שגיאות כתיב

שגיאות כתיב

עוד לא קיבלנו הנחיה מהמורה של השנה
אבל המורה של השנה שעברה
אמרה לא לתקן בינתיים
עכשיו הוא עושה שיעורים לבד
עם שגיאות לא מעטות
אני אחכה אחרי החגים ואז התייעץ עם המורה
איך זה אצלכן?....

בכיתה ב' עדיין מוקדם לתקן שגיאות כתיב חלק מהחוקים הם ילמדו עם המורה, חלק נרכש באופן "לא מודע" כשהקריאה הופכת שוטפת ואוטומטית יותר. כל עוד כל הצלילים של המילה מיוצגים, זו כבר התחלה טובה.
כשבכיתה ג' עדיין נשארות שגיאות כתיב "מזעזעות" מה שנקרא, אז כדאי להתחיל לשים לב אליהן ולבדוק את מקורן. ואם יש איזשהו קושי אמיתי, רק להעיר ולהגיד לילד "כותבים ככה ולא כותבים ככה", זה לא יעזור. צריך התערבות טיפולית שיש איזשהו הגיון מאחוריה (כלומר, ללמד באופן מפורש את חוקי הכתיב, שורשים, תבניות, משקלים...)

מה שאני עושה

ןלא אומרת שזאת שיטה טובה או נכונה, פשוט ככה מרגיש לי...

דברים שקשורים ללימודים ושיעורי בית אני כן מתקנת אותו, כדי לא לייאש אותו לגמרי לפעמים אני עוזרת לו ומתקנת את השגיאה במקומו (הוא רואה ואני מסבירה אבל אני מוחקת ורושמת כי הוא שונא לרשום)
את מה שרשם בשגיאות בכיתה לפעמים אני מתקנת בלילה כשהוא כבר ישן (הוא מעתיק לאט ולפעמים לא מספיק בכיתה וחלק מהעניין זה כי הוא מקפיד להעתיק מילה במילה, אות באות כדי שלא יהיו שגיאות אז אמרתי לו שינסה לזכור כמה מילים בעל פה ואז להעתיק ושלא נורא אם יהיו שגיאות כתיב ואז לפעמים אני מתקנת בלילה ולפעמים לא
)

אני יודעת שזה לא כל כך טוב ואומרים לא לתקן שגיאות (או לפחות לא כל הזמן) כדי לא לייאש אותם\לבאס אותם\"להוריד" להם את הרוח במפרשים על ההתחלה ואני מודה שזאת אני המטורפת
אז מה שהתאים לי ומה שאני עושה זה בענייני לימודים לתקן אבל בעניינים שלא קשורים ללימודים להתאפק חזק חזק ולא לתקן אותו בכלל, אפילו אם הוא ירשום כרטיס שנה טובה ל"סבה" או יום הולדת "סמח" וכו'

מהמורה לא קבלנו שום הנחיות אבל לפני שנה ראיתי שהיא כן מתקנת להם מידי פעם במחברות (לעיתים ממש רחוקות כי היא לא בודקת הרבה את המחברת ורק במילים שהשגיאה בהם ממש צורמת).

נוRית

New member
נגעת לי בנקודה רגישה

לצערי הרב, לגדולתי יש שגיאות מזעזעות (כיתה ד'). עוד יותר לצערי ברור לי שזה נובע ממיעוט קריאה.

אז קודם כל - ההמלצה הפרטית שלי היא לתת לקרוא ספרים. ככה לומדים לאט לאט את חוקי השפה, המילים "מצטלמות" בזכרון וכ"ו.

מזכיר לי (חייבת לא לשכוח) לשאול את המורה באסיפת ההורים בקרוב.

לקטנה שרק התחילה כיתה ב' באמת שלא רואה סיבה להעיר על שגיאות בשלב זה.

גושפי - למה את מתקנת שגיאות בלילה? מה יוצא מזה? בעיקר - מה יוצא מזה לבן שלך?
אני מבינה בהחלט את מה שאת אומרת על לא לדכא וכ"ו, אבל בחיי שאיני מבינה מה יוצא לו מזה שאת מתקנת לו שגיאות כשהוא בכלל לא מודע לזה.

אגב - בשנה שעברה כתבתי איזו עבודה לבת שלי. היה דף עם שאלות, היא אמרה את התשובה ואני כתבתי. למטה כתבתי הערה שהיא ענתה ואני רק רשמתי.
הדף הוחזר אלינו בבקשה למלא את הדף בעיפרון ולא בעט.... חחחחחחחחחח

כי בלילה נוח לי בשקט בלי הפרעות

אני חיית לילה, בערב אני מתפקדת על אדים

לפעמים אני גם מתקנת לו ביום כשהוא לידי , לפעמים אין לי סבלנות ורק כשהוא הולך לישון ואני יוצאת להרגע עם הקפה והסיגריה אני יושבת ועושה את זה.
כמו שאמרת- בשביל לא לדכא יותר מידי, מה זה נותן? תכלס כלום, רק מחברת יותר מסודרת ונקיה וללא שגיאות, נותן לי נעים בעיניים (מטורפת כבר אמרתי?
) ומקווה שגם לו זה נעים, אני גם קצת עוברת על קשקושים ומוחקת, נגיד יצאה לו יוד ארוכה מידי אז הוא חזר עליה כמה פעמים שתבלוט אז אני אמחק ואעבור על היוד שלו או יצאה לו אות אחרת בטעות ומעליה הוא רשם את האות הנכונה בלי למחוק (הוא מתעצל למחוק ופשוט מתקן אות מעל אות) אז אני מוחקת כמו שצריך ועוברת לו שוב על האות הנכונה.
אם אני אעשה את זה כל הזמן מולו זה עלול לדכא, אנחנו עושים את זה ומקפידים על סדר וניקיון בזמן שיעורי הבית אבל בכיתה כשרושמים בלחץ יוצא לפעמים מבולגן ומקושקש ועם שגיאות כתיב ואני לא יכולה לשגע אותו גם בשיעורי בית וגם על מה שעשה בכיתה, אז בזמן שאני מנקדת לו הכל בלילה (יש לו פטור מלנקד) אני מוחקת ומתקנת שגיאות על הדרך.

איזה מורה מצחיקה, זה מה שהפריע לה? אולי רצתה לתקן לך שגיאות ולא יכלה כי רשמת בעט

יש לנו הפרדה בין מילים של הכתבה לשאר המילים

אצל הבכור בכיתה ב' הכלל מסוף שנה שעברה:
כל שבוע הם מקבלים 10 מילים של הכתבה. אותם ילדים אמורים ללמוד לכתוב נכון. וכשהם כותבים משפטים עם אותם 10 מילים - שאר המילים לא מתקנים.
אני מניחה שאם ילד יכתוב בשבוע אחר מילה מהכתבה קודמת (ואני אזכור שהיא היתה בהכתבה קודם) אז אני אתקן, ואזכיר מתי למד את המילה.

want a baby

New member
אצלנו שנה שעברה גם אמרו לא לתקן

השנה עוד לא היתה אספה ולא קיבלנו הוראות. היו שתי הכתבות של 10 מלים כל פעם - אותן חייבים לכתוב נכון.

אני תמיד מתקנת בעדינות.

באוטו אחד המשחקים שלנו הוא משחק איות, דווקא במסובכים הוא לא טועה, אבל בברכת יום הולדת שלי כמעט בכל מלה היתה טעות (הפעם לא הערתי כמובן)
לדוגמא -שתזקי במקום שתזכי, ארבה במקום הרבה, אמון במקום המון וקול במקום כל. זה מלים שלא "תרגלנו" אף פעם במשחקים אבל מופיעות הרבה בסיפורים אז מוזר שהיו בהן טעויות אבל אני מקווה שזה ישתפר.

למעלה