שבת שלום. רציתי לשאול איך אומרים: "הלוואי ו" או ש"הלוואי ש" תודה מראש
N NAstyBOY1 New member 13/8/05 #1 שבת שלום. רציתי לשאול איך אומרים: "הלוואי ו" או ש"הלוואי ש" תודה מראש
U uriozmor New member 13/8/05 #4 למה אוף? אם איני טועה נתקלתי כבר ב"הלוואי ו-" בהקשרים כשרים. זה שווה בדיקה. במקורות, אגב, "לוואי" ו"הלוואי" באות גם ללא מילית שעבוד: הלוואי תעמיד צאצאים הרבה; ולוואי היית אומר לנו שאתה מתרומם לפני החתונה.
למה אוף? אם איני טועה נתקלתי כבר ב"הלוואי ו-" בהקשרים כשרים. זה שווה בדיקה. במקורות, אגב, "לוואי" ו"הלוואי" באות גם ללא מילית שעבוד: הלוואי תעמיד צאצאים הרבה; ולוואי היית אומר לנו שאתה מתרומם לפני החתונה.
U uriozmor New member 13/8/05 #6 אהוד מנור, ינוח על משכבו בשלום וירחם אללה על נשמתו, הוא לא סמכות בענייני עברית תקנית, ורק בגלל חובת הנימוס הכללית וכבוד המת אני מתבטא בכזו עדינות.
אהוד מנור, ינוח על משכבו בשלום וירחם אללה על נשמתו, הוא לא סמכות בענייני עברית תקנית, ורק בגלל חובת הנימוס הכללית וכבוד המת אני מתבטא בכזו עדינות.
U uriozmor New member 13/8/05 #8 בסדר וגם בגלל "עד פופ", אם כבר, אבל בואי נשאיר את זה ככה. אהוד מנור עמד במרכזם של כמה מהדיונים היותר עקובים שיצא לי להשתתף בהם.
בסדר וגם בגלל "עד פופ", אם כבר, אבל בואי נשאיר את זה ככה. אהוד מנור עמד במרכזם של כמה מהדיונים היותר עקובים שיצא לי להשתתף בהם.