שגרה זה רע

שגרה זה רע../images/Emo35.gif

אתמול בערב הלכנו לעשות קניות של אוכל. אז לפני שהלכנו, כשסיימנו לאכול, אמרנו, נכין רשימה. כשחיפשתי עט ונייר בשביל הרשימה, מצאתי את הרשימה משבוע שעבר, והיא פחות או יותר היתה בדיוק מה שאנחנו צריכים גם השבוע. נזכרתי בזה היום כשאכלתי צהריים. כבר שנים אני אוכלת בערך את אותם דברים בארוחת צהריים, וזה ממש לא מפריע לי. וככל שחשבתי על זה יותר, שמתי לב עד כמה שגרה, בהרבה דברים, עושה לי טוב: יש דברים שאני מאוד אוהבת שהם קבועים (יחסית) בחיים שלי. אפילו בחדר הכושר אני מעדיפה להשתמש במכשירים ספציפיים, גם כשיש הרבה בדיוק כמותם. ברור שיש דברים שאני אוהבת בהם גיוון, אבל קצת הפתיעה אותי התובנה שאני בחורה של שגרה. לא כי תמיד תפסתי את עצמי אחרת, פשוט לא טרחתי לחשוב על זה. אז עכשיו אני אומרת, אם כבר עצרתי וחשבתי על זה - למה שאתם לא תחשבו על זה לרגע? אתם טיפוסים של שגרה
הכוונה היא שבסיטואציות רבות אתם מוצאים את עצמכם נמשכים לאותם ואותם דברים, בין אם זה בפעילויות או מנהגים או כל דבר אחר כזה.

NightElf

New member
לדעתי כולם חיים בשגרה מסויימת

כמובן שמידי פעם מחפשים את הפורקן ולעשות משהו שונה, אבל באופן כללי כולנו חיים בשגרה של שינה, אכילה, עבודה וכו'. ההבדל הוא שיש כאלה שחיים עם זה ומודעים לכך, ויש כאלה שזה נופל עליהם ביום בהיר
אבל באמת, זה לא כזה חדש
זה מזכיר לי, שבדיוק עברו מעל לשלושה שבועות מאז "הקנייה הגדולה" שעשיתי מיד עם המעבר לדירה, והיום אני רואה איך רוב הדברים שאני קניתי לא כל כך נחוצים ברמה שיכלתי לחסוך עד 100 ש"ח אם לא הייתי קונה אותם. עכשיו אני שוב צריך לעשות קנייה, רק שהפעם היא תהיה יותר ממוקדת לסוגי המזונות שאני אוכל ומכין בבית, ולא סתם דברים שקניתי כי היה בבית עם אמא ורציתי שיהיה לי גם ליתר בטחון...

אני מאוד טיפוס של שגרה

בזמנים של שינויים גדולים אני מגלה כמה שגרה עושה לי טוב, וכמה זה מכניס אותי ללחץ אטומי כשהשגרה עוברת מהפך רציני וצריך להתרגל לשגרה חדשה. כמובן ששינויים זה דבר חיובי, וזה מה שמקדם אותנו בחיים, אבל יש משהו מאוד מרגיע בשגרה... בלעשות כל יום את אותם דברים פחות או יותר, בסדר קבוע, ולדעת מה צפוי לך. כמובן שזה לא מפריע לי לקטר בכמויות על כמה שהחיים שלי שגרתיים ומשעממים ואני רוצה שיקרה כבר משהו מרגש ומסעיר

chicka

New member
גם אצלי הכל די שיגרתי

אני חושבת שחיים פרועים זה די מיתוס, או לפחות משהו שרואים רק בסרטים. בתכלס, גם כוכבי הוליווד חיים בדרך די שיגרתית, מה שמשתנה זה רק הסרטים שהם עושים... אני דווקא אוהבת את הסדר של השיגרה למרות שלפעמים אני גם אוהבת לשבור אותה. שיגרה מסמלת עבורי ביטחון ויציבות ובחיים במדינה כמו שלנו,עבורי זו תחושה של שייכות ואני אוהבת אותה. עצם העובדה שהחיים שלנו מנוהלים בדרך מסויימת לא סותרת שום דבר. שינויים תמיד יכולים להתקבל בברכה,אירועים חד-פעמיים גם. אז בשורה התחתונה, נראה לי שרובנו אנשים של שגרה, גם אם לא נודה בזה עמוק בפנים ונעדיף לחשוב שאנחנו הדבר הכי פרוע ולא יציב שקיים עליי אדמות. כבר דיברנו על פנטזיות ?

JustMeNow

New member
חיים פרועים זה מיתוס?!

הלוואי... אני מזמינה אותך לבקר בבלוג שלי ולקרוא מהסוף להתחלה כשעוד גרתי לבד התחננתי לשגרה אחרי כל מה שעבר עליי! אהבות, יזיזים, רכילויות מרושעות, כלבים משוטטים, שותף שלא הסכים לצאת, עבודות תובעניות, בית מתפרק, רכישות, חובות, נסיעות לת"א, חתונות, לוויות, אלכוהול, מועדונים, סטוצים, סמים קלים ומה לא...

JustMeNow

New member
לרגע לא אמרתי שזה טוב

להפך בכיתי על זה פעם באיזשהו פוסט נושן קללה סינית עתיקה היא- שיהיו לך חיים מעניינים אבל זה מה שעבר עלי במשך כמעט שנה מטורפת לגמרי שרק עכשיו חוזרת לנורמליות אך עדיין לא שגרתית אני רק אומרת- שחיים לא שגרתיים זה אפשרי לחלוטין

NightElf

New member
ברור שזה אפשרי ../images/Emo13.gif

Never Say Never
לדעתי השאלה הייתה באופן כללי, הממוצע של האנשים, ולא "יוצאי הדופן"

goldyboy

New member
חיים פרועים זה ממש לא מיתוס

ואני מסמן
על כל מה שכתבת וגם יכול להוסיף עוד
היום אפשר להגיד שהחיים שלי הם די שגרתיים, אבל זה בסדר. הם לא משעממים לרגע. גם היום קורים דברים ויש אקשן, ואני בכלל לא מחפש אותו. שגרה זה דבר טוב, ולשבור אותה זה דבר עוד יותר טוב. חוצמזה, כשמדברים על שגרה, זה לא בהכרח אומר חיים אפורים ומשעממים. הכל תלוי בראייה של הבנאדם. אם אתה יודע איך להכניס פלפל לחיים שלך, גם אם הם שגרתיים, לא ישעמם לך לרגע
.

לא אמרתי משעמם ../images/Emo70.gif

יאללה אתכם, כבר שלחתם אותי לבית אבות עם השאלה שלי
לא התכוונתי חיים משעממים, לפחות בהרגשה שלי החיים שלי לא משעממים בכלל. יש המון דברים שיוצקים תוכן ועניין לחיים של בן אדם: מפגשים עם אנשים, חוויות, מקומות שונים. וכל הדברים הללו יכולים לקרות ועדיין אני אוכל כל יום במשך שנים את אותה ארוחת צהריים. אני חשבתי על הדברים הללו יותר בהקשר של כשגרים לבד אז מסגלים מנהגים מסויימים, דברים שהופכים ל"איזור הנוחות" שלנו, ושככה בעצם הרגלים משתרשים. נגיד כשנהיה בני שמונים, אז מי יזכור למה בעצם התחלנו לעשות דברים כך ולא אחרת, אבל עכשיו זו התקופה בה אנחנו מסגלים ומטמיעים הרגלים של שגרה.

מיה ישי

New member
שגרה זה לא רע.....

אני ממש צריכה את השגרה שלי זה נותן לי מן מסגרת כזו לחיים מתי צריך לעשות מה ואיך ומתי יש זמן להתפרע. כבר קרה לי לא פעם שקיבלתי איזה הודעה בלתי צפויה על שינוי ודי איבדתי את העשתונות - לדומא במפתיע קיבלתי תשובה חיובית על כך שהתפנה מקום בתחנת דלק לעבודה מועדפת - אומנם אירוע משמח לכשלעצמו אבל פתאום זה שינה לי כלכך הרבה תוכניות שפשוט לא ידעתי מה קורה עכשיו.... מצד שני אני ממש מנסה לעבוד על עצמי ללכת עם הספונטניות שיש לי (אומנם מעט)ולהנות עם כל שינוי.....

sharavit

New member
לי אישית נמאס כבר מהשגרה האפורה הזא

אני קמה בבוקר אני יודעת מתי השעון שלי יצלצל מתי יהיה פקק תנועה ליד הבית בדרך לעבודה, מתי הבוס שלי יזיין לי את השכל, וכולם ישגעו אותי בקיצור אני חייה בשיגרה מואסת ומסריחה כל יום אני עושה אותו דבר החיים יותר קשים אחרי הצבא ואני משוחררת שנה כך שחשבתי שסבלתי בצבא עכשיו אני סובלת יותר, לפחות בצבא הייתי חייה מ 500 שקל בחודש והסתפקתי, עכשיו אני מרוויחה 5,000 ואני במינוס של 10,000 וזה אף פעם לא מספיק, כל זה ואני בכלל לא נשואה.

למעלה