שבת שלום

bis fd

New member
שבת שלום

מדהים ותודה עוגת תפוחים מפתיעה ו pirge ו זו עוד אחת מהעוגות המדהימות שבמחברות שלי . עוגת תפוחים וקצף. תבנית עגולה קפיץ 26 משומנת. בצק: 4\3 כוס קמח תופח 4 חלמונים ביצה 4 כפות שמן 4 כפות סוכר שקית סוכר וניל קליפת לימון. מילוי התפוחים המקורמלים: 5 - 7 תפוחי עץ גרנד גדולים קלופים וחתוכים גדול. סירופ: 4 כפות סילאן + רבע כוס מים ( אפשר לשלב גם 2 כפות יין אדום מתוק)---- + כף קינמון ---- להרתיח ביחד עם התפוחים. ולבשל כ- 20 דקות. המים נספגים בתפוחים. התפוחים מתקרמלים מהסילאן. לאפות את הבצק . חום 175. עד לצבע חום. למרוח ריבה ביתית טובה. לכסות בתפוחים.לסדר יפה על פני כל הבצק. (אם יש עדיין נוזלים, אז לסנן). להכין קצף מהחלבונים עם חצי כוס סוכר , וגם כוס אגוזים קצוצים או קוקוס . לצקת על התפוחים. לאפות עד שהקצף יזהיב. בדרך כלל כ-10 דקות.

bis fd

New member
וגם

זה היה במסגרת ההשמנה של ביתי היא מאוד אוהבת אותם עוגיות חלבה ושומשום המצרכים 100 גרם חלבה 50 גרם מרגרינה 3 כפות דבש 2 כפות סוכר 1 כפית נס קפה 4 כוסות פיצפוצי אורז 50 גרם שומשום לא קלוי אופן ההכנה שמים בסיר את החלבה, המרגרינה, הדבש, הסוכר וכפית הקפה הנמס. מערבבים הכל מעל אש בינונית כמה דקות כשהתערובת מתאחדת, מסירים מהאש מוסיפים לסיר את פיצפוצי האורז מערבבים היטב, ושוטחים בתבנית משומנת מחליקים את פני המשטח קולים במהירות במחבת נקיה משמן את 50 גרם השומשום מערבבים כל הזמן כדי שהשומשום לא ייחרך - הקלייה נותנות לו טעם גן עדן! בוזקים אותו במהירות על העיסה בתבנית, לפני שהיא לגמרי התקררה, כדי שיידבק מצפים את התבנית בניילון נצמד, ומכניסים למקרר לכמה שעות כל העסק מתאחה ומתקשה רק לאחר כמה שעות. מוציאים מהמקרר, חותכים בסכין חדה פסים אלכסוניים פעם לימין ופעם לשמאל, כדי ליצור מעויינים יפים. מחלצים אותם בעזרת הסכין, ומעבירים בצורה מסודרת לקופסת טאפרוור. שומרים במקרר, ואוכלים ממתק קר. אם העוגיות עומדות בחוץ, שלא בקופסה, או שלא במקרר - הן תופסות רטיבות מסויימת, ומאבדות את הפריכות. הן עדיין טעימות מאד, אבל כבר אין את הקריק-קראק המתפצלח עם כל ביס..

../images/Emo3.gif יאמיי העוגה והבאווניז

חבל"z תודה על המתכונים ינוסה בקרוב.

bis fd

New member
בכיף

המתכונים לא שלי אני רק הכנתי

למעלה