שבת שלום!

שבת שלום!

הים הייתי בלימודים ביום שדה של אחד החוגים שלי בתואר. היינו מחולקים לכמה קבוצות והיום כלל כמה תחנות בגן הבוטני של המכללה, יום בטבע עם כל מיני משימות לבחון כל מיני דברים. באחת המשימות היו 2 חבלים שקשורים על עץ לרוחב ובינהם עוד חבל זיגזג שיצר משולשים, כמובן שזה היה ממוקם במקום גבוה יחסית. המשימה היתה שכל חברי הקבוצה יעברו בין החבלים לצד השני מבלי לגעת בחבל. זה שכולן נגעו ניחא, לא באמת פסלו על זה. כן נתנו דגש על זה שכולן יעברו! אופן ההעברה שנבחר ע"י הקבוצה היה פשוט להרים מישהי ולהעביר אותה בפרצה המשולשת בין החבלים. בסוף נשארנו 4 בנות, אחת שמראש תוכנן שתעבור אחרונה בשיטה יצירתית ו3 שלא רצינו לעבור. אחת מה3 עברה (תמיד יש את אלה שאומרים לא אבל עושים את מה שצריך כמו גדולים!) ונשארנו 2... (ואחת בהמתנה למעבר) מי שהיתה איתי לא היתה מוכנה לעבור, גם אני. כמה מפתיע... השמנות לא עוברות! לא ניתן לבנות אחרות להרים אותנו, תחושה שאנחנו כבדות מדי. לי סוג של עמדו לוותר כי לי יש דלקת ברגל ואצלי נראית פציעה פיזית המגבילה אותי ממשימות מסוימות, למרות שאח"כ הבהרתי להם שגם בלי קשר לרגל לא הייתי עוברת בשיטה הזו. היו בנות שכעסו על הבחורה שאיתי שהיא לא עוברת וזו שהעבירה את הפעילות בכוונה ניסתה לחמם את האווירה, כדי לראות איך אנחנו מתמודדות במצב כזה. לבסוף זה נגמר בזה שהגמישו את החוקים והבחורה ההיא ואני עברנו לצד השני אחרי שהבנות כופפו את החבל למטה ויכולנו לעבור דרכו דרך הרגליים ולא ע"י כך שירימו אותנו. אח"כ היה גם דיון סוער על מה שהיה... בדיון העליתי שגם אם לא הרגל הפצועה לא הייתי עושה את זה, את המעבר מבלי שיכופפו את החוקים ואת החבל אלי. הסברתי שדווקא התעקשות ונסיון להכריח יוצר אצלי הכי את דחושת הדחיה, כי מכריחים אותי למשהו שאני לא רוצה/ יכולה וזה עוד יותר מבליט את השוני שלי. איך אתם מרגישים בסיטואציות כאלה? האם אתם מוכנים לכך שיכופפו בשבילכם את החוקים כי בגלל המשקל?

supersonic777

New member
קובעים עובדה!"אני לא עוברת,גם עם תפרוץ מלחמת

עולם 3..."!צריכה להיות אסרטיבית ולשים קצוץ...

orlu

New member
נישמע מלחיץ,ושהפצי או הפגיעה

ברגל 'הצילה' אותך. מה הייתה מטרת התרגיל?

אני כבר מבולבלת מכל התרגילים שעשינו

לא שהיו כ"כ הרבה אבל לכל דבר היתה מטרה. חלק מזה זה לבחון את היצירתיות אבל כשנוצר משברון של אלה שלא רצו לעבור אז זו שהדריכה בכוונה ניסתה להתקיל אותה, כדי לראות איך היא מתמודדת, כביכול ניסתה להוביל אותה לזה שתדאג לעבור בכל דרך גם אם זה קצת שינוי חוקים. לי זה הרגיש לא פייר. הרי זה לא הוגן שהבחורות ירימו בחורה שמנה כי מה לעשות, אנחנו קצת כבדות יותר ואני ממש לא מתכוונת לגרום לקילה אצל אף אחת. מצד שני, זה מתסכל לא להשתתף, זה רק מבדיל אותנו יותר. שמחה שבסוף הורידו את החבל כדי שגם אנחנו נוכל להיות חלק מזה למרות שזה לא ב"חוקים" המקוריים.

קליספרה

New member
גם לנו היה משהו כזה בעבודה

רק שאצלנו חלק הארי של הבנות היו בעודף משקל וסרבנו בתוקף לשתף פעולה

orlu

New member
אם אני מבינה נכון

זה שיעור בו יש כל מיניי משימות על פי כללים שנקבעו מראש . מי הוביל את התרגילים , כל פעם תלמידה אחרת?

אני מרגישה נורא במצבים כאלו

כי זה תמיד מחזיר אותי לימי הבית ספר, שהתקשתי בספורט והכריחו אותי לשחק כדורגל או השד יודע מה או לטיולים שנתיים שהרגשתי נורא מעוררת רחמים כאדם מבוגר אני מצפה לעשות מה שאני יכולה ולא להיקלע למצבים כאלו כשזה קורה זה ממש מחזיר אותי לתחושה של להיות קטנה, קטנה לא פיסית אלא ביכולת שלי להחליט ולהאבק. כל הכבוד לך שגם בדיון נשארת לעמוד על שלך זה נותן תחושת חוזק של זו מי שאני ואלו יכולותיי ולא להיכנע, כמו שאני עושה לפעמים, לתחושת המסכנות. זה לא נורא אם מכופפים חוקים כמו שיכופפו חוקים למישהו ממש נמוך או ממש גבוה או למישהי ממש שברירית ורזה. פשוט אם אני מודעת ליכולותיי למה שאני אכפה על עצמי משהו שלא גורם לי נוחות ושאינני יכולה לעשות.

orlu

New member
שרית יקירה

יכולת להחליט ולהאבק, משפט ענק. את מצייינת שאצל אחד זה בגלל גובה השני בגלל חשק השלישי אולי פחד גבהים והרביעי בגלל שכולם בטוחים שהוא יצליח הכי טוב, והוא חושש לא לעמוד בציפיות, יש מצב שזו הזדמנות להתמודדות עם עצמינו ולווא דווקא עם הסביבה. הגבוהה יתמודד בדרכו,הפוחד מגבהים ימצא דרך משלו ואני אנסה למצוא דרך משלי. הריי אני יודעת שזה קשה לי היות ויש לי מכשול שמעקב אותי,ואני נוהגת להגיב בצורה כזו או אחרת. יכול להיות שבתרגיל עם חבריי ללמודים זו הזדמנות להתמודדות בדרך שלא חשבתי עליה עד היום? ואז יש לי זכותת ויכולת להחליט בעבור עצמי.

ואם לאחת הבנות יש בעיית גב/רגליים?

אז גם אחת ממקלוניות הגינה תפגע בה פיזית. אלא אם כן התואר שלכן נעשה בווינגייט אין שום סיבה לתרגיל שכזה. אני מבין את המחשבה שעומדת מאחורי התרגיל ושלא הייתה כאן כוונה לפגוע. אבל כשמביאים תרגיל תנועות נוער שנועד לילדים בני 13 לעלום של מבוגרים ראוי אם לא מחייב להתאים אותו לקונטקסט.

solee

New member
לפעמיים אין ברירה,

וחייבים לכופף את החוקים. דוגמה ממש מעכשיו. התחלתי לעבוד בעבודה חדשה שמצריכה מדים. ביקשתי 2XL כי זה בדר"כ מה שאני לובשת , אבל הביאו לי חולצה שנראתה בערך כמו M, אומנם היא נסגרה אבל בכל רגע כפתור היה מתפרץ היישר לתוך הלקוח שמולי.
ובינתיים , כמו שאמרת היה צריך לכופף את החוק ולאפשר לי להגיע בחולצה שרכשתי במידותיי. למרות שהנוהל בדר"כ מאוד נוקשה לגבי המדים. כמובן שהמנהל אמר שישיג לי חולצה אחרת. חוקים הם רק חוקים

orlu

New member
ממש לא קשורה,,,

התפלקה כנראה בגלל הצבע ככה זה כשמקלידים מטלפון שבקושי רואים מה כותבים. יום טוב

למעלה