שדכנים/ות

שדכנים/ות

עבור קרובת משפחה. בחורה ספרדייה בת 22,סיימה סמינר וכעת עובדת כגננת. בחורה ממש מעולה אבל השידוך שם מתמהה. אשמח לקבל במסרים שמות וטלפונים של שדכנים/ות רלוונטים. או הצעות מתאימות.

120 שנה!

העולם דפוק, אבל לא עד כדי כך!!! מה הפסימיות המטורפת הזאת?! צא מזה ומהר, כי אם לא זה יגמר רע. יש שדכנים טובים ויש טובים מאוד, אל תשכח שהציעו לך אבל אתה הורדת, אל תשכח את השרשורים שהיו פה בנושא שלך. הסיבה שאתה עדיין פה איתנו, היא כי לך יש טעם איכותי, טעם יקר. וזה המחיר שאתה משלם על זה- ההמתנה שלך. לא מתאים לך המחיר? תשנה את הדרישות שלך. מתאים לך המחיר? מה לך כי תלין?!. בקיצור, כולנו באותה סירה רעועה המתקרית שידוכין, אז כל שנותר לי הוא להחזיק אצבעות. יאללה, צא לשוק ותראה לה מה היא הפסידה כל הזמן הזה.
קובי.

אחלה כתבת!

מה פתאום צצת לכאן את שמך, מה עם משפחה?
תקשיב לי חבר, אני לא כמוך. יש לי מום שתוקע ומעכב אותי בשידוכים, לו נבראתי בריא ושלם, ילדיי היו יושבים על ברכיי ומדגדג בבטנם ולשמוע את קול של ילדים צוחקים..

עיכוב בשידוכים? אתה לא לבד

לא חסרות בנות כמו שלא חסרים בנים שהם לא נמצאים במיין סטרים השידוכי- חרדי. לך יש איזשהו מום (אינני יודע מה הוא אבל זכורני שציינת כי הוא מום קל.), לאחרות ישנה איזושהי בעיה אחרת, אז אני לא מתעלם מכך שהשוק שלך מצומצם בעשרות מונים מהשוק הרגיל, ההמוני. א-ב-ל. גם השוק שלי מצומצם בעשרות מונים מהשוק הרגיל, ולא, אינני בעל מום גופני כזה או אחר תודה לא-ל. מה שאני מחפש זו בחורה שמצד אחד תהיה מאוד פתוחה, ואני מדבר יותר מבחינת הראש ופחות מעשים, מישהי שהיא לא סטיגמתית ולא חלק מעדר, מישהי שיכולה לקבל ביקורת גם על נושאים שנחשבים לפרות קדושות, מצד שני מישהי עם אמונה חזקה ולא אמונה עיוורת! לא מישהי שמאמינה במשה ובתורתו כי כך חינכו אותה, אלא מישהי שעשתה את כל התהליך עם עצמה, שאלה את השאלות הקשות, בדקה מה יש בחוץ והגיעה למסקנה שדרך התורה האמיתית, היא הדרך, ללא התוספות שהוסיפו עליה הישיבות והסמינרים עם השנים, שלקחו את ההלכה, מנהג, "עניין", מה יגידו השכנים ועוד כמה רעיונות שעלו להם עם השנים (תקנונים מילימטריים לחצאיות?!?!?!?!?! ) ועשו מזה מקשה אחת. מישהי שמבינה את הערך של תורה ותפילות, ומצד שני שתקבל אותי- לומד ועובד, חוץ מזה שהיא צריכה להיראות טוב, (והרי יש הרבה סוגים של יופי, ואני מחובר רק לחלקם ) להיות בעלת מידות טובות, בעלת חוש הומור, שמחת חיים, יכולת רטורית טובה בשיחה, ושאר הדברים הרגילים. תראה, אני כבר כמעט שנתיים בשידוכים, לא נפגשתי הרבה כי בדרך כלל רוב ההצעות נופלות או מופלות על ידי לפני שזה מגיע לפגישה. היו כמה שהיו קרובות אבל כמו שאנחנו רואים הן לא היו קרובות מספיק. רוב חברי מהישיבות ה"רגילות" (לומדים כל היום, כמו כולם- ישיבעזוכרים בלע"ז) כבר נשואים, חלקם כבר אבות. ואני, אני נשאר כדי למצוא את הנפש התאומה שלי, את האחת שתעשה אותי למאושר באדם, את אם ילדי, שתחנך אותם ותגדל אותם בדיוק כמו שאני רואה אותם בעיני רוחי. אני מניח שמה שמחזיק אותי (בצורה כללית, יש נפילות ודאונים פה ושם) זו האמונה החזקה שפיתחתי עם הזמן שהאשה שלי בא תבוא, בזמנה. יכול להיות שהיא צריכה לעבור שיפוצים אחרונים לפני שתהיה מוכנה להקים את הבית שלנו, ויכול להיות שזה אני שעדיין לא מוכן. הדבר הגרוע ביותר הוא לחיות בהמתנה למשהו שאמור להתרחש. לכן אני קיבלתי החלטה שאני ממשיך בחיים שלי, אני עסוק, עובד, לומד כאילו זה מה שאעשה כל חיי, באותו המקום. אם יבוא משהו- אתאים את עצמי אליו. אם לא? אני פשוט חי את חיי, ומשתדל למצוא את האושר שבהם- כי אם אחפש את החוסר שבהם אני אמצא אותו כי שום דבר לא מושלם. לסיכום ידידי, תתחזק, אל תחשוש מפגיעה על ידי מישהי שאולי לא תרצה, מישהי שהמום שלך יצרום לה. פשוט צא, בלי יותר מדי מחשבות והכנות. מקלחת, תגלחת, חליפה בושם ועניבה ויאללה לאוטובוס. נ.ב. מצטער על אריכות הדברים ועל חוסר הסדר. זה לא תוכנן להיות כ"כ ארוך, זה פשוט יצא מהלב, ללא צנזורה.

וואו. וואו. וואו.

בינתיים, אין לי משהו אחר לומר (ולא, הדגש הוא לא על "בינתיים"...
).

../images/Emo26.gifנכנסתי, הפנמתי, קראתי, השכלתי והגבתי../images/Emo70.gif

שמע, אני מבין את כוונתך. בשביל להגיע לחתונה צריך לצאת לפגישות, לא האמנתי בחיי שלא יצאתי לאף פגישה עם בחורה, התביישתי לספר לחבריי שטרם יצאתי לפגישות, הייתי מסתלבט על חברים שיצאתי הרבה פגישות ולא התאימו כדי שיבינו שאני אותו אחד כמוהם. בנאדם שכמוך אמור לקבל הצעה כלשהי ותוך שבועיים של בירורים ואתם כבר יוצאים לפגישה, לא מתאים? לא נורא, חכה להצעה הבאה שיערך בעוד שבוע \ שבועיים מקסימום עד חודש ויוצאים שוב עם בחורה אחרת והלאה עד שתתארס, ומה איתי? הכל בבוץ שאי אפשר להיחלץ אותי משם! אני כל יום מחמם את כיסאי ומטלפן לשדכנים, ומהי תשובה שאני מקבל עליהם? הכל זיבולי מח! נא להתקשר בעוד שבוע ונראה אם יצא משהו, שאחכה לשבוע שלם?? טוב, שיהיה. אחרי שבוע אני מתקשר שוב ושואל, נו? גלית משהו? אויש! שכחתי לגמרי, אכין הצעות עבורך, תתקשר בעוד שבוע, מה זה הזלזול הזה?? מה אני מפגר שחכיתי לו שבוע שלם שלא עשה לי מאומה! תתבייש לך! טוב, אני מוותר עליו ופונה לשדכנים אחרים,וגם הם מעכבים וגוררים אותי עד היום של 5 שנים עלובים, חכיתי להצעה אמיתית ואין! נשברתי! אין אף שדכן רציני, אמין, ישר והגון שיכול לעזור לי בשידוכים, לאן אני צריך להגיע ולפנות אם שדכנים לא יעזרו לי?? להגיד לך האמת? הם מזניחים אותי בצד למעגל של בעלי מומים ומתעסקים לאחרים שייקלו עליהם להשתדך אותם וללקק על הכסף המבושם שלהם! למרות את כל זה, גם לבנין עולם \ שוש תשיש, מתבקשים שאטלפן אליהם בסופשבוע ולהתאם, אפילו יותר מ15 טלפונים שהתקשרתי הנ"ל ואין הצעה המתאימה לי, מה זה אמור להביע?? זהו זה, אני בתול לנצח?? ד"א, לפני 3 שנים, חברי נכנס לשמוע שידוכים ואמר לי שכולו התרגשות לצאת לפגישה ראשונה עם בחורה, איחלתי לו הצלחה ואמרתי-> סתם שתדע, בעוד שלוש שנים בדיוק, תחיה עם אישתך + 2 ילדים ואני נשאר רווק, הוא נבהל והוריד לי יד ואמר לי-> אוי, איזה שטיות אתה מדבר, והדבר קיים!! הוא נשוי עם 2 ילדים! ומה איתי? אני מסתכל מסביב ואישה איננה. כל חברים שלי כבר התחתנו ונותרתי לבד! כל הישיבה שלי קטנים ממני 3 \ 4 שנים. איני יודע מה הצעד הבא שלי, אני כבר גמור.

גלית99

New member
אויש נו!

גם אני אמרתי את זה לחברה שלי והנה היא היום בת 21 עם שתי ילדים.. מה הקשר? כל אחד והשק שלו.. אין צורך להוסיף על מה שקובי כתב.

להגיד ולחשוב!

בלי שום קשר לרוחניות או מיסטיקה (החיים והמוות ביד הלשון) באופן פסיכולוגי, אם אדם חושב שיהיה לא טוב הוא מתנהג בצורה שתסתים לא טוב.

תןל לי לספר לך משהו...

אני היום בן 22 אני שמן. אני לא ישב וילמד כל היום וגם היום התחלתי קצת ללמוד מקצוע מסוים. יש לי בעיות מסוימות בבית שבגללם רוב הקושי שלי בשידוכים. יש לי שני דברים שתלוים בי אבל עוד דבר (משפחתי) שלא תלוי בי. אתה חושב שמציעים לי הצעות ששוות משהו? נפגשתי עם אחת שהייתה מלאה והיא הייתה חכמה ומצחיקה אבל היא לא רצתה. השנייה הייתה סתומה כמו קיר. וזהו. אין לי הצעות. החברים שלי מתארסים אחד אחרי השני... ואני נשאר מאחור. אז לכולנו לא קל בשידוכים!! אתה חושב שאני בוכה על זה כל היום? כן גם אני מדי פעם נשבר ואז אני מדבר עם אמא שלי או אחותי או חבר טוב. אבל אני לא הולך ובוכה על זה כל הזמן!! אני אומר לעצמי שכשזה יגיע זה יגיע. ואתה לעומת זאת יושב ובוכה על זה בלי הפסקה. לא פלא שאתה לא מוצא שידוך אם אתה כל הזמן בוכה על זה. ומלבד זאת תהיה מוכרח להוריד את רף הדרישות שלך כמו שאני עשיתי. אתה לא מושלם ואני לא מושלם והנשים שלנו גם לא יהיהו מושלמות. אבל בפנימיות שלהם הם יהיו מושלמות. בין אם זה באופי או בשכל או בלב הטוב. וכן גם לי מציעים הצעות ואומרים לי כן הצד השני כבר מסכים ואני מברר ומברר ונהיה מבסוט ואז כשאנחנו מתקשרים לשדכן הוא אומר שהצד השני עוד לא ענה תשובה וככה זה נמשך ואני מחכה ומחכה... ואני אומר להורים שלי אולי מחר הוא יתקשר היום הוא לא יכל. אבל הטלפון לא מגיע. ולא אני לא בוכה על זה. כן כולנו בבוץ. יש לי חבר שהכל טוב אצלו. הוא בבוץ כי הדרישות שלו בעננים. אז הוא בבוץ אני בבוץ ואתה בבוץ. כל אחד מסיבותיו הוא. יש לי חבר חסר החלטה. יש לי חבר עם בעייה בדיבור. לכולם יש בעיות. ועכשיו עצה- אל תפנה לשדכנים. תפנה לקרובי משפחה. הם היחידים שאכפת להם ממך באמת. בהצלחה.

למעלה