שגב היה ממש טוב

ננה f

New member
שגב היה ממש טוב

לא. לא היה לי דייט עם שגב. דווקא עם שניים חמודים אחרים כן. לצערנו משתמשת מקסימה אחת הבריזה. בריאות שלמה יקירתי ! בשורה העליונה, וגם בתחתונה. שגב הפתיע לטובה. הדימוי שלו כשף צעצוע דנדשי של הרומניה בהחלט הנמיך את הציפיות שלנו לוואוו. שמחנו לראות אותו עמל ומסתובב כאחד הפונקציונרים במטבח, ידו בכל. הפריזורה של שגב, שרבות דובר בה היא ערבוב מנוער של שיק סליזי נווה צדקי עם כפרי איטלקי בסיסי. נחמד. הזכיר לח'1 את. העיצוב של...אגאדיר הוטל בנמל. ברוב של שני שליש נגד שליש (להלן ח'2) הוחלט על עיסקית של ראשונות+עיקריות ולזנוח לחלוטין את האחרונות. כי אלה ש בתפריט, מה שמופיע בתפריט באתר, לא מרתקות (ראינו את מגש השוקולד , וגם את הבבושקות מהמרנג... לי לפחות לא עשה את זה. , ובכל מקרה מהליגה לקינוח בכפיות מסרו שעדיף שליש מנה בשליש מחיר .השליש שלנו הזיל מרחוק ריר על טריו השוקולד.). לקחנו: ראשונות 1.פרוסות רוסט-ביף בשמן אגוזים ופטריות כמהין, מוגשות עם ריזוטו כמהין הרוסט היה כמעט נא, וטעים מאוד. הפיטריות נראו לעין, מגוררות. בצלחת לבנה מוארכת, שלוש תלוליות, בדיוק בשבילנו להתחלק. מתחת תלוליות ריזוטו כמהין שהיה עשוי מדי, וחסר היה לו קצת אופי. אולי טעם חריף יותר של פיטריות, אולי פלפל שחור נוסף. לי השמן והשומן הרב של הריזוטו(שמנת/חמאה) הפריע. השניים האחרים מחו בתוקף .הציון שלי לריזוטו- 7, ולרוסט -8.5. 2.בשר סרטנים בטבון עם גבינת צאן לצד סלט עגבניות, זיתי תסוס, צנון ושמן זית. המנה הוגשה בשני כלים לבנים המונחים על צלחת-מגש מאורך. מצד אחד כלי של ברולה ממולא בתערובת של "בשר סרטנים בגבינת צאן", כשפניה צרובים כמו בברולה, כמובן ללא הסוכר. המנה הייתה מעניינת ברמת חומרי הגלם והרעיון למנה, אך בביצוע התערובת היתה די יבשה וקצת משעממת. וגם תוספת של אופי נשכני , נניח מגבינת עיזים משובחת למשל, היתה יכולה לעזור. מן הצד השני של המגש הגיעה קערית של סלט עגבניות (מקולפות) עם בצל ירוק, צנובר ו...אפונה יבשה קלויה ומרוסקת לגרגירים, הזיתים היו רסק לדעתי, ואולי גם פיסה או שתיים קטנטנות,הצנון בג'וליינים. והכל ביחד אמר אכן שירה. ציון 8 לסלט, 6-7 ל"ברולה" סרטנים. 3.ראשי קלמרי טרי צלוי במחבת לוהטת, מוגש על סלט "זעלוק", סלט סלק, טחינה, חצילים וסחוג ירוק . מנה מיוחדת ומקורית מאוד. בקערה עמוקה וגדולה בעלת שוליים גבוהים, הגיע מצע של חצילים שמעליו ומתחתיו התחבאו קוביות סלק 1X1. הסלק היה בתחמיץ לימוני, והיה מעט מתקתק. מעל החצילים- על האש, מעל היו מפוזרים ראשי הקלמארי שהיו מעולים במרקם נכון ומדוייק, ומסביב היו כמו נשיקות של טחינה מעוטרות בסחוג ירוק בגודל של צביטת וואסאבי. זהירות- המנה חריפה ! עירוב הטעמים במנה היה מרתק. קוביות הסלק היו מתקתק-לימוני מפנק ומלטף את החך שנצרב ונשרף במפתיע מהטחינה החריפה-מתוקה ומהסחוג שמעל שהיווה עוד נדבך בשילוב הטעמים , החציל היה בעל בת טעם מרירה כדרכם של חצילים (אבל לא מר !!) אפשר להגיע במנה הזו לדיוק יתר בשילוב הטעמים. האכילה צריכה להיות עם כל המרכיבים על המזלג ולא כל אחד לחוד. הרעיון לקומפוזיציה מרתק. הביצוע, שוב, אפשר לשפר. אם כי מנה טובה מאוד. ציון 8.5 ולשולחן הגיעה גם דרישת שלום מהשף בצורת: 4. סלט נבטים חריף עם צנוניות, קולרבי וג'ינג'ר מתובל באיולי צ'ילי (ולא אנחנו לא מכירים, השף ואנחנו...).בעיני שני שליש זו היתה המנה המנצחת בראשונות. קודם כל הסלט לא כל כך חריף כמו שהפחידו פה. לנו הוא היה מרענן מאוד. כולו בנוי מחתיכות מאורכות. בקערה גדולה כמו של מנת הקלמארי. ג'וליאנים של קולורבי, צנוניות, נבטים. גם פה הפיצוח השולט והמאוד מוצלח היה אפונה ירוקה מיובשת קלויה וגרוסה, ועיטור של שומשום שחור קטן. סלט יפיפה. רוטב האיולי צ'ילי היה נחמד מאוד(קצת טיפה מתקתק מדי בשבילי) וריבועים זעירים של ג'ינג'ר ורדרד כבוש הוסיפו למראה המאוד מיוחד של המנה. ואני שואלת האם זו השפעה האזיאתית של השכן על השגב? - ציון-9 ==== ...המשך

ננה f

New member
וההמשך...

מנות עיקריות. 5. פילה יען נימוח ועסיסי, מונח על ריזוטו גינה עם תאנים ירוקות- לא זיהיתי את התאנים, היו שם, חבר'ה? בכל מקרה צלחת מוארכת לבנה, משני צידיה תלוליות ריזוטו, שוב עשוי מדי ולא די מתובל, ויותר מדי שמנת, אבל מעליה פילה יען מדיום (ביקשנו מדיום רייר אבל סלחנו, הוא היה כל כך טוב). ציון: 9.5 לפילה. ו-7 לריזוטו. 6.פילה מוסר ים מונח על קרם ארטישוק ירושלמי, אספרגוס וקציפת לימון- קיבלנו רק פלה אחד, אני מניחה שזה הולך לפי משקל. בכל מקרה הדג היה בעל טעם ימי, ונ-ה-ד-ר. מאוד טרי, טוגן בחמאה לדעתי, קרם הארטישוק הירושלמי מלמטה היה מועט ועשיר בשמנת. בכל מקרה לא היינו אוכלים הרבה מהנזק הזה. מסביב קציפת לימון שלא היתה בדיוק קציפה יותר כמו קולי לימון, נחמד ומתאים מאוד לטבול את הדג בו. מעל 3 אספרגוסים צעירים דקיקים ויפים, כמו שהיינו פעם. ציון: 9. 7. מוסקה עסיסית מאנטריקוט, פילה וסינטה מתובלים היטב וטחונים דק מוגש על חציל באלדי בטבון, עלה פסטה, קרם עגבניות וגבינת צאן חרוכה-כמו רוב המנות, המנה יפיפיה עם עיגול של גבינת צאן מעל, לא חרוך כלל, קרם העגבניות ועליוהפסטה שהוא מכסה. הבעיה היתה בטעם. לא היה בו ייחוד. קרם העגבניות היה מתוק לגמרי. זה היה פשוט לא טעים. כמו שאמר ידידי ורבי, ח'1 המנה הזו לא התאימה לרמת שאר המנות שעל השולחן. החזרנו אותה. ציון: כמו שהיא? לא עובר. 8. שרימפס טריים בתבשיל הודי עדין עם גזר, כרישה, ג'ינג'ר, מקלות במבוק, עשבים ומנגו קר- זו המנה שח'1 הזמין במקום המוסקה שהוחזרה. בחירה מעולה, מנה מעולה. ושוב אני אומרת מנה עם השראה ונופך של פיוז'ן אזיאתי. השרימפס היו מאודים בדיוק מדוייק. הירקות היו נהדרים הרוטב היה בעל ניחוח עשיר ומפנק חיך שניכר בו מעבר לחלב הקוקוס גם הלמון גראס. וקוביות המנגו, ושוב הפיצוחים (ירוק אפונה, צהבהב- בלמ"ז) היה פשוט נהדר ויפיפה. ואת המנה הזו חיסלנו בעצם בשלב בו היינו כבר לחלוטין לא רעבים. ציון:10 1 סאנפלגרינו גדול: 22ש"ח. 1קפה הפוך 12ש"ח 1אספרסו כפול 11ש"ח 1אספרסו קצר 10ש"ח הקפה הגיע בספלים משולשים מרהיבים. החשבון: 3 עיסקיות= 89ש"ח X 3 , ועוד הר"מ. סה"כ 322 ₪ לפני. השרות: בהתחלה גימגם, למשל עם : *הזמנת השולחן. ביקשתי שקט, לא ליד המעבר לשירותים או למטבח, בפינה. קיבלנו מול דלת המטבח. ביקשתי לעבור, זה לא מתאים למה שהזמנתי. נמצא לנו שולחן ליד המראות, והיתה פינה מצויינת. בכלל המקום הטוב לשבת לדעתי הוא לאורך החלונות. *גם בקשתנו להחליש נענתה (לא הצלחנו לדבר) אבל אחר כך האפיזודה חזרה על עצמה. בסוף החלישו ודי. *למשל עם המים. אחרי שהסברנו, שוב לגבי מים, קרח, בלי/עם לימון הכל תוקן עד מהרה.מים הגיעו (אין קנקנים) אבל מבחן המים עבר בשלום. מסוננים טעימים. קרח בנדיבות בכוס רחבה בנפרד. יופי. *הכלים הוחלפו כולל הסכו"מ בין ראשונות לעיקריות. פירורים נוקו. פעמיים נשאלנו לגבי כל סבב מנות. *העיקרית האחת כאמור הוחלפה בלי שמץ של הרמת גבה, רק נתבקשנו להסביר:שגב מבקש לדעת מה לא מצא חן בעינינו, מדוע לא אהבנו.. ההסבר הניח את דעת המטבח, מיד הוצעה מנה חלופית. *אבל התפריט לא הובא אוטומטית. ואחרי שבחרנו, לקח זמן עד שניגשו אלינו להזמין, ואז גם המנה התאחרה להגיע, אחרי שהשתיים האחרות חוסלו. חניה: בית הסופרפארם (מיד אחרי הסיציליאנית וחסילון) 6ש"ח לשעה,ואחרי 1600/ 1700 זה 15 ₪ לכל הערב. ניתן לחנות ברחוב בד"כ יש מקום, תשלום למדחנים אבל צריך כסף קטן. לסיכום: השרות היה יופי, התקלות בגדר סבירות. האוכל היה טוב, ובחלקו טוב מאוד. הפתיע אותנו, אני מודה. נכים- אם הם לא מעשנים (המעשנים למעלה) אין בעיה. שירותים- באדיבות ח'2 נקי.,קיר אצטבאות מעץ.ועליהן מצלמות ישנות, בקבוקים ומיכלי סבון של פעם. מגבות בד. יפה, מיוחד , מטופח. נחזור, בהחלט. ו... שגב ?
שיחקת אותה.

ננה f

New member
ושכחתי את הפוקאצ'ה

שהיתה בעלת ריח ומרקם של בייגלה שומשום ירושלמי.חמאה רכה ליד, שמן עם כתמי בלסמי מצומצם ומתקתק.

smartblonda

New member
אוח..ננה הכרת לי את מנת

השרימפס המעולה
ביקורת מעולה ובפעם הבאה אין מנוס מלבדוק את מנת בשר היען,נשמע מעניין וטעים עד מאוד.

anatc

New member
Y, טעים...מזכיר נשכחות

אכלתי שם לפני חודש וחצי והיה נחמד מאד המנה שאני החזרתי היתה זו עם בשר סרטנים בטבון - היה טעם לוואי שאופייני לפירות ים קפואים שהופשרו ועל מנת השרימפס בתבשיל הודי עדין כתבתי: משהו לא ממש השתלב לי שם, אבל לא משהו שהייתי זורקת מהמיטה
אבל השאר היה מצויין

anatc

New member
וכמובן שבפעם הבאה

אין מנוס מלבדוק את מנת היען התיאור נקרא מפתה מאד...

את מדהימה

הדרך בה את כותבת מאוד אהובה עליי. הן בהיבט הסגנון והן בתכנים המדוייקים כל כך וחודרים כל כך . ועכשיו- אלך לקרוא
אחרי שקודם רק ריפרפתי על ה"מאסטר" שעשית.

תודה

קראתי את כל "כתב ההמלצה". בהחלט השקעה מצידך לכתוב בפירוט כזה. ברור לי שארצה לנסות את השרימפס, ראשי הקלמארי והמוסר שהיטבת לתאר. מחכה כבר להגיע לשחיתות הזו

ננה f

New member
די. נו...

אתה מריץ את הסיפור שוב ושוב בראש. תזהר זה ממכר העניין הזה. תווצר לך פנטזיה בראש.

lavendula

New member
אמרתי לך!

בא לי גם... מקווה להספיק לפני שיוציאו את היען מהתפריט. מנת הקלאמרי היא לדעתי מנת הדגל שלו. הדרישת שלום מהשף זה כבר נראה לי עניין קבוע. בכל פעם שהיינו, קיבלנו איזה צ'ופר טעים למדי. אולי זו דרך לבחון מנות חדשות. וכמובן, כתבת נפלא!

ננה f

New member
תודה מתוקה.

חשבתי עליך. נצטרך למצוא זמן שנוח לך גם. בפעם הבאה מבטיחה.

Merav B R

New member
נשמע מפתה,

אולי הגיע הזמן שנסור לשם... אגב החניה - לא חייבים כסף קטן, אפשר גם איזי פארק.

למעלה