שבת שלום

שבת שלום

עננים מכסים את השמים. השמש ואורה מסתתרים מאחריהם. קריר. טיפות גשם דקות מטיילות באוויר אט אט עד שצונחות הן ברכות לקרקע.עוברים ושבים, מרימים צוארון מעילם להגן על העורף מפני הקור, ממהרים בראש מורכן לבתיהם.מי אוחז בידו שקית ניילון ובה מצרכים אחרונים שרכש בשוק. מי חלה לשבת בידו. מי מחזיק בזוג מכנסיים שזה עתה לקח מהמכבסה. ילד לבוד במעיל מרופט ומכנסים מלוכלכים ממהר ונבלע באחת הסמטאות. אוטובוס אחרון חולף וממהר , נעלם מעבר לעיקול בכביש.חתולי רחוב ממהרים להתכנס בחבורות ביו שורות פחי הזבל בפתחי הבתים. עוד מכונית אחרונה חולפת - ושקט משתרר . אט אט מבין העננים מפציעה קרן שמש בודדת. מטיילת ברחוב. מלטפת קירות הבתים. עולה מעלה מזהיבה הזגוגיות בחלונות הקומות הגבוהות. אט אט נמוגה גם היא. שקט מסביב." החמה מראש האילנות נסתלקה. בואו ונצא לקראת שבת המלכה, הנה היא יורדת....................." נרות שבת נדלקים. שבת שלום לכם

bimbo.

New member
שבת שלום ומבורך../images/Emo48.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo48.gif

אשתורי, נהניתי מתאורך על ערב שבת הגשום

דרדרית

New member
שבת שלום לבימבו ואשתורח../images/Emo48.gif../images/Emo16.gif

אשתורי- התאור שלך נקרא כרגע עם כוס קפה מהביל לאחר מנוחת אחר הצהריים הארוכה לקראת בואה של שבת המלכה. תאורך העביר אותי לעולם אחר, יכולתי לראות בדמיון את התמונות... רואים? הולך ופוחת הדור.... פעם ממש התכוננו לקראת המלכה, ההכנות היו ארוכות וממושכות וכל המקום התכונן לשבת שהייתה חג של סופשבוע. היום- (אני לפחות) מכינה ת'מינימום אבל דואגת לנוח טוב לקראתה...

ברק 188

New member
אשתורי הפרחי יופי של תיאור..

אגב איפה אתה גר? גם אני רוצה לקראת שבת שכזו יפה. מהמר מהתאור- ירושלים?....... או שירדתי קצת מהשולים. שבת שלום שועלי שימשון.

Nava5

New member
WOW ברק, קלעת (נמרוד)...

בדיוק התכוונתי לרשום לאשתורי, שזאת השבת שאני מכירה. (איזו טלפתיה) אזזז, שלא יעבדו עליכם: רק שבת ירושלמית יכולה להתקרב בהדר ויפעה שאשתורי הביא בדרכו המיוחדת. ולא ירדת מהשוליים, מומלץ לך לעלות ירושליימה במהרה, פן יחליטו פרנסיה להידמות לשאר ערי ישראל... (בכוננות ספיגה נגד הצוננים...)

" החמה מראש האילנות נסתלקה.

בואו ונצא לקראת שבת המלכה, הנה היא יורדת....................." מזכיר לי ימים רחוקים בכפר הנוער, שם כל יום שישי שרנו את זה. התאור של אשתורי הפרחי מדהים, ממש סוֹפֶר.

שב../images/Emo142.gifש ויום נפלא לכ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gifלם

ירדתי לדרוש בשלומו של ה...צ'ולנט שבתנור...לומר לו מילת עידוד או שתיים על...איך שהוא נראה הצבע המרקם ו...להקפיץ פנימה כמה ביצים והנה אני טסה חזרה למיטה

דרדרית

New member
שבת נפלאה../images/Emo42.gif ואגב- מה שלומו???

של הטשולנט? שוב את מותירה אותנו עם הריחות והדמיון על הטעם? לא יכולה לשלוח לנו לטעום? יודעת מה קורה כשאוכלים לבד??? .... .... .... נשאר יותר

הידעת../images/Emo35.gifדרדריתוש ש...../images/Emo122.gif

להכין צ'ולנט זה כואב
איכשהו, בשלושת הפעמים האחרונות, כשאני דורשת בשלומו של החמין, מדברת אליו יפה ובודקת אם עלי להוסיף עוד מעט נוזלים, היד שלי נדבקת לגוף החימום העליון. אז אחרי שאלוף נעורי, ילדי ושאר בני המשפחה
הזכירו לי שיש "המצאה חדשה" למי שרוצה לדחוף ידיים לתנורים פועלים - כפפות מיוחדות לעיניין(כאילו שלא די היה לי בכאב כשלעצמו - עוד אלה מתחכמים לי
)החלטתי לעבוד עם כפפות ו........הפעם אמת היד נדבקה לגוף החימום - כן.. כן שם בדיוק - היכן שהכפפה מסתיימת
אז...עד להודעה חדשה נחים מהחמין ומחילימים מהכוויות

למעלה