שבת שלום

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
שבת שלום

יום שישי התחלתי רגוע האזנתי למוזיקה. אחר קראתי את השירים שלי.
מקווה לשבוע ללא חדשות מרעישות.
חשוב מאוד לפני כל חג לתת מעה לקופת צדקה.
לא לשכוח את העניים הנכים והזקנים והחולים.וללחוץ לקצבאות מספיקות בשבילם
 
שבת שלום קרנף לבן


אתה בן אדם טוב ומגיע לך המון אושר בעולם הזה

מצטרפת לתפילותיך,
שיהיה לנו שבוע שקט, נעים ושמח ללא חדשות מרעישות,
עם קופות הצדקה הפסקתי, אבל כן משתפת בנוגע לקצבאות של הקשישים והנכים.
הגיע הזמן להשוות את הקצבאות לשכר המינימום כדי שקשישים יוכלו לחיות בכבוד וכבוד זה אומר שיוכלו לקנות תרופות ויוכלו להפעיל גם מזגן באותו הזמן. זה הכל.

והנה שיר בשבילך

מעקה

על מרפסת ביתי
בניתי מעקה ענק בצבע לבן
ולא איכפת לי בכלל
שהוא מפריע לכולם

תליתי עליו אדניות שופעות פטוניות
לבנות וסגולות
שלא אראה שדות חולים וריקים
שם ממול


שבת שלום


 

E טי

New member
שבת שלום וחג שמח

מקווה לשבוע עם חדשות מרעישות וטובות לפחות כמו השבוע האחרון.
ניתן צדקה לנזקקים בכל יום ונבטל את כל הקצבאות.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
שבת שלום וחג שמח לכל באי הפורום, בני משפחותיהם וכל בית ישראל
מאחל לכולנו שבת רגועה וחג של גבינות, יין ומים הכי שמח שיש.
משה
 

dory141

New member
אכן חג שמח, אמן ואמן

מחר אני צפוי לאכול מרק טרטור, מאכל חובה בקיץ.
 
אתה יווני או טורקי?

גם אצלנו מרק טרטור חובה בקיץ. אני מאוד אוהבת אותו, אבל האיש שלי מכניס לתוכו יותר מדי שום עד כי אני לא יכולה לגעת בו. מחר אני אכין בעצמי כדי שגם אני אוכל לאכול ממנו
 

חביף

New member
לא מכיר

אבא שלי היה מכין משקה מזרעי מלון, עם מים קרים כקרח וסוכר.
 
אצלנו קראו לזה "גָ'גִ'יק", הבולגרים קוראים לזה טָרָטוֹר

משקה יוגורט עם מלפפונים, שמיר ושום כתוש.
 
לא כולם אוהבים וצריך לדעת להכין את זה בדיוק על הקשקש

אחרת זה יוצא לא טעים.
צריך לדייק בכמויות של המרכיבים.
 

חביף

New member
אהה, ציזיקי


בטח היה מכין. אחד מתענוגות הקיץ שלנו, גם היום
אם כי יוגורט משנות החמישים והשישים טעמו שונה לגמרי מהיוגורט דהיום.
 
בדיוק

לפעמים האיש מביא יוגורט כזה של פעם בדיוק בשביל המשימה הזאת. זה משנה לגמרי את הטעם. היום היוגורט הוא מאוד מעודן והטעם הוא לא אותו הטעם.
 

poseidon111

Active member
הכנתי אתמול קערה של צאזיקי ויש לי הערות גם לך וגם ליחפה.

מכיון שאכן היוגורט בארץ אינו סמיך ואינו מכיל את אחוזי השומן של היוגורט
היווני יש דרך להתגבר על כך.
ראשית, רק יוגורט כבשים, לא זה של תנובה המימי.
יש למחלבות השומרון יוגורט עם 8% שומן.
בכל מקרה לוקחים את היוגורט ומניחים אותו למספר שעות על גבי בד חיתול
שנמצא על מסננת, שיושבת על קערה גדולה.
זה מנקז את המים החוצה, מגביר את הסמיכות והשומניות ומגביר את הטעמים.
כדי להוציא את המים מהמלפפונים יש לגרדם ואז לפזר מעט מלח גס.
הם יזיעו ויגירו את הנוזלים החוצה. לאחר מכן יש לסחטם ולהוסיפם למרקחת.
צאזיקי יווני הוא מעדן אם נעשה עם חומרי גלם טובים ונכון.
 
טוב, אז יוגורט כבשים לא ייכנס אליי הבייתה אבל יוגורט אחר כן

יש כל מיני מחלבות שעושות יוגורט טוב, אבל אני בהחלט אשתמש בטיפ שלך עם המסננת. לגבי המלפפונים, את זה באמת לא ידעתי כי אנחנו קוצצים אותו לקוביות קטנטנות ואתה ממליץ לגרד. אני אנסה את זה להבא.
ומסכימה איתך. חייבים לעשות את זה נכון, אחרת זה יכול להיות מאוד לא טעים.
 

Ron W

New member
מה הבעיה ביוגורט כבשים? יש יוגורמה של בית יצחק מעולה

לענין הצזיקי, קניתי במקרה מוכנה במעדניה / חנות ירקות המפונפנת לידנו.
לפעמים שווה לשלם קצת יותר לירקות ופרות מובחרים. אין על עגבניות
טעם או המילון הכתום הענק שמתענג עליו עד עכשיו..
חוץ מסלט ירקות הכל קניתי מוכן.. כולל עוגת גבינה עם ריבת חלב מ"תושיה",
דגים ממולאים , סלמון מעושן ובשר - קניתי אמש בנתניה סינטה לבנה
לחג בלבן והכנתי אחת במחבת עם פטריות ובצל.
 
לא יכולה לסבול ריח של כבש בשום צורה, לא ביוגורט ולא בבשר


ונכון שהיום אפשר לקנות המון דברים מוכנים ולא חייבים לטרוח כל כך,
אבל לעולם שום דבר קנוי לא יהיה שווה בטעמו למשהו שמכינים בבית.
כמובן, שכאשר אין ברירה ולא יכולים להכין לבד, אז באמת אפשר לקנות דברים מאוד טובים, באיכות מעולה וטעימים מאוד. לא חייבים להשתגע.
 

Ron W

New member
לדעתי אין שמץ ריח כבשים ביוגורט הנ"ל שווה לנסות

 
אתה יכול להאמין לי שניסיתי


האיש שלי אוהב מאוד גבינות עזים ומוצרי חלב שאני שונאת

ניסיתי הכל ופשוט לא יכולה לסבול.
 

poseidon111

Active member
ביוגורט כבשים אין ריח של כבשים. את מתבלבלת. זה יוגורט! אין

ריח.
 
למעלה