שגרה זה טוב או רע?

41מיקה

New member
שגרה זה גם טוב וגם רע ...

לאחר שבועיים ממש לא שגרתיים , ועוד כאלו שמצפים לי בהמשך , אני ממש מצפה לשגרה ולהגיע למנוחה ולנחלה . אבל כרגע זה ריגוש טוב אך גם מתיש . אני מניחה שהתכוונת שגרה במישור אחר ... ולכן צריך ללמוד לצאת מהשגרה , ממש להקדיש זמן ולמצוא משהו "מוציא מהשגרה " בן אדם יצירתי לא יתקשה במציאת פתרון . צריך לעשות קצת כיף בחיים , ללמוד לעשות הפתעות , אפילו מחוות קטנות ומרגשות , תמיד כיף לקבל ולתת . זה הכרחי ! בהצלחה ! מיקה .

מירית032

New member
שלום גליה

אני באמת לא יודעת על איזו שיגרה את מתכוונת.. אבל אם בזוגיות הדבר, לפעמים שיגרה בזוגיות זה לא בהכרח דבר שהוא, לפעמים זה גם סוג של ביטחון. תמיד אפשר לחשוב וכיצד להפיג את השיגרה ואף רצוי בכול מהלך הקשר ולא רק שהשיגרה מגיעה. אף פעם לא מזיקה עוד רומנטיקה, עוד יצאה מדליקה או כול דבר שרק יכול להקסים ולהעלות את הקשר. אין צורך לפחד משיגרה, צריך לקבל אותה היא מעידה על הרבה דברים ואני לא מתביישת להגיד שאני לפעמים מתגעגעת לשיגרה.

שגרה זה טוב עד שזה רע ../images/Emo13.gif

תלוי איך זה מרגיש לך לי חשוב למשל שיגרה = חיים קבועים ורגועים ומידיי פעם בפעם לצאת מהשגרה זה מוסיף פלפל
לחיים.

טורטיתת

New member
שגרה היא התחייבות אולי ביטחון.

שגרה היא התחייבות אולי ביטחון. והיא השגרה היא חלק בלתי נפרד מחיי - בעבודה.. בזוגיות... השגרה נוצרת לדעתי לאחר רמת התמחות והתרגלות מסוימת והופכת / מוציאה מאיתנו את הטייס האוטומטי שבנו. אני דרך אגב, בעד הטייס האוטומטי שיוצא מימני לאחר הביטחון והסתגלות, כי אז אני יכולה להשקיע יותר ויותר מחשבה בהשגת המטרה הבאה.

גליה 1972

New member
תודה על התשובות...

לא התכוונתי לתחום ספציפי כששאלתי את השאלה, אלא פשוט שיתפתי בהתלבטות שמעסיקה אותי בימים אלה. בימים האחרונים פתאום מצאתי את עצמי מסנגרת על השגרה ואפילו מגדירה את עצמי כחובבת שגרה כי בעיניי שגרה מסמלת בטחון ויציבות ושקט! וככה באמצע החיים כשקיבלתי כ"כ הרבה החלטות שאחרים הגדירו כאמיצות מצאתי את עצמי מתגעגעת לשקט שפעם היה לי, שפעם היה בי, לפניות המחשבה, לצלילות שלה, פתאום מצאתי את עצמי מתגעגעת למה שאחרים מגדירים כשעמום פתאום כל מה שבא לי זה שקט פתאום כל מה שבא לי זאת שגרה!

פאמקי

New member
אצלי...

הנושא הזה מאוד אמביולנטי אצלי. מצד אחד, רוצה את השיגרה, שתכניס יציבות. ומצד שני, מתקשה איתה ואוהבת את ה"תנועה" בחיים. למשל בעבודה- תמיד מחפשת משהו יציב, מסודר, קבוע. אך לרוב מוצאת את עצמי בעבודה גמישה. הכי נהנית שכל יום שלי נראה אחרת, שאני קובעת את סדר יומי, שהוא הכי לא דומה ליום האתמול. כך שגם אם עובדת בעבודה מסודרת ויציבה, משתדלת ליצור לי אתגרים שיכניסו בה עניין, שיהיו "מחוץ לקופסה" היומית הקבועה.

למעלה