שגיאות של חיינו

שגיאות של חיינו

אם מישהו עשה שגיאות בחיי נישואין הרי זה אני. הכרתי את זוגתי לעתיד במקום עבודה משותף. היא כבר עברה מסע נישואין קצר והתגרשה, ואילו אני הייתי רווק. התחתנו לאחר שנה וחצי של הכירות וילדנו את בכורנו בשנה הראשונה לנישואין. בדיעבד, זו היתה השגיאה ואולי המכרעת ביותר , שלא השארנו מספיק זמן לנו כזוג להתגבש וכבר היינו במערבולות החיתולים והמוצצים, דואגים לעולל שזקוק להוריו. וככה עברו השנים ועוד ילדים נוספו למשפחה, ועוד שערות לבנות לראשינו. עד שיום אחד התברר שעברו מעל ל30 שנה התעוררתי והבנתי שלא עוד. זה לא הולך, לא עזרו היועצים, לא עזרו השיחות, לא עזרו השינויים. נגמר הכביש, נגמרו התמרורים. סוף הדרך, איך לא האמנתי שזה יקרה, חשבתי שנשאר זוג מאושר לעולם ועד. כי הרי כך התחלנו. ולמרות השוני בינינו האמנתי שהזמן יעשה את שלו ונגשר על הפערים אבל אילו רק פערו את זרועותיהם ונפערו עוד יותר. אחד הוא טפוס בוקר והשני טיפוס ערב, אחד אוהב לישון מאוחר בבוקר והשני כבר מסדר ומקרצף ומבריק את הבית (ואז מתחילות הטרוניות והתלונות: למה אני עושה כך וכך והשני לא? איפה השיוויון?). עד שהתחלנו כל אחד לחוד להשקיע בעבודה ובעיסוקיו הבלעדיים, והנתק וההתרחקות מעצמה נוצרה. עד מתי זה יימשך? מה האלטרנטיבה? לעזוב ולחפש דירונת ולהתמקם בה? להישאר ולשתוק ולא לענות כשהצד השני מטיח את תלונותיו? עייפתי מכל זה וכל אשר אני רוצה זה שוב לראות את זיו החמה, את קרני השמש מלטפות אותי בחמימות, לאותה בת צחוק שתעלה על שפתותי, לאותה כבדות שתרד לי מהצוואר, לאותה קלילות שאוכל לרוץ שוב ברגליים יחפות בחול אשר על שפת הים. לאותה אהבה שהיתה ואולי אצליח למצאה שוב.

adam33

New member
אני ואתה

כשהאלהים יצר את האדם הוא יצר אותו כתבניתו ואילו כשיצר את האישה יצר אותה מהאדם ללמדך שהאישה בעצם דומה לך אך שונה דומה לך בכך שגם היא רוצה את אותם רגשות ורצונות ופינוק והמון המון תשומת לב ואהבה שונה ממך בדרך אמנם היא מסודרת אמנם היא רואה בצורה אחרת אך היא בתוכה גם רוצה לתת חפש רק את אותו פתח של כניסה בליבה כאילו פגשת אותה לראשונה ואז תראה איך הכל ישתנה אז זה אמנם לא כמו כספומט שקורה בן רגע אבל כמו שאמרת שלושים שנה..אז מה זה עוד כמה ימים...

אם הכביש אכן נגמר -בסופו רק תהום

אפשר תמיד להסיט את ההגה הצידה. מאמינה באמונה שלמה שלאדם מגיע להיות שלם עם עצמו ,אוהב ונאהב. ואם לא אזלה האהבה- יש עם מה להתמודד, כולל פערים(אגב,איפה הם היו 30 שנה?) אבל אם האהבה אזלה- .....

אחותו של שקספיר...

לפעמים האהבה יכולה לאזול אבל המון דברים אחרים יכולים להיות במלאי שלא פחות חשובים שותפות אכפתיות כבוד הדדי אמון יושר הגינות הרבה מושגים שגיליתי שהרבה מחברי הפורום לא שמעו עליהם ותרשי לי הערה פרטית אני אדם אני נושם אני מרגיש אני חושב אני קורא אני מבין ולפעמים גם אני נשבר ונפגע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! תודה שהיית לצידי!

קרו אייל

קשה לי חלהאמין שדפוס התנהגות של 30 שנה יכול להשתנות ביום אחד בקריאה של ספר אחד באמירה של משפט אחד בפורום אחד אני מאמינה שכל מילה שאתה כותב היא אמיתית אני מאמינה ויודעת שאני לא רוצה להיות כמוך אני לא אתן לזה לקרות ולגביך........ קום ולך ואתה יודע מה........ למה אני גם יודעת שלא תעשה את זה!!!!!!!!????????

seeyou

New member
..."זמן לזוג להתגבש .."??../images/Emo54.gif

ישנם מיקרים שאפילו מספר "גילגולים " לא היה עוזר! אחרי 30 שנה אסור לעשות חשבון נפש...זה יעלה לך ביוקר!! "חיים" של גבר הם הרבה יותר קצרים מאשר של האישה! דע לך..."בחוץ" קר מאוד....אתה נישאר לבד! אתה מחפש אותה אהבה שהיתה? כולם מחפשים! לא מבינים שבטבע של אישה יש דחף לשנות את הגבר,אחרי החתונה ולגבר יש "טבע" "לשמור" את המצב של לפני החתונה עד סוף ימיו?

אייל

כמה עצב יש בהודעתך. עצב על אובדן הנעורים ופנטזיה על רומנטיקה.... אז.... לא פשוט לחזור "לאותה קלילות שאוכל לרוץ שוב ברגלים יחפות בחול אשר על שפת הים" גם לא פשוט למצוא אהבה חדשה, אבל יש דברים שתוכל לשנות ביומיום! אינך חייב להיות פאסיבי, אינך חייב לשתוק! עליך לשים גבולות, אחרי 30 שנים של שתיקה בה נתת להלנהל לכם את החיים בדרכה- לא פשוט לשנות סדרים, אבל אפשרי! בשורת הנושא בהודעתך כתבת : "שגיאות של חיינו". כולנו עושים שגיאות, חלקן בלתי הפיכות, אבל רבות מהן ניתנות לתיקון בעזרת רצון טוב ושכל ישר.

תודה חונה לרגע,,

את מפיחה בי איזו קרן של תקווה. לעומת קודמך במתאר את העולם בחוץ כ"קר" ובכלל למה לעזוב את סיר הבשר ולעלות על דרך בלתי נודעת? אני לא מאלו שיכול לחיות בשלווה ולקבל את המקובל רק כי עברו 30 השנים הראשונות שלי במסגרת הנוכחית. מה שהוא מנסה לומר זה: תתרגל, כמו אותו נכה עם מקל שהתרגל למטהו ולא יכול אחרת. היה לי אבא שנפטר לפני כמה שנים. בגיל 70 הוא התחתן פעם שניה. מוזר? לרובנו אבל הוא התאהב מחדש לאחר מות אשתו ולא הסכים להתגורר עם חברתו ללא חתונה כדת משה וישראל.

למעלה