שב"ש לכוולם

שב"ש לכוולם

טוב, אז בין סיר גפילטע שמבעבע על האש והכנת חציל בטעם כבד. בין הכביסה (עם מאבק אבוד נגד משאבת מיים שלא מתפקדת). בין לבין אני רוצה לומר לכולכם: שבת שלום, סופ"ש חמים נעים ומבורך, וגם לצייץ ולגלות שירדתי עוד 2 קילו בינתיים. וזהו זה, אני עפה חזרה אל הסירים. ביי בינתיים טלי נ.ב הכלניות החלו לפרוח אצלי בערוגת הנרקיסים והכלניות. פרח ראשון כבר מנצנץ ומבצבץ לו.. איזה כיף. טלי נ.ב 2 אגב, בעניין הערוגות? אז לא טרחתי ממש לעדור לי ערוגות. לקחתי נניח 2 כיורי מטבח מלבניים ישנים, הנחתי על אדנים ומלאתי באדמה והנה לדוגמה: שתי ערוגות קטנות. או: לקחתי מהמחסן ארון ישן , הסרתי ממנו את הדלתות. הפכתי אותו על גבו ובחללים בין המחיצות השונות? מלאתי אדמה והנה עוד מספר ערוגות. את מגרות הארון? הפכתי באותו סגנון לערוגות נוספות, מריצה ישנה? ערוגה. אסלה ישנה שהעלתה אבק במחסן? עציץ רב תפארת. וכך הלאה. רעיון לא? :) טלי

שבת שלום

טלי יקרה יופי של מחזור עשיתי לרהיטים ישנים ולאבזרי מקלחת שונים אין ספק שהעיצוב של הבית סיפק לך תעסוקה נאותה שמחה לשמוע שאת מבשלת מטעמים במטבח וטו בשבט זה החגיגה שלך כאחת שחיה בבית קריקע מעכשיו הפרחים השיחים והעצים יתחילו ללבלב ביתר שיר כי אצלהם התחילה תהתחדשות מאחלת גם לך לבתחדש כמוהם בגזרה חדשה ויפה יותר

סדר טו בשבט שלי

חגיגה קטנה מאד יחסית לסדר טו בשבט שידע שולחן האוכל שלי בעבר הרחוק תמיד נהגנו לחוגוג יחד את החג היפה הזה עורכים על השולחן פירות טריים ויבשים ומברכים על כל פרי זה הגדל על אדמה וזה הגדל על העצים ולמדתי מהחבר של אחותי להכין לחם פירות רוסי טעים מאד מכל הפירות היבשים את הפירות הנמותרים חלקנו לשקיות וכל אחד יצא עם שקית פירות יבשים יש אצלי תמיד במקרר , אבל פירות טריים פחות כי הם לא שורדים ומתקלקלים אתמול חסרה לי הבננה הצהובה והצהוב הכתוב ליד האנונה הירוקה והפאפאיה הכתומה השנה לא קניתי פירןות לטו בשבט , כי זה סוכרים ואני צריכה לשמור לא להביא פיתויים הביתה אבל חוגגת את טו בשבט דרך הזכרונות והתמונות היפות של הפרחים ועצים שאני רואה באינטרנט וזוכרת את סדר טו בשבט שהינו עורכים על שולחן הערוך במיטב פירות ארצנו ולמחרת לקחנו שקית של פירות לעבודה להמשך החגיגה של טו בשבט השנה אין אצלי פירות בכלל , רציתיח ללכת לקניות אך לא יצא לי , אז הסתפקתי באננס ובפאפאיה פירות מיובשים שיש לי במקרר תמיד ובריבה שהכנתי מקליפות התפוזים מעורבבים בתפוח עץ מרוסק בפוד פרוססור זה היה סדר טו בשבט השנה, כנראה שאת עצמי אני אוהבת פחות , ולבד אין סיבות לסדר טו בשבט

לי היום יש חגיגה כפולה

לא רק טו בשבט לפי התאריך העברי אלא גם ה30/1 היום בו נולדה לפני 21 שנים האחיינית הבכורה שלי זוכרת את הדרך מחדר הניתוח , היא נולדה בניתוח קיסרי, עד לחדר התינוקות במחלקת היולדות המילדת הסתירה את פניה היפים מהשמש בכנף חולצתה , הקטנה בכתה קצת ואני בישרתי להורי על הולדת הנכדה הראשונה , אחי הגיע שהקטנה כבר היתה בתינוקיה הוא נכנס לראות את גיסתי בהתאוששות ויצא מרוגש כולו ודמעות בעיניו שאמרתי לו מזל טוב אבא יש לך בת יפיפה בבוקר אני לקחתי אותה לחדר הלידה , הוא נסע לעבודה כי חשב שזו התראת שווא נוספת ובדרכי לבסיס בקש ממני לקחת אותה למיון נשים, בדרך התברר לי שאילו צירים , כך ביליתי את כל היום עם הגברים הממתינים ללידות, מחכה שאחי יחזור מהעבודה לבית החולים באותה תקופה לא נתנו להיות לצד היולדת , מה גם שחיכו שיתפנה חדר ניתוח לביצוע הלידה לפני זמן קצר דברתי איתה בפון איחלתי לה יום הולדת שמח , ואמרתי לה שאני מאוד אוהבת אותה ואחלתי לה שנה נהדרת בה היא תמצא את דרכה ותתחיל מסלול חיים עצמאי משלה (זה אחרי תקופה ארוכה של נתק בינינו , שמחתי שהיא הסכימה לדבר איתי בפון ) וקבענו להפגש לכוס קפה שיהיה לה זמן בין המשמרות בעבודה , היא נשמעה רגועה יותר וזה נהדר והאמת שמאחלת לה מכל לבי שתצליח להחליט מה היא רוצה לעשות שתהיה גדולה בת 21 זה הגיל להחליט לאין מועדות פניה בעתיד

למעלה