שבת שלום

אנוסה888

New member
שבת שלום

שבת שלום לכולם.
כולם להדק חגורות. לנשום עמוק...
הטיסה הולכת להיות ארוכה ומשעממת.
נקווה לא להיתקל בכיסי אויר ובכל מיני מרעין בישין...
תוך כדי טיסה תקבלו שלוש סעודות מלאות, צוות הווי ובידור בשירה ווקאלית מונוטונית ודפיקות על השולחן,
תפילות (כולל קללות) במעבר.
נחיתה משוערת בשמונה ושתים עשרה דקות.
טיסה נעימה

אגס 10

New member
שבת שלום

זה נראה יותר כנסיעה ברכבות משא מאשר במטוס...שבת שלום לכולם

שבת סלון

לרבוץ בסלון לחפש כתבה מעניינת בתוך ים עיתוני סופהשבוע החרדים והרגילים.
אולי אמצא משו מעניין.

פיטרמן

New member
שבת שלום

הזכרת לי בדיחה: חרדי אחד טס במטוס ובמהלך הטיסה הגישו לו את הארוחה הרגילה של המטוס והוא התחיל לאכול. אנשים שראו את זה אמרו לו, "איך אתה אוכל מזה? הרי זה לא כשר!" ענה להם החרדי: "מה אתם רוצים? הרי כתוב: לא בשמיים היא!"

שבת שלום

ולמה לעזאזל אני ערה בשעה כזו??

לפחות יש לי רשימת סדרות להשלמה

שבת שלום ומבורכת.

אם את חלקה הראשון של הטיסה ניתן לשרוד איכשהו, חלקה הבלתי נסבל מבחינתי הוא 7 שעות השעמום בהמשכה. ולגברים שביננו - אין צורך להבהל מהקללות. זה עניין שחוזר על עצמו בקביעות פעמיים בשנה. כותב התורה בשם יהוה נוקט בשיטת הפחדה שמבחינתו בהחלט הוכיחה ת`צמה. אגב, בימי ילדותי התמימה חלפה בי תחושת אי נוחןת ותעוקה לשמע שפע הקללות. חלפה בי מחשבה של מה הקטע שלו לאיים כך.....

מזגזגת2

New member
שבת שלום!

יפה כתבת,
אני כנראה נוסעת בתא מטען כי זמן הנחיתה שלי הוא ב8:56...לעזאזל.
טוב שאנחנו לא נוהגים כנכדו של רבינו תם.

מזגזגת2

New member
וכל המחמיר הרי זה משובח

אם רבינו תם, נכדו של רש"י , מאריך את השבת ב40 דקות,
נכדו של רבינו תם בטח יחמיר עוד יותר..
והרשות נתונה לך "למצוא" לחומרה זו אסמכתא ולהפיצה בקרב אחינו המשחרים לחומרות חדשות.

לפחות יוציאו אותי יותר מאוחר מהגיהנום

אחרת9

New member
האמת שזו תזה הגיונית לגמרי

הייתי מריצה את זה בשמחה אילולא החשש האמיתי שזה יתפוס. רק תחשבו איזה יופי של פטור זה מהצבא ומהעבודה...לנשים כבר נמצא איזה היתר לעבוד.

אישסקרן

New member
חומרה????

שיטת רבינו תם ליציאת השבת אינה חומרה כלל, אלא סברה מאימתי יש למנות שיעור הילוך שלושת רבעי מיל בכדי שזמן בין השמשות יסתיים.

אם תקדישי לדבר רגע נוסף, תשימי לב שזו אינה חומרה. שהרי לשיטת רבינו תם יציאת השבת מתאחרת, אבל גם כניסת השבת מתאחרת. ואם הוא בא להחמיר ביציאתה, כיצד יתכן שהוא מקל בכניסתה?

חומרה אחי, חומרה

חומרה בדרך כלל מתייחס לכך שמקבלים שיטה איזוטרית שאף אחד לא טרח לקבל אותה בזמנו.
וההוכחה ששיטת רבינו תם ביציאת השבת היא חומרה היא מדבריך שרוב הקהילות שקיבלו רבינו תם זה רק לגבי יציאת השבת ולא כניסתה, נראה לי שזה כך חוץ מקהילת התמרים (סטמאר וגרורותיה)

ממש לא נכון

שיטת רבינו תם הייתה נהוגה בכל אירופה במשך רוב הדורות, בעיקר בגלל שהיא הייתה סבירה בהתאם לקו הרוחב בו חיו היהודים.

שיטת הגאון/גאונים הפכה לנפוצה בעיקר מאז החלו העליות לארץ ישראל והקשר עם יהודים במדינות אחרות, אז התברר שהתיאור של רבינו תם לא יכול להסתדר עם המציאות במקומות אלו בשום פנים ואופן.

זו דווקא אחת הדוגמאות המרתקות ביותר להתגמשות רצינית של היהדות האורתודוקסית למול העובדות, כמובן - תוך כדי המצאת סיפורים על שיטה לא ידועה שהייתה רמוזה בספר נידח וכו' וכו'.

למעלה