שגרת ניקיון בבית

• פותח הנושא MZ24
  • פורסם בתאריך

MZ24

New member
שגרת ניקיון בבית

שלום לכולם אשמח לקבל טיפים בנושא שגרת/נוהל ניקיון הבית באופן שוטף. למשל כל כמה זמן מומלץ לנקות חלונות או מקרר או כל דבר אחר. תודה

maybesure

New member
תלוי בכל מיני גורמים

גודל הבית, מס' החדרים שבשימוש יומיומי, מס' הנפשות, מס' חדרי השירותי/אמבטיה, אזור מגורים.. למשל בנגב מצטבר האבק מהר יותר מאשר בצפון. עם 3 חדרי שירותים בבית אני מקפידה לפחות אחת לשבוע וכמובן אם לא נקי אז מיידי. מקרר אני מפנה ומנקה לפני כל סופ"ש שיהיה מקום להכניס מזון מבושל טרי של הסופ"ש. את מגרת הירקות - לפני שעושה קניות אצל הירקן. חלונות - לפי מידת הצורך (הלכלוך). בחורף חלק מהזמן התריסים סגורים והחלונות גם אז בקושי מתלכלכך. גם האויר פחות מאובק אז לא מנקה אם לא מלוכלך. שטיפת הבית - גם לפי צורך. יש לנו קרמיקות מבהיקות, לרוב טאטוא או שאיבה, יש עוזרת פעם בשבועיים ששוטפת את כל הבית בין שאר הנקיונות שהיא עושה. מטבח אני שוטפת כל לילה. אנחנו כעת 3 נפשות באמצע השבוע ו 4 בסופ"ש. אין זאטוטים, הבן כבר בן 13 כמעט. הנקיון נשמר היטב, בבית בן ששת החדרים. אני לא בעד להצמד ל"שגרה" כי מה שלא מלוכלך - אין צורך לנקות ולהתעייף סתם. אני כן בעד עירנות ותשומת לב למתי מלוכלך ואז לנקות. סדר - כמעט כל ערב. לפני שהולכת לישון. לפחות חדרי השינה, המגורים, המטבח. 2 חדרי העבודה כשיוצא לי וכשהבלאגן חוגג. ככלל: בית מסודר ייראה תמיד יותר נקי מבית מבולגן, אז הסדר הוא חצי הדרך לנקיון. ואז כשצריך לנקות לא מתעייפים מהסדר עצמו - הכל מוכן.

למעלה