שבת
שלום !

שבת ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif שלום !

חשבתי לעשות סיכום שבועי משעשע, אבל אני חולה וחוש ההומור שלי עסוק כרגע בלהחזיק מעמד עם ערימת הטישואים המצטברת והולכת... חשבתי לתת איזה נושא מעניין וכבד משקל, אבל אני יודעת שגם יעל חולה, ואין מי שישתף אתי פעולה (ואז, איך נדבר לעצמנו, אני והיא ?
) בסוף החלטתי לפנות לנושא קל משקל ומתאים במיוחד לשבת
נושא הביגוד. כי אם כבר אנחנו כמעט רק בנות במקצוע
אז אולי ניכנס לשיחת נשים שווה
(יולו ושריד, אני בטוחה שתשתלבו היטב
) אז מה אתם לובשים לעבודה ? האם אתם מתאימים את הבגדים לאוכלוסיה ? האם אתם מקפידים על ענייני תחושה או רגישות ? האם אתם משלבים עניינים תרבותיים ? האם אתם לובשים דברים נוחים שיתלכלכו ממילא, או שמא מקפידים להיראות סמכותיים ואלגנטיים ? האם יש קשר בין סגנון הלבוש שלכם לסגנון הטיפול שלכם ?

שריד

New member
אני משתלב בזהירות ../images/Emo186.gif

בשל צורת הניידות שלי קרי,
אני משתדל ללבוש דברים שאינם קמיטים. ואולי בשל הלבוש שלי אני מעדיף
כתרוץ
... מי יודע ???? שריד

זה כל כך אישי

הדבר הזה -- ויש לי סיפור: פעם לפני שנים רבות כשעבדתי במקום אחר "המנהל" נזף בפסיכולוגית מתמחה ובמרפאה בעיסוק על שבאו לעבודה במכנסי ברמודה... כאלו שמגיעים עד הברך. אם אני לא טועה הוא אפילו שלח אותן הביתה 'להחליף'. לעומת זאת לפסיכולוגית הראשית שהגיעה במיני מעל לברך - יותר קצר מהברמודה - הוא לא אמר כלום. לא יודעת אפילו להגדיר איך אני מתלבשת לעבודה - מה שברור לי שאני מגיעה לא חשוף, לא צמוד, לא צעקני, לא מחוייט אבל מצד שני גם לא בטרנינג... איך מגדירים את כל הלאוים הללו?

Mנטה

New member
סולידי ?

אני מגיעה בבגדים נוחים שלא כפת לי שהם יתלכלכו, ואני מתאימה את הבגדים לאוכלוסיה. משו כזה.

hana5

New member
ג'ינס כמובן

עם כל דבר . לפעמים אני משקיעה בחולצות כפתורים , זה בעיקר למצברוח כי זה לא נוח על מזרון. חוצמזה אני מסתובבת חצי יום יחפה. ולשאלה העמוקה האם יש קשר בין סגנון הלבוש לסגנון הטיפול, אני משוכנעת שכן. אצלנו לובשים חלוק לבן רשמי עם תג מגנטי והכל, יש מצבים שבהם הוא מצויין לעבודה עם צבעי ידיים, מים, בוץ, קמח וכו' ומצבים שאני אבחר להוריד אותו כשילד עם נסיון לא טוב, פוחד מכל חלוק לבן. בנוגע לרגישות וענייני תחושה, מעניין אף פעם לא חשבתי על זה.ספרי אם ואיך את מתייחסת?

Mנטה

New member
למשל בענין הצבעים

צבעים יותר שקטים ולא בולטים לילדים עם יותר רגישויות או הסחתיות, צבעים יותר דומיננטיים עם ילדים שצריך "להעיר". אני נמנעת מבשמים ושאר ריחות חזקים. משתדלת לא לעשות שינויים קיצוניים אם יש צורך כזה באותו הזמן. ויחד עם זאת, הרבה פעמים מחליטה ש"זאת המציאות". אבל תמיד חושבת גם על זה. כלומר, גם על ההיבט של הרגישויות השונות של הילדים. כרגע אני עובדת גם במקום חרדי, אז אי אלו פעמים בשבוע מתלבשת בהתאם. יש אנשים שאומרים: "זאת אני ואם אתם רוצים אותי תקבלו אותי עם הבגדים שלי". אבל אני לא בטוחה אם זה נכון טיפולית. אפשר לומר שזה היבט של להביא עוד מציאות לתוך הטיפול, השאלה היא במה רוצים למקד את הטיפול ומי האוכלוסיה. בגדול, אני מאוד מנסה להתחשב תרבותית. ואני כל הזמן מתלכלכת בטיפולים
אז הבגדים שלי אף פעם לא יהיו "יפים" בטיפולים. אני גם רוצה להרגיש נוח כי אני משתמשת בגוף במשחק או בתנועות מסוימות, בהדגמות, בתרגילים, אני לא רוצה להרים יד ושפתאום יראו את הבטן או דברים אחרים, אז בסך הכל די מקפידה על "צניעות" גם עם אוכלוסיה חילונית. לא רק הלבוש. פעם היתי אוספת מגזינים בשביל לגזור והיו אנשים שהיו מביאים לי כמיטב המסורת עיתוני "לאשה". אבל אז הסתבר שיש המון תמונות עירום בעיתון הזה ומייד הוצאתי אותו מהקליניקה. מאותה הסיבה אני מחזיקה מזוזות, נטלה, ביגוד צנוע וכו', אני עובדת עם אוכלוסיות מאוד מגוונות ואני רוצה שכולם ירגישו בנוח.

עוד סיפור

פעם כשהילד הקטן שלי היה בגנון (גיל 3 בערך) הוא הגיע לגן בבוקר וראה את הגננת שערב קודם הייתה במספרה ועשתה לעצמה 'פרמננט'. כלומר, שיער ראשה השחור היה עכשיו תלתלים תלתלים. הבן הביט בה בעיין בוחנת כמה שניות ואמר: "טוב, עכשיו את יכולה להוריד את הכובע!"

hana5

New member
מסגרות חרדיות

עבדתי בעברי בשתי מסגרות חרדיות מאוד. באחת נדרשתי להתלבש בהתאם ובשנייה לא. אומנם הקפדתי להתאים את עצמי לנוף הכללי במסגרת שלא דרשה לבוש מיוחד אבל במקום שנדרשתי להתלבש לגמרי בהתאם לקוד היה לי מאוד קשה לתת את כולי בטיפול, הרגשתי לא אני, לא אמתית, לא חופשייה. אני חושבת שזה מאוד השפיע על הטיפול. גם בסגנון הדיבור, בסלנג המיוחד שלמדתי, בהדגשים, בדמויות שבהן השתמשתי בטיפול (אפילו שיפרתי את האידיש שלי)ובדברים שמייחסים להם חשיבות מצאתי הבדל ממה שאני מכירה. זו היתה תקופה חשובה ויפה עבורי. כמה נפלא כשיש הזדמנות להיות שייך לעולם שונה לגמרי משלך.

למעלה