עיכוב בשידוכים? אתה לא לבד
לא חסרות בנות כמו שלא חסרים בנים שהם לא נמצאים במיין סטרים השידוכי- חרדי. לך יש איזשהו מום (אינני יודע מה הוא אבל זכורני שציינת כי הוא מום קל.), לאחרות ישנה איזושהי בעיה אחרת, אז אני לא מתעלם מכך שהשוק שלך מצומצם בעשרות מונים מהשוק הרגיל, ההמוני. א-ב-ל. גם השוק שלי מצומצם בעשרות מונים מהשוק הרגיל, ולא, אינני בעל מום גופני כזה או אחר תודה לא-ל. מה שאני מחפש זו בחורה שמצד אחד תהיה מאוד פתוחה, ואני מדבר יותר מבחינת הראש ופחות מעשים, מישהי שהיא לא סטיגמתית ולא חלק מעדר, מישהי שיכולה לקבל ביקורת גם על נושאים שנחשבים לפרות קדושות, מצד שני מישהי עם אמונה חזקה ולא אמונה עיוורת! לא מישהי שמאמינה במשה ובתורתו כי כך חינכו אותה, אלא מישהי שעשתה את כל התהליך עם עצמה, שאלה את השאלות הקשות, בדקה מה יש בחוץ והגיעה למסקנה שדרך התורה האמיתית, היא הדרך, ללא התוספות שהוסיפו עליה הישיבות והסמינרים עם השנים, שלקחו את ההלכה, מנהג, "עניין", מה יגידו השכנים ועוד כמה רעיונות שעלו להם עם השנים (תקנונים מילימטריים לחצאיות?!?!?!?!?! ) ועשו מזה מקשה אחת. מישהי שמבינה את הערך של תורה ותפילות, ומצד שני שתקבל אותי- לומד ועובד, חוץ מזה שהיא צריכה להיראות טוב, (והרי יש הרבה סוגים של יופי, ואני מחובר רק לחלקם ) להיות בעלת מידות טובות, בעלת חוש הומור, שמחת חיים, יכולת רטורית טובה בשיחה, ושאר הדברים הרגילים. תראה, אני כבר כמעט שנתיים בשידוכים, לא נפגשתי הרבה כי בדרך כלל רוב ההצעות נופלות או מופלות על ידי לפני שזה מגיע לפגישה. היו כמה שהיו קרובות אבל כמו שאנחנו רואים הן לא היו קרובות מספיק. רוב חברי מהישיבות ה"רגילות" (לומדים כל היום, כמו כולם- ישיבעזוכרים בלע"ז) כבר נשואים, חלקם כבר אבות. ואני, אני נשאר כדי למצוא את הנפש התאומה שלי, את האחת שתעשה אותי למאושר באדם, את אם ילדי, שתחנך אותם ותגדל אותם בדיוק כמו שאני רואה אותם בעיני רוחי. אני מניח שמה שמחזיק אותי (בצורה כללית, יש נפילות ודאונים פה ושם) זו האמונה החזקה שפיתחתי עם הזמן שהאשה שלי בא תבוא, בזמנה. יכול להיות שהיא צריכה לעבור שיפוצים אחרונים לפני שתהיה מוכנה להקים את הבית שלנו, ויכול להיות שזה אני שעדיין לא מוכן. הדבר הגרוע ביותר הוא לחיות בהמתנה למשהו שאמור להתרחש. לכן אני קיבלתי החלטה שאני ממשיך בחיים שלי, אני עסוק, עובד, לומד כאילו זה מה שאעשה כל חיי, באותו המקום. אם יבוא משהו- אתאים את עצמי אליו. אם לא? אני פשוט חי את חיי, ומשתדל למצוא את האושר שבהם- כי אם אחפש את החוסר שבהם אני אמצא אותו כי שום דבר לא מושלם. לסיכום ידידי, תתחזק, אל תחשוש מפגיעה על ידי מישהי שאולי לא תרצה, מישהי שהמום שלך יצרום לה. פשוט צא, בלי יותר מדי מחשבות והכנות. מקלחת, תגלחת, חליפה בושם ועניבה ויאללה לאוטובוס. נ.ב. מצטער על אריכות הדברים ועל חוסר הסדר. זה לא תוכנן להיות כ"כ ארוך, זה פשוט יצא מהלב, ללא צנזורה.