שבת של שכינה

יהילי

New member
שבת של שכינה

זה קרה בערב שבת. שהיתי לבדי במעונות הסטודנטים ``רזניק``. שמתי סדין לבן על שלחן הכתיבה, הדלקתי נרות שבת. נעמדתי וערכתי קידוש כמו בבית אבא. שרתי את ``שלום עליכם מלאכי השלום`` וקידשתי על היין. כשהתיישבי לאכול לפתע חשתי יראה עצומה, התביישתי כ``כ שלא יכולתי להרים את ראשי מהצלחת , ובראשי אני אומרת ,אבל אני לבד, זו הייתה בושה כמו של ילד קטן , לא של חטא, לא חשתי פחד . אבל כשזה עבר רק אז הבנתי שמשהו טהור ונפלא היה בחדר.ולא הייתי אומרת שהייתי דתיה אלא עם אמונה, יותר נכון. אני יודעת ,לא מאמינה, יודעת שיש ישות מלאת אהבה, חכמה ונפלאה שעוטפת אותנו. רק צריך לעצום עניים , להתמסר כמו תינוק, לא לפחד שאני לא מספיק ראוי. לתת לו דריסת רגל לתוכך.והעיקר תמיד להקדים ולחשוב על סבל האחר לראות אותו ברוחך לחוש את כאבו עד כי ידמם ליבך ולחבק אותו באהבה העצומה שקיבלתה בחינם. הרבה אהבה.

Handsome Johny

New member
שבת של שכינה ...

יהילי אני לא אדם דתי ולדעתי אין שום קשר בין הדת לאלוהות ... האדם נותן משמעות לתחושות ומתאר אותן במילים שיכולות לתת לאדם אחר את התחושה של חוויה רוחנית כביכול ... החוויה הרוחנית שאת מתארת היא סובייקטיבית לחלוטין .. הדלקת נרות שבת +שירת שלום עליכם מלאכי שלום זה סוג של סיטואציה שאת יצרת והתחושה(בושה) שהתלוותה יכולה להתפרש בעיני אדם אחר כסוג של אוטוסוגאסטיה שלך לנוכח האירוע שיצרת(הדלקת נרות+סדין על שולחן +שירה) ולכן החוויה הייחודית היא שלך במלוא מובן המילה ...הלוואי ויכולתי להדליק נרות שבת ולקבל איזו הארה תובנה או תחושה שהיא בגדר "משהו רוחני " ... אשרייך .. וישר כוח ... שלומי

למעלה