שדרוג Hard Disk ?

מיכאל1111

New member
שדרוג Hard Disk ?

שלום לכולם, יש לי מחשב Compaq presarion 2100 עם זכרון RAM של 512 וזכרון Hard Disk של 20GB וזאת כיוון שאני משתמש בנייד בעיקר רק לעבודה ולא לשמירת מידע אליו, כי את המידע אני שומר על המחשב הנייח בבית. המחשב שלי רץ קצת לאט(גם מעבד interlcelron) ואמרו לי שאיזה חנות שאם אני אשדרג את הזכרון הקשיח אז המהירות של המחשב תעלה פלאים, זה בגלל שכרגע הזכרון הקשיח שלי פשוט לא מצליח להוצי את המקסימום מהזכרון RAM. אציין גם שאני משתמש רק ב- 7Gb מה-Hard Disk במחשב הנייד. יש משהו במה שאמרו לי בחנות או שלא? ואם כן לכמה כדאי לשדרג?

מושמוש18

New member
הגודל לא קובע

אני לא רואה איך דיסק קשיח גדול יותר ישפר את הביצועים של המחשב שלך, בהתחשב בכך שאתה משתמש כיום רק ב-7 ג'יגה מהדיסק הקיים. תריץ defrag, שיהיה, אולי הדיסק לא במצב הכי טוב... מה שכן יכול לעזור לך זה קניית דיסק קשיח *מהיר* יותר, לפחות 5400rpm. מכיוון שאין לך יחסית הרבה זיכרון RAM, המערכת משתמשת בזיכרון וירטואלי שנשמר על הדיסק הקשיח. ואז אם הדיסק איטי, זה אומר שהגישה לזיכרון הוירטואלי איטית, וזה מאט את העבודה.

יאיר B

New member
512MB זה די סביר לרוב היישומים.

דיסק קשיח מהיר יותר יכול לעזור, אם אתה (בעצם המחשב) משתמש הרבה בקובץ ההחלפה שלו (שנמצא על הדיסקשיח). הגודל לא משנה בכלל (אין קשר בין גודל למהירות המחשב, בטח שלא כשאתה משתמש בפחות מ-50% מקיבולת הדיסקשיח). כמוש הוצע לך, איחוי יכול להיות רעיון לא רע (חשוב: לעשות רק כאשר המחשב מחובר לחשמל!).

למעלה