שבת שלום

שבת שלום

אמרו שירד גשם ויהיה קר אבל השמש יצאה היום לחמם את העולם מאחלת לכולם שבת נהדרת מלאה באור ואהבה ומקווה לראות אתכם פה איתנו בפורום פעילים וכותבים

צהרים טובים ליום שישי

או אולי בוקר טוב ..רק לפני שעה קלה התעוררתי, ככה זה כשנוסעים לשיר שירי ערש(ארס) לשר האוצר. היום יום ללא קניות ,כך שאמש הייתי אמורה לבצע קניות אבל נסיעה להפגנה ליד בית שר האוצר במבשרת ציון מנעה ממני לעשות קניות ,השבת אסתדר עם מה שיש, אני מודעת לכך שהקניונים והחנויות מלאים בקניינים , ושעם ישראל ברובו מתעלם מחרמות צרכניות ,אבל גם שמה לב שלאט לאט יותר אנשים מצטרפים למאבק הצרכני. זה למען כולם. שיהיה לכולנו שבת קסומה.

שבת שלום

לצערי הקול של העם המבקש צדק חברתי גווע עם חגי תשרי ועכשיו שקר וגשום כולם סגרו חלון להקשיב לאחרים מבינה כמה קשה לך השקט, והמהירות שהקריאה גוועה בתקשורת אני קוויתי שהצעקה תמשיך להיות בהפגנות הלאה שלא תשתתק מהר אבל היוזמים הלכו ללמוד , חזרו לדירות ולחיים שלהם וחסרי הדיור נשארו ברחוב , הם לא היו חלק מהמאבק החברתי בתקשורת התקשורת מתעלמת מאילו שאין להם קורת גג ואמצעי קיום המאבק יחזור רק שהתקשורת תחזור לתמוך בו , המודעות הציבורית מגיבה ךתקשורת

שטויות ...הצעקה לא גוועה.

הרחוב רותח ,וזה שאת לא שומעת ולא רואה זה כי כל כתב שמסקר את המחאה, כי זו מגמה שלטונית .כתבים מאוימים. ובכל זאת מי שמחובר לתקשורת ולא לעיתון מכור כ"ישראל היום" מבין זאת .. להפגנה לילית ליד ביתו של שטיינץ, בליל חורף קר הגיעו כ1000 איש . ובשקורת פורסם שהגיעו כמאה איש... אהיה מחוברת לפייסבוק ויתר הרשתות החברתיות, ששם ורק שם יש דווחי חדשות אמתיים ותבני שאנו בשיאו של מאבק.

הרשתות החברתיות

הקשר שנוצר בין הרשתות החברתיות הן אילו שהצליחו ליצור את האביב הערבי י שגרם לנפילת השלטון של הרודנים במדינות ערב השונות ששנים לא הצליחו להרים ראש כאן במדינה התגיסו רשתות השידור בערוצים השונים להעביר את ההפגנות בערים הגדולות וכולם העבירו את ההפגנה, אף אחד מהערוצים לא נשאר בתוכנית השידורים הרגילה זה היה מצעד אחרות של התקשורת שהגיע לשיא עם ההגעה לארץ של גלעד שליט שבאמצעות הערוצי תקשורת הפכנו לאחד לא יודעת למה ההפגנה האחרונה בכלל לא שודרה בערוץ המסחרי , עבר שקט אז הפתרון לחזור לרשתות החברתיות ומשם להמשיך את המאבק , כי יש התעיפות מהמאבק אילו שחיים בבית ושורדים ברחו הביתה , קר מכדי לצאת להפגין בככר העיר את פעילה , תמיד היית פעילה, לדעתי צריך לפעול שיסקרו את ההפגנות כמו שסיקרו בקיץ רק אחדות של כולם סביב הרעיון יגרום לביבי וממשלתו לעשות למען כולם ישום של המלצות לשויון חברתי אחרת כל המאבק והאחדות שהיתךה בקיץ תתפורר מהר , כי כל אחד "ישב תחת גפנו ותחת תאנתו " כמו בימי השופטים כל אחד דואג לעצמו ולא לזולתו , לעני הצריך את התמיכה שלו לצדק חברתי

גלין2

New member
כל הכבוד לרשתות החברתיות

שעזרו למהפכות של האביב הערבי להפיל את מנהיגיהם העריצים. אך שימו לב איזה כוח עולה שם לשלטון! האיסלאם הקיצוני ואם יש מישהו ששמח על כך אז אוי ואבוי לנו. ולמי שחושב שעכשיו יוכלו העמים הערביים להרים את הראש אני אומרת , שימו לב איך ניראות נשים בעולם הזה! הם ממש כמו אלוהים : אין להן דמות גוף ואין להן גוף! וזה רק יהיה יותר גרוע . האם לילד הזה פיללנו! סליחה שאני נכנסת יותר מידי לפוליטיקה אבל פשוט לא יכולתי להבליג לנוכח הכתבות התמימות שמופיעות פה. ובוודאי שלכל אחד יש זכות להשמיע את דעתו ואתכן הסליחה

להבדיל מהאביב הערבי

הקיץ הישראלי היו הנשים בין המובילות את המאבק ונאמו על הבמות כמו מנהיגות שהיו לעם ישראל כמו מרים אחותו של משה או דבורה הנביאה הנשים בעם היהודי יש להם כבוד רב , והן היוזמות מגדלות את הילדים בבית החינוך הוא הכלי של האשה היהודיה כדי לעצב את דור העתיד ותראי כמה נשים עוסקות בחינוך בכל המגזרים אנחנו שונים מהאיסלם שהוא רואה באשה רכוש , יודעת כמה נשים נאנסו בלוב או באפריקה אנחנו מתנהלים אחרת מכל העם האסלמי שלא נותן כבוד לאשה ולאם המשפחה לכן אנחנו כל כך שונים מהשכנים שלנו , את צודקת הנשים בעם הערבי במנצב מאד נחות

גלין2

New member
הצרות שלנו

עכשיו שמעתי בחדשות שגוש האירו בצרות ויכול להיות שהם יתמוטטו, אז מה זה אומר לנו? שהמצב שלנו היום הוא מצוין וכל המחאות עם עגלות ובלעדיהן לא ישנו את זה . ולאור מה שקורה שם אנחנו צריכים להיות קצת יותר צנועים ולא לחשוב שהמצאנו את הגלגל. תמיד היו ותמיד יהיו עשירים ועניים מי יותר ומי פחות ושום מחאה חברתית לא תשנה את זה ותגרום לעשירים לחלק את כספם לעניים. אפילו הקומוניזם שחשבו שהוא יציל את האנושות קרס בבושת פנים . לכל הפחות לנו יש את האפשרות להפיל את השלטון בבחירות מה שלא היה בברית המועצות. אני חושבת שיפה שיש מחאות כאלו ואחרות רק בבקשה בואו נהיה קצת יותר צנועים וגם לפעמים לתת קצת יותר כבוד כשפונים לאנשים אם אנחנו רוצים שיתנו גם לנו כבוד. עלינו לקוות שלאור מה שקורה באירופה המצב שלנו לא יהיה יותר גרוע.

הכלכלה בצרות בכל העולם

מזל שלנו שמי שיושב על התקציב ידע להתנהג בצימצום במצב של הכספים חושבת שהדבר הנכון יהיה לשקול את חלוקת המשאבים נכון , כרך שגם לצעירים תהיה קיום בארץ לא על חשבון ההורים או אצל ההורים , ושהעבודה אכן תפרנס את העובדים שהעובדים לא יהיו אובדים,, שישפרו את חלוקת משאבים נכון כמו בשנות ה50 שהמדינה צמחה וגדלה בממדים אדירים שלא הכל ינתן לבטחון כפרה קדושה , לדוגמה השקעה של מליונים בפותוח לוינים לעןומת בריאות וחינוןך שצריכים משאבים שאין לנו להפנות אליהם תקציב ומתן מענקים לאילו שיושבים ולומדים בישיבות , בלי ללמוד מקצוע ,ודרך לפרנס את המשפחה הגדלה בשנים הללו תסתכלי במקורות שם הרבנים והפוסקים היו בעלי מקצוע , כמו יוחנן הסנדר או דברים דומים עובדה רבי עקיבא היה רועה צאן ורק אחר כך הלך ללמוד תורה את יודעת כמה כסף הולך למימון הישיבות אנשים צעירים היושבים לומדים ובבית יש תינוקות שצריכים מוצרים ואוכל אז אנחנו עומדים בהתחייבות שלנו שלא כמו מדיטנות אחרות באירופה , אבל לנהל את התקציב כך שגם לאנשים יהיה נעים לחיות פה , לא במצב מצוקה

גלין2

New member
שנות החמישים

בשנות החמישים חיינו בעיקר על תרומות ולא עלינו בעזרת השילומים מגרמניה ,חצי מדינה אם לא יותר נבנתה כך מאיפה את חושבת שהיה למדינה כסף לבנות את כל השיכונים והמושבים החדשים שקיבלנו כמעט במתנה, למשל במושב שאני גרה לא שילמו פרוטה וקיבלו בית עם מבנים למשק ואפילו פרה וסוס. היום כשרוצים למכור מחזירים אחוז גבוה למדינה. אז חס וחלילה שנחזור למצב ההוא . כשאני התחתנתי בשנות ה60 לא היתה להורי שום אפשרות לעזור לי בקניית דירה ולכן הרחקנו לפריפריה ושם התבססנו. וכך עשו רוב הזוגות שאני מכירה. לא היו לנו תלונות למדינה כי ידענו שאין. אבל אז רמת החיים היתה יותר נמוכה בקושי היתה מכונית אחת למשפחה וכן כל שאר המותרות אבל היום ככל שעוברות השנים הדור נעשה יותר מפונק ויותר בררן ומה שהספיק לנו פעם כבר לא מספיק היום. האם לפני 30 שנים היתה משפחה של שכירים יכולה לחלום על טיול לחו"ל ? ועוד טיול בר\ בת מצווה עם כל המשפחה! ובאשר לתלמידי הישיבות לא בגללם אנחנו בבעיות , וכל הכספים שהם מקבלים באים מהסכמים קואליציונים וזה גם דבר שאפשר היה למנוע אילו המפלגות הגדולות היו משכילות להתאחד נגד הלחץ. אבל אין שום סיכוי שזה יקרה כי הכיסא הפוליטי יותר חשוב . ובנחמת ציון וירושלים ננוחם!

אז איך ממשיכים הלאה ?

אנשים שעובדים, עובדים קשה ואין השקט הכלכלי לחיות החיים כל הזמן מלאים בדאגות פרנסה , וקושי לחלק מהאנשים להתקיים בכבוד ויש העובדים הבאים לרווחה לבקש עזרה בשביל הילדים ואם בעבסר היה להם יכולת לעזור קמעה , כיום הם חסרי יכולת חלק מעו"ס בעצמם זקוקים לעזרה כדי להתקיים ולקיים את המשפחה תראי לאין הגענו , אפשר להעיר חזרה את סלאח שבתי שאמר לגברת עובדת סוציאלית שהיא בחורה טובה אבל המילים שלה לא עוזרות לו להגיע לשיכון ואהבתי את הקטע שלו באנטי, מכין הפגנה של כל החברה , לא רוצים שיכון רוצים מעברה וזה עובד הכי טוב כי ששחוזרים מההפגנה מעבירים אותם לשיכון

רוזהלי

New member
שבת שלום וחודש טוב ומבורך

למעלה