שבת שלום

courferyac

New member
שבת שלום

היי אני חדש כאן בפורום,בכתיבה על כל פנים - קראתי כאן קודם לכן, אך אני יוצא בשאלה די ותיק - כופר בעל ותק של למעלה מעשר שנים - וכפירתי רק הולכת ומעמיקה. בעברי הייתי מזרוחניק. עברתי מקריאה פאסיבית לאקטיביות בכדי להציף שאלה שמציקה לי - הבעיות שיש לי בכל מה שקשור למיניות. אני מתנצל מראש אם מה שאני כותב בוטה (מקווה שלא). עד כמה אתם חווים בעיות בתקשורת מינית עם בני/בנות המין השני? אני יכול להעיד על עצמי שאני מוצף בחרדות בכל מה שקשור למיניות, למעשה אני מעדיף להסתגר בתוך עצמי ולא ליצור קשר עם נשים כלל. למעשה החרדות הללו מנטרלות כל משיכה לנשים. זה לא שאני חסר דחף מיני אני בעל תיאבון מיני בריא, אך אני מספק אותו בעזרת עשרת ידידיי הקטנים - כלומר, אני מאונן (ודי הרבה). זה לא שהיו לי אירועים מיניים, אפילו הייתי בזוגיות, ודי ארוכה, אבל גם בה כל נושא המיניות היה רצוף חרדות. למה אני מתכוון? לדוגמא - הייתי במועדון חשפנות איפשהו בארצות הים עם מי שהייתה בת זוגי באותה עת. בת זוגי הציעה לי מה שנקרא בלע"ז "לעפ דענס" ואני הסכמתי. החשפנית די נמרחה עלי, גויה נאה למדי יש לציין, אך זה לא יצר אצלי שום תגובה זכרית נורמאלית. אני לא יודע עד כמה הדפקטים שלי קשורים לאלוהים ושות' אבל אני מניח שיש קשר כלשהו. הייתי שמח לשמוע חוויות של אחרים כאן בפורום - האם אתם חווים בעיות בכל מה שקשור למיניות? אם כן - איך אתם מתמודדים? חיפשתי קצת בפורום כדי לראות אם יש התייחסות ולא מצאתי הרבה. נעים להכיר.

אשמח לתגובה של נשים בפורום

אני חושבת שאני יכולה להזדהות עם רוח הדברים שכתבת, והאמת שזה נושא שמעסיק אותי מאוד בזמן האחרון, לא מזמן נפרדתי מבן זוגי ( הוא החבר הראשון שלי, למרות שכבר 4 שנים לא דתיה) בגלל שפשוט לא יכולתי להתמודד עם המיניות שלי, ואני מתכוונת ללא יכולתי, באמת שניסיתי להתמודד. ואני ממש בטוחה שזה קשור לדרך בה גידלו אותי ולצורת חשיבה שהטמיעו בי. אשמח לשמוע מנשים שאולי חוו גם קושי בנושא. (גם בנים יכולים..)

שמחה להגיב

רק עוברת פה וקצת מציצה, אז אין לה מה להרגיש לא בנח, כי זו תופעה מאד טיבעית, כמובן תלוי ברקע שגדלת בו. המלחמה הפנימית, בין הרצון לשתף פעולה ולהנות, לבין כל המחסומים של האסור והמביך היא לא פשוטה. אני לא אפרט יותר מדי על איך אני התמודדתי עם זה, אבל עם המון תשומת לב לעניין ואומץ, אפשר בהחלט. יש לי ידיד שתמיד מוציא תנ"ך מהחדר כשהוא נכנס עם מישהי למיטה. מטופש, אבל הוא לא יכול התעלות מעל זה.. ככל שתדברי עם אנשים תביני שכולם סוחבים תיקים בנושא.

תגובה מאישה

שלום, האמת היא שגם אני חזרתי בשאלה, מהמגזר הדתי לאומי וחווה בעיה בתחום המיני. מעבר ללחץ בהקשרים האלה, למרות שאני אדם חברותי, ולמרות שיצאתי לפני כמה חודשים ממערכת יחסים בת כמה שנים טובות, אני סובלת מוגיניזמוס. מי שלא מכיר, מדובר בקושי רציני לקיים יחסי מין וכפי שניתן לקרוא בקישור אחת הסיבות לו היא חינוך מיני נוקשה. הרבה פעמים נראה לי שיש קשר בין החינוך שנתנו לי לבין הבעיה הזו. נכון, אין קשר סיבתי הכרחי, ורוב הנשים הדתיות והדתל"שיות מצליחות לעשות את המעבר הזה, אבל יכול להיות שכשזה נופל על מישהו שכבר רגיש, התגובה תהיה כזאת. וכן, קשה לומר שזה מקל על מערכת יחסים ארוכה, והיום כשאני מחפשת בן זוג "חדש" אני מאוד חרדה מרגע הגילוי. במיוחד לאור זה שאני חיה בעולם חילוני כבר שנים רבות, ברור לי שהגילוי יצטרך להיות בשלב מאוד מאוד מוקדם. אז זהו, אין לי עצות. מתכוונת ללכלת לטיפול (שוב), ובתקווה הפעם להתקדם עוד. ואולי עם בן זוג חדש וטיפול מתאים, הדברים ייפתרו.

שלום לך..

אז הנה התיחסות. ורצינית. אני בחורה שיצאה בשאלה לפני די הרבה שנים. רוב בני משפחתי נשארו דתיים. אני אמנם בחורה ואולי לא ממש יכולה להבין עד הסוף, אבל במקרה שלי, זה היה רק בהתחלה. אבל.. היה לי קשר בן שנתיים עם בחור שהיה תלמיד ישיבה ויצא בשאלה, ומעולם לא הייתה לנו שום בעיה בנושא. אם אתה כבר המון שנים לא דתי, לדעתי הבעיה נובעת ממשהו אחר. אתה צריך לבדוק מדוע יש לך חרדות מנשים. זה כמובן נובע בחלקו מן החינוך הדתי אבל כאדם בוגר, חובתך לנסות להבין יותר את המקום שמונע ממך להיות עם אישה. וכמובן קטונתי. שיהיה בהצלחה.

למעלה