שבת שלום

e-magine

New member
שבת שלום

רציתי לספר לכם שבינתיים העבודה המאד אינטנסיבית שלי בשתי המשרות ממש עוזרת לי. אני לא סובל ולא מגלה סימני קריזה של מכור. בזמן העבודה אני עובד עם חשבון אימייל של העבודה פתוח ומשתמש בו, אך למעשה לא פוזל לחשבונות אחרים כמעט בכלל ולא נכנס לפורומים, אתרים וכיו"ב כמעט בכלל. הנוכחות שלי בפורומים מצטמצמת ונראה לי שזה לא עובר שעה ביום ברוב הימים. ביום שישי שעבר, שבדרך כלל היה יום של 90% גלישה אצלי, לא נכנסתי בכלל כי לא יה חלי זמן. אני לא בונה על זה מגדלים כי ברור לי שהדברים האלה נזילים ויכולים להשתנות בכל רגע ולכן אינני מעיז להגדיר את עצמי אפילו כ"מכור נקי" אלא לכל היותר כ"מכור בתהליך של גמילה". הייתי אומר שבינתיים (במשך זמן של שבועיים) אני מצליח לשנות את שיגרת חיי. אחד הדברים שאני רוצה לציין הוא שבשגרה החדשה, שאגב היא לא ממש שגרה, כי יש בה לא מעט ניידות בין - עירונית, משתלבים שני אלמנטים שמאד עוזרים לי: א' קבלת סיפוק ותגמול בעיסוקים לא אינטרנטיים ב' הקטנת תחושת הסיפוק שאני הייתי מקבל או עדיין מקבל בפעולות האינטרנטיות. בקיצור, עולה כאן דבר שאמרנו אותו הרבה פעמים בפורום: מציאת עיסוק שאנחנו אוהבים או שנותן לנו סיפוק מחוץ לרשת היא תרופה להתמכרות . התוצאה, כמובן, תחושה של שליטה על הגלישה ולא הסחפות רגשית. אני מקווה שמה שאני כותב זה עברית ברורה ולא סינית ספרותית. אם משהו לא ברור, אשמח להבהיר. ובכלל, אשמח לקבל תגובות.

כתבת ברור כ../images/Emo42.gif

ואפרופו שמש, לאחרונה יש הרבה שמש, אחרי גשמים כל כך חזקים, כשיש ימים כאלה חמימים ונעימים, מבחינתי זה פשוט עוול להשאר בבית. כשאני פותחת את החלון ורואה איזה מזג אוויר נעים ואביבי יש בחוץ אני אומרת לעצמי שזה יהיה ממש בזבוז לשבת בבית מול האינטרנט. אז בשבתות אני הולכת לפארק הירקון, מתיישבת על הדשא שם עם איזה ספר טוב. בערב אני גם כן עושה הליכה לשם ההליכה כדי פשוט להנות מהאוויר (עד כמה שיש "אוויר" בתל אביב
אבל ההערה הזאת היא כבר לפורום איכות הסביבה) או שאם אני באמת רוצה להגמל מהאינטרנט, אני קוראת ספר או משקיעה יותר בתחביבים, כמו למשל החוג דרמה שאני נמצאת בו, או כמו ציור למשל. בשבוע האחרון שמתי לב שגם אני הצלחתי להפחית את הזמן שאני גולשת באינטרנט. יש לי יותר צורך לפגוש אנשים פיזית ולא רק דרך המסך. כשאני מרגישה שהאינטרנט עושה לי רע, אני יודעת להתרחק ממנו.

מאד משמח אותי שנתת את הדוח הזה

אימגין אני בתקופה נורא מבולבלת עכשיו אני אבודה לגמרי אני לא יודעת לאן אני שייכת עכשיו אני נכנסת ממחשב אחר בבית אחר ואני מרגישה בין העולמות לא שייכת לפה ולא שייכת לשם אני שואלת את עצמי אם זה רמז מאלוהים לנצל את המצב הקשה שנפלתי לתוכו שאין לי שום חיבור לרשת בבית ולנסות לגמול את עצמי באופן מלאכותי

e-magine

New member
בימים האחרונים דווקא הדרדרתי בחזרה

זה לא קל העניין הזה.

למעלה