיה על בונרקו, קבוקי או נו, מומלץ במקרים כאלו לחפש בגוגל תמונות גם בעברית וגם באנגלית. מקווה שעזרתי, שוב אם יש תיקונים או הארות והערות אנא מכם, תקנו אותי והוסיפו! שבוע טוב צור

למעלה