שבת של דרמה

ענתי44

New member
שבת של דרמה

זה התחיל כשחזרתי הביתה. שמחתי לראות את אמא ושאחותי הסתדרה מצויין. בלילה אמא העירה אותי בצעקות "הלו" ושאלה אותי איפה ענתי? כנראה חלמה חלום רע. בשישי החלו לה התקפי אפילפסיה רבים. קצרים עם בלבול שנמשך לא יותר משעה כל פעם. להדלקת הנרות התאוששה. אבל היו לה קצת שיבושים וקשיים להגות מילים. בקידוש בדרך כלל היא אוהבת להמשיך פסוקים ותמיד היא זו שאומרת ברוך...מקדש השבת הפעם יצא לה "מחלל השבת" וזה שיעשע אותנו מאוד. בשבת הכל היה רגוע. לקראת הצהרים אמא ואני צפינו בסרט ואז ראינו אותו או אותה חולדה שהלכה המו מסוממת מאחורי הטלוויזיה לכיוון המרפסת והספה. צרחנו באימה ואז הזזתי את אמא ליד דלת היציאה, למקרה שהחולדה תצא שוב. התקשרתי מבועתת לאחותי בצפון חששתי מאוד שהחולדה תנשך את אמא ומי יודע מה היא נושאת איתה. אחותי ביקשה מהבן הבכור שלה שגר בתל אביב לבוא. העדפתי לחכות לו עם אמא סגורות במטבח כמובן שלפני סגרתי את הדלתות לחדרים והשירותים. אמא שהיתה מבוהלת מאוד חיש נרגעהובחסדי מר אלצהיימר שכחה. אבל כששמעה אותי בטלפון עם האחיין שלי שאלה מה קרה. נסיתי לומר לה שכלום אבל אמא נזפה בי " לא עובדים על אמא" אז סיפרתי לה, כמובן שאיזה עכבר קטן נכנס לבית והיא החלה שרה לו " עכבר עכבר הישמרה..." כדי להעביר את הזמן שיחקנו טרוויה, וקוריוז יצא לי שאלה " מי גר בקומה החמישית בדירה להשכיר?" - מר עכבר! וגם שאלה איזה דת מרכזה בעיר חיפה? אחייני הגיע והחל להזיז את כל המחסן במרפסת עד שמצא אותו חצי גוסס. הוא גאל אותו מייסוריו. ובאותה הזדמנות זרק לפח כל מה שלא צריך... כמו הטלוויזיה המקולקלת. לאמא שלי עבר ונגוז אבל לי היו חלומות סיוט ולא על תבוסה, חלילה וחס, בדרבי

ענתי היקרה,

אני קוראת מה שכתבת לרגע חשבתי שזה העכבר של האלצ' ,אבל כשהבנתי שלא, זמזמרתי גם אני "עכבר עכבר הישמרה" שיר ילדים נפוץ ובמיוחד במחוזותינו, היה, בכרמל הם אורחים קבועים,בר אי אפשר לספור את מס' העכברים שהטבעתי בתקופה של 15 שנה שגרתי בכרמל, זה מכה ה - 11, בלי שום קשר לקומה שגרים, הם מטפסים על השפריץ בחוץ (של הצבע), והילדים שמעו אותי שרה אותו בלי סוף, אהבתי את ההומור של אימא שלך. את צריכה לבדוק בקשר לאפילפסיה , לא נראה לי כ"כ הרבה התקפים בתקופה כ"כ קצרה... אולי אפשר לעזור לה.. שיהייה שבוע טוב!

אנחנו משיגים בתחרות: אלםי נפלה הבוקר בשירותים

ובילינו עד הצהריים בחדר מיון בתל השומר. היא נכנסה בדומה לתמיד בשש בבוקר לשירותים. אחרי זמן קצר שמעתי רעש מהשירותים. קראתי: אלפי? ולא היתה תשובה. נכנסתי ומצאתי אותה עומדת מבולבלת לחלוטין. לא הבחנתי מיד שיש לה דם ונתתי לה את הסרקואל. אח"כ הבחנתי שנוזל לה דם מהפנים. הזעקתי את צ'רי וראינו שיש לה פציעה בין העין לגבה. היו לה גם קפיצות חזקות ותכופות. הזמנתי אמבולנס לחדר מיון. למזלנו היה שם צוות בלתי רגיל. כאילו כולם עברו השתלמות באלצהיימר (שאלתי. לא). יודעים איך לדבר ועם המון סבלנות. עזר גם שלא היו הרבה מטופלים. עשו לה CT ראש וכל הבדיקות ולא נמצא משהו פיזי לא תקין. הדביקו לה את הפצע ונתנו לה אנטי טטנוס. בבי"ח אלפי היתה במודעות גבוהה יחסית. הבינה שהיא בבי"ח והתפלאה מדוע אליה הרופא לא מגיע (שכחה כמובן). היתה מאד חסרת מנוחה. חזרנו הביתה והיא מתנהגת כתמול-שלשום, רק שהפעם היא מצביעה על הפצע ואומרת שכואב לה, וזה לפחות לא דמיון. דיווחתי לרופא המשפחה ולפסיכוגריאטר. האחרון בדיעה שזה לא נגרם מהסרקואל (גם אני לא חושב כך) ואנחנו ממשיכים באותה כמות. בסיכום זה מזל שהיא רק נפצעה מעל העין ולא שברה עצמות. אני מקוה שלא תפול שוב. אני אפקח מעכשיו על השהות שלה בשירותים בלילה ובבוקר, במידה שאני מתעורר.

יענק'לה ליבי איתך..

ודבר ראשון והכי חשוב, יותר היא לא ניכנסת לאמבטיה לבד, דלת פתוחה לצ'רי שומרת עליה, בשירותים לא צריך כ"כ כי היא יושבת, אבל אמבטיה זה ממש סכנה, צריך לשמור עליה, גם אצלנו התחיל כל הסיפור עם נפילה באמבטיה, עם ההליכון וכשאני הייתי איתו, אז בזהירות ובאלף עיניים, וצריך להגיד תודה לאל שנגמר כמו שנגמר כי יכול היה להיגמר אחרת, ועם היא מתלוננת על כאבים, ויכולים להיות כאבי ראש, בכל זאת קיבלת מכה בראש אז אל תהסס לתת אופטלגין, חבל שסתם תסבול ותשגע אותכם, בזמן האחרון יוצא לי רק להמליץ על תרופות, נקווה שבזה יסתם הסטג' שלי. שיהייה לילה טוב ורגוע...

נ.ב. תתחיל לחשוב על הליכון

ליתר ביטוחון, הליכון עם גלגלים, לא רגיל של יד שרה, אבל גם זה מספיק בהשאלה, כי הוא משמש בס"כ לתקופה לא ארוכה...

hregev1

New member
יענקלה יקר !

צר לי על מה שעובר עליך ובעיקר על אלפי, יש לכם מזל שלא שברה את עצם האגן, אמי ז"ל שברה בזמנו את אגן הירך גם כן בשירותים וזה היה סיפור ארוך ומייגע. צריך להשגיח עכשיו בשבע עינים על אלפי, אתה ודאי יודע שאני מדברת מנסיון של שניים עד עכשיו, כיום מיכאל שלי לאחר כל נפילותיו יושב בכסא גלגלים ומידי פעם באים החברים שלו, או אחיו, או הבן שלנו ומוליכים אותו בחצר של המרכז והוא הולך די טוב, כשמחזיקים אותו. להתראות חני

גם אני שמחתי שלא שברה את הירך

יש לי חבר לא מהפורום שאשתו נפלה מהמיטה ושברה את עצם הירך. למזלה היא נפגעה יחסית לא הכי גרוע אבל זה גרם לאשפז אותה במוסד גריאטרי, מה שחברי בשום אופן לא תכנן. הוא אפילו התנגד למטפלת כך שפתאום כל התכניות נטרפות!

הליכון עדיין מוקדם מדי

אלפי הולכת לבד, אם כי פחות יציב מבעבר. כשאנחנו רואים שהיא ממש מתנדנדת מישהו מאתנו מיד מתלווה אליה. בלי שניסיתי, אני בטוח שבשלב זה אלפי, ובצדק, לא תסכים להעזר בהליכון. אבל זו כמובן אופציה כשיהיה דרדור נוסף בהליכה שלה.

זה קרה בשירותים אחרי פיפי

אבל נשתדל להיות יותרעירניים. אני ישן עם אלפי בחדר אחד וצ'רי בחדר שלה ואין צורך שאעיר אותה אם לא קורה כלום.

יענקלה ב"ה שלא יותר גרוע

ישר שקראתי שהיא עברה סי טי ואין שום דבר פיזי אז ,הכל בסדר, (אני חשבתי קודם חלילה אירוע מוחי,) יענקלה למה בכלל נתנו לה סרקואל?

הסרקואל עוזר באופן אפקטיבי

המטרה היתה למזער דמיונות שהיא סבלה מהן, בעיקר הרצון לטפל באמא הזקנה והחולה ז"ל, אבל הוא עוזר מאד גם להפסקת כאבים איומים שהיא סובלת מהם בלסת וכאבי ראש, שברור לי שהם מדומים כי גם סרקואל וגם תרופת הרגעה מפסיקים את הכאבים לחלוטין למשך 2-4 שעות. עכשיו גם יש הוכחה שה CT בסדר.

ענתי44

New member
פורשת מהתחרות

יענקלה, ליבי איתך ועם אלפי על מה שעברתם. בעיות יציבה הן חלק מאלצהיימר וצריך להיערך אליהם. אם יש שטיח יש להוציאו, הוא מועד לפורענות ממש. וצריך לשים מעקות בטיחות בשירותים ובמקלחת. ולמרות זאת,אסור להניח להם להיכנס לבד לשירותים ולמקלחת. גם לא לשטוף ידיים. רק בנס אמא שלי לא שברה את הגב כשנפלה בשירותים, כשחיכיתי לה בחוץ. כדי לתת לה פרטיות. מחזיקה לכם אצבעות ומקווה מכל הלב שזו תהיה הנפילה האחרונה.

ענתי את צודקת

יש אכן שטיחון בשירותים. הוא מסוג קשוח ויציב אבל אני מוציא אותו משם. אני חייב להפסיק כעת לכתוב וללכת עם אלפי לשבת ביחד לפני שהיא תשתגע (צ'רי יצא להתאוורר ולפגוש חברה בקניון)

אגסיל

New member
יענקלה, זהירות מנפילות

יש לי נסיון רב עם הנפילות של אמא. כבר ביקרנו כמה פעמים בחדר מיון - תודה לאל שהכל נגמר בתפרים בראש ולא שום דבר דרמתי. שמחתי שגם אצל אלפי לא היה מצב קשה. באמת צריך לשים לב ולא לתת לה ללכת לבד לשרותים ובעיקר למקלחת. אני כבר לא הולכת עם אמא לשרותים, אני קוראת למטפלת והיא לוקחת אותה. אפילו היום קרה לי מקרה, אמא היתה בכסא גלגלים ושיבנו בלובי, פתאום היא התחילה לצעוק שהבטן כואבת לה וניסתה לקום מהכיסא מיד הושבתי אותה חזרה והיא ממש כעסה עלי, מיד עליתי איתה למחלקה וביקשתי ממטפלת שתעזור לי ולה. ובאמת מיד הכניסו אותה למקלחת החליפו בגדים והכל חזר על מקומו בשלום. (אמא עם חיתולים). לבד היה לי מאד קשה להסתדר וגם לא לוקחת את הסיכון שאפיל אותה או שאפילו ניפול שתינו יחד, שלא נדע. יענקלה מאחלת לכם לילה טוב והמשך ימים קלים ובטוחים לילי

לולא מטפלת כמו צ'רי לא היתה לי ברירה

זולת מוסד סיעודי. אבל עם צ'רי זה אני מקוה שיקח הרבה זמן עד אז. היינו כל הזמן ערנים שלא תיפול אבל עכשיו עוד יותר. אגב, שחזרתי את הפרטים לבן שלי ואני חושב שאלפי לא נפלה אלא קבלה מכה מהכיור. יתכן שלולא היה כיור היתה נופלת או אולי לא היה קורה דבר.

pisikusha

New member
אולי כדאי להתקין בקיר הסמוך לכיסא השירותים

ידית ארוכה ,וכשקמים נעזרים בה,ואז היציבות טובה יותר ואין חשש למעידה,וגם באמבטיה או במקלחת במידה ואלפי יושבת על כיסא תוך רחצה אז הקימה תהיה חלקה יותר גם כשיש השגחה.אגב,במקרים של הליכה לאיציבה לא חייבים מיד להעזר בהליכון -יש ביד שרה מקל הליכה עם שלוש רגליים שיוצר איזון. יום טוב ויציב...

לא מתאים במקרה שלנו ודומים

מבחינה פיזית אין לאלפי בעיה להתרומם. את המכה נראה שקיבלה מהכיור וזה היה קורה גם אם היתה נעזרת בידית. במקלחת אין צורך כי לא עולה בכלל על דעתה להתקלח וצ'רי מקלחת ושומרת עליה. כשיש בעיה צ'רי קוראת לי. אבל גם אם זה היה עוזר היא היתה נעזרת רק אם היה מותקן ממזצן והיתה מבינה שיש להיעזר בזה. מאתמול צ'רי נכנסת אתה לבית שימוש ואם צ'רי תהיה בחוץ אני אכנס. זה נראה לי הכי טוב שניתן לעשות בשלב זה. הבוקר אלפי התעוררה ב 5 עם כאבים ולקח המון זמן עד שאופטלגין ואח"כ אסיבל עזרו. מה שקורה כעת זה שבאמת יש לה כאבים מעל העין מהפגיעה של הנפילה וזה מעורר לעתים יותר קרובות את כאבי הראש והלסת המדומים (מבחינתה הם כמון לגמרי אמיתיים ומכאיבים). בכל מקרה, בשבוע הבא נהיה במרפאה אצל הפסיכוגריאטר שכבר יודע מהארוע, ונראה מה ניתן לעשות בעניין הכאבים המדומים בנוסף לסרקואל שעוזר.

sarale14

New member
יענקלה, לבי לבי איתך, מזל שכך זה נגמר

זה הבלתי צפוי, כפי שאמרת להיות על המשמר עד כמה שאפשר. אני אישית נגד הליכון כל עוד יכולה לתפקד ללכת (אפילו שלפעמים קצת מתנדנדת-צריך לשמור עליה) יש עוד זמן אלפי עוד תגיע לזה כמו כולם, אבל כל עוד שאפשר לדחות זה מצויין, אחרת הם הופכים להיות תלותיים בהליכון ואחריזה גם לא מנסים בכלל יענקלה היקר אני שלוחת אליך חיבוק חם.

zs1957

New member
יענקלה צר לי לשמוע על הנפילה של אלפי

בשרותים. זה כמובן לא מהסרוקואל.מזל שזה נגמר בפציעה קלה. חשוב מאד להיות ערנים בעת הליכתה לשרותים. זהבה

למעלה