שדים בבאפי

k R I P s

New member
שדים בבאפי ../images/Emo190.gif

ידוע שחלק מהשדים בבאפי מתארים משהו, מעבירים מסר על המצב של באפי. אתמול עידו ואני ישבנו והתחלנו לחשוב על כמה שדים ומה הם מביעים, חיצוניות בעיקר. אז חשבנו על לפתוח דיון מגניב על השדים בבאפי ולהבין ביחד מה כל אחד מסמל. אז אני אתחיל, יש את הרוח בAfter life בעונה 6. חשבתי על זה והגעתי איך שהוא למסקנה שאולי הרוח היא בעצם מסמלת את באפי של עונה 6? או לפחות את ההתחלה. משמע, באפי נמצאת אבל לא נמצאת. ואז בסוף הסקוביס הופכים אותה לממשית כדי שבאפי תוכל להרוג אותה וזה התהליך הארוך שהסקוביס מנסים לעשות לבאפי. "להחזיר את באפי הישנה". נמממ לא הצלחנו לחשוב מה אומר השופט... בואו נחשוב על עוד שדים. זה כיף.

matanbu

New member
שופט - נורא פשוט - לשפוט

באפי שכבה עם אנג'ל. אח"כ היא מאמינה שהשינוי שלו לאנג'לוס היה באשמתה, היא שופטת את עצמה ומאשימה את עצמה (למרות שלדעתי זה לא אשמתה, מה רע בסקס עם מי שאתה אוהב ואיתו כבר תקופה של 2 עונות? או בכלל, מה רע בסקס? ולמה טארה צריכה למות אחריו?). השופט נקרא כך כי הוא שופט כל מי שאנושי - והורג אותו. לטעות זה אנושי, לחיות זה אנושי, לעשות אהבה זה אנושי... בקיצור - השופט בא, ובמקביל באפי מרגישה רע עם עצמה. אחרי שהיא הורגת אותו, ג'יילס מדבר איתה על זה שהוא יודע שהיא אהבה את אנג'ל, ושאנג'ל הוכיח יותר מפעם אחת שהוא אוהב אותה - ושהוא לא מאשים אותה בכלום. בSMILE TIME אנג'ל הופך לבובה אחרי שהוא מרגיש שהוא בובה בידיים של W&H. באפי בעונה השישית מנסה לרצות את הסביבה שלה (מדאון ועד ספייק), ובסוף היא נעלמת... לא חסר :)

k R I P s

New member
הו. לא חשבתי על הקטע של הבובה.

מגניב.
הו, עוד משהו שחשבנו עליו, בNormal again השד עשוי משעווה. אולי הפואנטה שזה שעווה שאפשר ליצוק איתה מה שאתה רוצה. זאת אומרת, כמו החיים של באפי שהכל בראש שלה והיא כאילו יצרה הכל ועיצבה את החיים. טוב, אחרי שמגיע הנר ומדליקים אותו השעווה מתחילה לאבד את הצורה הראשונית שלה אז החיים מתפתחים איך שהם רוצים.

Anush88

New member
סליחה על הבורות, אבל

שעווה? לא זכור לי שהוא היה עשוי משעווה... תוכל/י להשיג תמונה שלו? אני ממש לא זוכרת אותו. כל מה שאני זוכרת זה את השד מ-Earshot [3X18], שגרם לבאפי לשמוע מחשבות. השד הזה היה ברור מדיי, בייחוד מה שהוא עשה לבאפי. היא רצתה לדעת מה אנג'ל חשב על פיית', כי פיית' כזו ילדה רעה ולמען האמת היא ממש מתאימה לאנג'לוס. לפי דעתי בכ"א. אני חושבת שבאפי בכלל, בעיקר מתוקף היותה קוטלת, מרגישה לא שייכת, לא לגמרי נמצאת ב"מציאות" שבה כל השאר חיים. אני חושבת שהיכולת הזו הייתה בעצם מילוי המשאלה שלה, להיות שייכת, להיות רגילה - כל כך, עד כדי כך שזה נמאס עליה. היא נהייתה שייכת לכל מקום, לכולם. כמו שאוז אמר באותו פרק, [חשב למען האמת, בתרגום חופשי] - אם באפי מכילה את המחשבות שלנו, באפי היא היא כולנו.

למעלה