שדרוג Dell Inspiron 1520

giaviv

New member
שדרוג Dell Inspiron 1520

אהלן חברים. ברשותי Dell Inspiron 1520 T7300 G8600 1024MB RAM 120GB SATA II עם XP אני דיי מרוצה ממנו, אבל הייתי רוצה לשדרג אותו. מה כדאי לי לשדרג? תודה

kobi 23

New member
זכרון

תרחיב ל2 ג'יגה. חוץ מזה ומהארד דיסק אין לך עוד אופציות

bar666xp

New member
אפשר עד 4G ובגדול כמה שיש יותר יותר טוב...

יותר ביצועים {אפשר לצמצם שימוש בזיכרון וירטואלי ולהעלות את רמת הביצועים של המחשב לדוגמה}. וביכלל זיכרון תמיד טוב שיש הרבה. אבל זה תלוי בשימוש שנעשה במחשב.. אגב איזו מערכת הפעלה מותקנת ו.. היא 32/64BIT? במיוחד אם היא 64BIT חופשי לך על כמה שיותר זיכרון זה ממש יקפיץ את רמת הביצועים.

giaviv

New member
יש לי XP 32 BIT

לפי מה שאני יודע המערכת הפעלה תלויה בחומרה נכון? כלומר צריך חומרה אחרת (מעבד?) בשביל Windows 64bit?

bar666xp

New member
את החומרה יש לך T7300 הוא C2D הוא 64BIT...

השאלה היא שאר החומרה {לא לכל הרכיבים של כל היצרנים יש דרייברים לכל מערכת הפעלה}. בעיקרון לרוב החומרה כבר יש דרייברים 64BIT בויסטה 64BIT אבל עד שלא יצא לי לבדוק את הSP1 אני לא יכול להמליץ על ויסטה... {אני גם לא בטוח שאחרי אוכל}. לינוקס כמובן תמיכה ב64BIT מתקדמת הרבה יותר מזו של MS.. השאלה היא אם לינוקס מתאימה לך {או יותר נכון אם יש את הנכונות ללמוד אותה ולעשות את המעבר ולאיזו הפצה}. המלצה קטנה נסה להוריד UBUNTU LIVECD לצרוב לCD ולעבוד עליה מהCD כשיש זמן... אם ניראה לך שאתה רוצה לעבור אבל עוד לא ממש בטוח בזה... אפשר גם להתקין לינוקס בנוסף לWINDOWS {דואל-בוט}. אהא כרגיל אני תמיד ממליץ לכל מי שרכש מחשב ליצור את הPACK RECOVERY שישב במגירה זה לא מזיק וזה יכול תמיד להועיל במקרים של בעיות קיצוניות.

giaviv

New member
איך לבדוק אם רכיבי החומרה שלי מתאימים ל64ביט?

שוב תודה על התגובה. האמת היא שאני עומד בפני פרמוט ואני מתלבט איזה מערכת הפעלה להתקין. חשוב לי לציין שאני עובד עם סביבות פיתוח (.Net) שאני לא סגור לגבי התאימות שלהם ללינוקס. מה ההבדל בין מערכת הפעלה (Windows XP לצורך העניין) 32ביט ו64ביט וכיצד אני בודק אם החומרה שלי מתאימה ל64ביט? ומתי נדע על הויסטה SP1 ואם שווה להתקין אותו? אני רוצה לפרמט בהקדם האפשרי תודה

kobi 23

New member
המחשב מתאים ל64 ביט

אבל אני חושב שכרע יספיק לך 2 ג'יגה זכרון.וגם גירסת ה32 ביט מספיקה בהחלט. אלא אם אתה משתמש בתוכנות גרפיקה כבדות תלת מימד

giaviv

New member
אני מריץ על המחשב תוכנות גרפיות יחסית כבדות

ואם ניתן לשפר כמה שאפשר (לדוגמא להתקין מערכת הפעלה 64 ביט אז מה טוב. מהו ההבדל העקרוני בין XP עם 32ביט וXP עם 64ביט? האם משתלם להתקין 64ביט לאחר פרמוט ומה זה יתן לי? ועוד שאלה קטנה לגבי זכרונות, משנה החברה שמייצרת את הזכרון? איזה חברה מומצלת ואיזה חברה לא כדאי לקנות? תודה

bar666xp

New member
רק לא XP 64BIT.

היא מערכת ממש כפולה אם תמיכה גרועה מעוד לאחור עד כדי חוסר תמיכה לאחור. כבר יהיה עדיף להמר על ויסטה 64BIT. לדעתי בשלב הזה תישאר עם XP 32BIT... ותעקוב אחרי התקדמות הויסטה במאמרים שבאינטרנט... מקסימום עוד חודש חודשיים שלוש שנה... תוכל תמיד לעבור לויסטה.. עד אז גם סביר שכבר יהיו גירסאות של סביבות תיכנות יציבות לעבודה תחת ויסטה... MS זה כבר ידוע מראש שהשנה הראשונה של מערכת הפעלה זה המוווווווווווווון סמני שאלה... אחרי שנה, שנה וחצי מתחילים לראות לאן הרוח נושבת אם המערכת מתיצבת או פשוט הולכת לגמור רע מעוד.. אחרי הSP1 בדר"כ מערכות MS מתחילות להיות יציבות יותר.. או שכבר רואים תגובות עליה כמו שהיה לME למי שזוכר. את המחשב אם רכשת עם מערכת הפעלה {אל תשקח לצור גיבוי של המחיצה}.

למעלה