שד ימין לא אמין...

hadarbe

New member
שד ימין לא אמין...

הבנתי שזו תופעה מוכרת ששד אחד מיצר פחות חלב. ובאמת רציתי לדעת אם יש אפשרות לתקן זאת. אני חושבת שהוא מיצר בשני שליש פחות חלב מהשד השני (שאבתי במקביל). שד שמאל לעומת זאת גדוש מאוד ואם אני מתחילה להניק בשד ימין אני בכלל מרגישה שהוא הולך להתפוצץ. חוץ מזה מבחינה אסטטית זה די מבאס כי יש הבדל די גדול בגודל של השדיים ובקרוב צריך להתחיל ללבוש בגד ים... יש איזה "מרשם" לנושא?

מינימי2

New member
אפשר לנסות

להתחיל מספר גדול יותר של הנקות מהצד החלש, כך שהתינוק יאכל ממנו כמו שצריך וירוקן אותו. אם למשל את מתחילה כל ארוחה משד אחר לסרוגין, התחילי להציע בתור שד ראשון את צד ימין ברציפות כל שתי ארוחות והתוספת תהיה מצד שמאל. זה יכול להאזן את ייצור החלב בין שני הצדדים או לפחות לקרב אותם לממוצע

hadarbe

New member
תודה, ועוד שאלה../images/Emo39.gif

מה לגבי לתת מים לתינוק יונק. בני בן 3 חודשים, הקיץ מתחיל ואנו גם ננפוש באילת, האם לא הגיוני לתת מים?

מינימי2

New member
אין שום צורך

החלב שלך מכיל מספיק נוזלים והם יספקו את צמאונו של התינוק, מה גם שבימים חמים יותר החלב מכיל יותר נוזלים בדיוק לשם מטרה זו.. אם תחששי שחם לו תוכלי להציע לו לינוק לעיתים קרובות יותר. גם באילת אין צורך להוסיף תוספות נוזלים לתינוק יונק. כל תוספת כזו עלולה לבוא על חשבון ההנקה שהרבה יותר חיונית עבורו.

למעלה