שבת שלום

שבת שלום

עננים מכסים את השמים. השמש ואורה מסתתרים מאחריהם. קריר. טיפות גשם דקות מטיילות באוויר אט אט עד שצונחות הן ברכות לקרקע.עוברים ושבים, מרימים צוארון מעילם להגן על העורף מפני הקור, ממהרים בראש מורכן לבתיהם.מי אוחז בידו שקית ניילון ובה מצרכים אחרונים שרכש בשוק. מי חלה לשבת בידו. מי מחזיק בזוג מכנסיים שזה עתה לקח מהמכבסה. ילד לבוד במעיל מרופט ומכנסים מלוכלכים ממהר ונבלע באחת הסמטאות. אוטובוס אחרון חולף וממהר , נעלם מעבר לעיקול בכביש.חתולי רחוב ממהרים להתכנס בחבורות ביו שורות פחי הזבל בפתחי הבתים. עוד מכונית אחרונה חולפת - ושקט משתרר . אט אט מבין העננים מפציעה קרן שמש בודדת. מטיילת ברחוב. מלטפת קירות הבתים. עולה מעלה מזהיבה הזגוגיות בחלונות הקומות הגבוהות. אט אט נמוגה גם היא. שקט מסביב." החמה מראש האילנות נסתלקה. בואו ונצא לקראת שבת המלכה, הנה היא יורדת....................." נרות שבת נדלקים. שבת שלום לכם

offe

New member
חזרה לימי הילדות

אשתורי -בתאור היפהפה שלך הקפצת אותי במנהרת הזמן לימי ילדותי. בהיותי קטנה (8-12), אמי הייתה לוקחת אותי לירושלים, לאחותי, שגרה באחת השכונות הציוריות - נדמה לי כנסת ישראל, לא רחוק מבית-העם - שזו הייתה חצר ענקית מרובעת, מרוצפת אבנים, באמצעה באר מים, שהייתה בשימוש יומי, מסביב דירות קטנטנות בנות חדר וחצי, שמהחזית נראתה רק דלת הכניסה. המשפחות היה דתיות, בעלות צאצאים מרובים, וכל החיים שם התנהלו כמו בכוורת דבורים עמלות. בדרך כלל בקרתי בחופש הגדול - ואז הרווחתי את מזג האוויר הקריר ששרר בעיר. ובפסח - שזה זמן הניקיון הגדול - ואז המהומה ששררה באותה חצר הייתה רבה - כל הרהיטים, הכלים הוצאו החוצה, הכביסה הייתה מתייבשת ברוח על גבי חבלים מתוחים לרוחב החצר, הבתים קורצפו מהמסד עד הטפחות והכל הוחזר. זו הייתה חגיגה לעיניים. אכן היו ימים. שבת ברוכה offe

emmy5

New member
אשתורי פרחי ,תודה על התמונה ../images/Emo24.gif

במילים ,אהבתי ... היה לי חשק לתרגם את זה בצבעים , אבל אני מחכה ליום שמח ,קרני השמש רבים , ואנשים מאושרים ליום מנוחה ...נרות שבת נדלקים ומנגינת השבת ברקה ...שבת שלום לך

maxima

New member
אשתורי ...איזה תיאור יפה....../images/Emo140.gif

אני זוכרת את ערבי השבת בבית סבתי ערב שבת בבית סבתא/מקסימה ניחוחות השבת מסתלסלים לאפי, על הכירה חמין מבעבע בעצלתיים על השולחן מפה לבנה קציצות "גפילטע פיש", קורצות לי מכלי הזכוכית, עוגת נשיקות השוקולד מגלגלת טעמה לחיכי. סבתי, שביס לבן לראשה, על פניה נהרה של תום, טהרה וקדושה בתפילה מול נרות השבת פורשת ידיה ומליטה פניה בתנועות עדינות ורכות, שפתיה נעות ללא קול מתמזגת עם קדושת השבת מתמזגת עם אלוהיה. שבת שלום לכולם

דרדרית

New member
אשתורי- תמונה יפהפיה ממש ציורית

של השבת. יכולה לראות בדמיוני את האנשים, את הרחובות, לחוש את אוירת החג שנכנסת אט אט לאיזור אינני יכולה להתרפק כמוכם על העבר בתאורים דומים כי במחוזות ילדותי לא כך היה הדבר
לכן יכולה להנות לרגע ממשהו אחר וקסום שסוחף אותי אל עבר כנפי הדמיון תודה על המתנה הנהדרת אשתורי היקר ידידי משכבר הימים. שותה קפה שאחרי שינה מתוקה ונהנית מהסיפור ומהסיפורים של אופי ומקסימה שהסיפור הזכיר להם את ילדותם. שיהיה לכולנו סוף שבוע מקסים
חגית

למעלה