שבת שלום

שבת שלום

לא יודעת מה אתכם אבל אצלנו ירד גשם
כל כך, כל כך אוהבת גשם
מאחה"צ חיוך גדול על פני סוף כל סוף קצת גשם, יששששש
והנה השבת נכנסה לה. שתהיה שבת עליזה וצבעונית, ריחנית וטעימה. שבת של שלווה ומנוחה
רק טוב!!!

ניקו 45

New member
בוקר שבת עלה מן המזרח ../images/Emo96.gif

ומי שנעור בשעות שכאלו , ומאזין לרדיו באם יש או איננו , יכול בוודאי לשמוע , בשעת נחת ומרגוע , משיריו הגדולים של חנוך שלום , ומאחר שנגמר אז... יבוא הלום . ומי שהתעורר ככה עם זריחה שיטעם חמאה על פרוסה מריחה , אפשר גם גבינת קממבר מסריחה, וידי , ספל קפה שחור על האדן מניחה . השעה מאוחרת, הרחובות ריקים מאדם לאורך הטיילת הפנסים דולקים ואפשר לראות את הים ואתה מרגיש, שאתה האיש הכי בודד בעולם מוצא את עצמך הולך נגד הרוח אף מכונית לא עוברת גשם שוטף את העיר הרוח מתגברת ועושה שמות ברחוב שאתה מכיר ואתה שיכור שרועד מקור ונכנס עם הראש בקיר אתה לא היחיד שהולך נגד הרוח בוקר טוב ישראל , שבת שלום גם לחנוך שלום ולבעלי התקווה

ש ר ה לה

New member
לצערי הקללה של אל טל ואל מטר שוב עבדה. ../images/Emo4.gif

הרי בגלבוע אל טל ואל מטר עליכם... ואכן הגשם לא הגיע.... את השיר הזה מצאתי הבוקר. האמת היא שהיום אחרי חצות העיר רק מתחילה להיפתח ובהחלט יש לאן ללכת...., אבל היום כבר אין שירים כאלה "פתחי לי את הדלת כבר אחרי חצות, העיר כבר נגמרה ואין יותר לאן ללכת..."

שבת שלום ובוקר אור

אכן אצלי בוקר, יישרתי משוש לפני כמה רגעים אבל יש לי תירוץ הלכתי לנמנם רק בשעה 6
לגבי החמאה ניקולההה הלכתי אתמול לבדוק אצלנו יש מלאי גדול אז אם רוצה וצריך רק תן סימן אכין משלוחה שבת נהדרת לכווולם לקול טיפות הגשם חבל שלא קר
רק טוב!!!

itaf10

New member
שבת שלום חברים ../images/Emo24.gif

כנראה שגם אצלנו ירד גשם..יש עקבות אמהמה??? התעוררתי מאוחר ב-11 בוהרים. הסתכלתי על שעון ליד מיטתי, לא יתכן, מה קורה כאן? כלבתי נתנה לי לישון.... ואז...........ירד לי האסימון, מזג האויר. נו........סו"ס הגיע אלינו הסתיו. הנעים והקריר... לאחר ארוחת הבוקר, והסידורים כרגיל מדי בוקר... לקחתי את כלבתי ואת עצמי וצעדנו לכוון שפת הים. ת'אמינו או לא, זו לי הפעם הראשונה (לפני תום השנה האזרחית) שירדתי לחוף הים. כן כן כן... ואני רק בחציית כביש וקצת... ובכן, הטיילת לאורך חבל"ז חברת "חופית" עשתה מלאכה יוצאת מן הכלל לאורך החוף גובל עם הכביש הראשי על המדרכה, הציבה מתקני ספורט ומסלול להליכה רגלית, ואפילו לאופניים. אנחנו ירדנו אל חוף הים ישבנו בספסל הראשון לפני חול הים.(מטר מהגלים) הים געש וקצף, גליו היו גבוהים, אך האויר והשמשששששששששש החורפית\סתוית משהו משהו. תודה לבורא עולם, שיש גם תקופות מעבר כאלה. זהו. עד כאן הסיפור 60 שניות על טיול שבת בצהרים. תודה על תשומת הלב.

ניקו 45

New member
מסיפורי ירושלים לשבת ../images/Emo125.gif

רק מי שחד אוזן , קשוב לניב השפה העברית אשר קורא או שומע וודאי יבחין בשוני בין הניבים השונים המדוברים בחלקי הארץ ע"י ה"אנשים של פעם" מי שמאזין לוותיקי ראש פינה או זכרון יעקב יבחין בשוני ניב השפה העברית ירושלמית וכך בין יתר המושבות אשר נוסדו פעם . מי שזוכר את שפתו של יוסי בנאי ז"ל או יצחק נבון ילח"א יבחין שהעברית הירושלמית השגורה בפיהם שונה מהעברית הטבריינית השגורה בפיהם של שמואל טולדנו או מנחם גולן . ירושלים - באם יהיה בידך קרדום , פטיש או סתם כלי חפירה ותכה בסלע או באדמת ירושלים אזי סביר ביותר שיתגלה לעיניך אוצר חבוי מימים עברו . שנת 1977 בחיי היתה שנה "מלאה" השתתפתי לראשונה במלחמה קטנה , שנת המהפך במדינה ומנחם בגין עלה לשלטון , בשנת 1977 גם היתה שנת אסון מסוק הנ"ד בבקעה שבו קפדו חייהם של 44 צנחנים ו-10 טייסים וצוות אוויר , ובשנת 1977 קרה בירושלים הסיפור הבא : דמיון ומציאות על אוצר שנגאל בירושלים. נכתב על ידי: עוזי סנדורי בשנת 1977 שרתתי ביחידה משטרתית מיוחדת תחת פיקודו של רפי פלד לימים מפכ"ל המשטרה. זו היתה שנתי הראשונה בשרות ביחידה מיוחדת וקטנה שעסקה במיוחד במשימות מודיעין. באחד הימים, מפקד היחידה רפי, הורה לשבעה מאנשי היחידה ואני בתוכם להתייצב בשעה 2300 במתקן היחידה ע"מ לצאת למשימה כלשהי. בשעה היעודה התייצבנו במשרד ומיד נתבקשנו ע"י רפי להצטרף אליו ולאזרח שאותו לא הכרנו. עלינו למיניבוס אזרחי והאזרח החל בנסיעה שאת יעדה איש לא סיפר. כעבור כעשר דקות של נסיעה, הרכב פנה לכוון שער יפו בעיר העתיקה ונכנס לחניה ברחבת משטרת הקישלה. "רדו ובואו אחרינו" הורה המפקד. יצאנו בעקבותיהם של רפי ושל האזרח מבלי שמי מהם מסגיר ולו מילה אחת לאופי הפעילות ויעדה. צעדנו בצעדים מהירים אחרי השניים בין סמטאות העיר העתיקה וכעבור מספר דקות ניצבנו מול שער אחת הכנסיות האורתודוקסיות. האזרח נקש נקישה ועוד נקישה על דלת העץ הכבדה והמתין למענה. עברה כמעט דקה והדלת נפתחה תוך חריקת צירים ובפתח כומר לבוש גלימה שחורה שברך לשלום וסימן לנו לסור לתוך הכנסיה. "שבו בבקשה" אמר הכומר בחיוך ואנו ממתינים למי מהנוכחים שיסביר במילה, מה לכל הרוחות אנו עושים פה בשעת חצות בין כותליה האפלוליים של כנסיה עתיקה. לפתע נכנס איש דת נוצרי נוסף למבואה שע"פ לבושו ההדור הסקנו כי מדובר בראש הכנסיה. תוך ישיבתנו הוגשו לנו קפה ועוגיות ושני אנשי הדת התפנו לשיחת חולין ונימוסין עם מפקד היחידה והאזרח שהוביל אותנו לכאן. עברה כמחצית השעה ואנו מתלחשים לפשר המצאותינו במקום, אף לרגע לא העלנו בדעתנו מה צופנות לנו הדקות הבאות... לאחר שגמענו עוד שתי כוסות קפה שחור וחזק, שמענו את האזרח אומר לכומר בערבית "נו בוא ניגש לעבודה" ראש הכנסייה קם ממקומו וסימן לכל הנוכחים לעלות בעקבותיו לקומה השנייה. עלינו כמצוותו לחדר רחב ידיים ששימש כנראה כחדר ארוח. עמדנו תוהים ונבוכים. לחדר הגיע אדם ששימש כנראה כאיש תחזוקה בכנסייה בידו החזיק פטיש טפסנים כשפניו מועדות לעבר הקיר המזרחי של האולם שהיה מכוסה בוילון בצבע אדום עז. זה, החל להסיט את הוילון הכבד שמאחוריו נגלה לנו קיר מצופה לוחות דיקט לאורכו ולרוחבו. עוד בטרם הספקנו להבין משהו, האיש הניף את הפטיש והחל לפרק במרץ את לוחות הדיקט מהקיר. כעבור דקה הלוחות נקרעו מהקיר ועיננו נקרעו מתדהמה......לא תאמינו ! מגומחה שבתוך הקיר ניצבו בפנינו לא פחות ולא יותר מאשר שבעה ספרי תורה. עוד אנו עומדים ונדהמים למראה ענינו, קריאתו החדה של רפי "כל אחד שיקח ספר אחד על כתפיו ורדו למטה!!" החזירה אותנו למציאות. יצאנו במהירות מהכנסייה, שבעה בחורים בטור עם ספרי תורה על הכתפיים לעבר הרכב שהמתין ברחבת הקישלה. עם האוצר היקר הגענו למשרדי היחידה, האזרח הודה לנו ופנה לדרכו (מאוחר יותר נודע לנו כי האיש משמש כאיש קשר לעדות הנוצריות) לפני שפנינו לצאת לביתנו, רפי קרא לי לחדרו שם הוצבו ספרי התורה ואמר "עוזי ,אביך סופר סת"ם בוא תציץ - האם מדובר בספרים שמישים?" לא נזקקתי לעין מקצועית במיוחד ע"מ לספר לרפי שהספרים במצב מצויין וגם אם שיני הזמן גרמו לנזק כזה או אחר, הרי שהדבר ניתן לתיקון ואפשר בהחלט שהספרים ימצאו את מקומם בארונות קודש בבתי כנסת. למחרת הספרים פונו כנראה למשרד הדתות - אלה היו ספרים שנגאלו מבתי כנסת בעיר העתיקה לאחר נפילתה במלחמת העצמאות - אך מי היה מאמין שזכות הצלת הפריטים העתיקים והיקרים תיפול בידי אנשי כנסייה שהצפינו אותם בתוך הכנסייה כמעט 25 שנה עד שהחליטו להשיבם למקומם הראוי. שרתתי במשטרת ישראל במגוון תפקידים ,השתתפתי ופיקדתי על מבצעים שונים ומרתקים עד התפקיד האחרון שבהם כדובר משטרת ישראל, אך הפעולה שבה נטלתי חלק ועליה סיפרתי לכם חקוקה בזכרוני כאחת המשימות המפתיעות והמרגשות שהייתי שותף להן אי פעם. את הסיבה אתם בודאי מבינים.

ניקו 45

New member
ולהלן התמונה אותה גומחה בסלע../images/Emo126.gif

גומחת ספרי תורה שנתגלו בירושלים. באדיבות מוזיאון חצר היישוב הישן. צילום: יהודה עצבה.

ניקו 45

New member
ואם כבר אני מדבר ומספר ירושלים../images/Emo202.gif

אזי הנה סיפור / מחזה שיהיה מאוד מעניין לקרוא ובאם יש ביננו מורה אז בהחלט אפשר להפכו למחזה חינוכי קצר . ירושלים ומאהביה. כתיבה: יהודה עצבה : הסיפור מתרחש בחדר אשר מבעד לחלונו מתגלה הר הצופים בירושלים. יד של אישה מרימה את השפופרת וקולה של ירושלים נשמע. האישה מסתובבת ובמקום פניה מתגלית ירושלים בכל יופייה. ( מבט מהר הצופים מערבה אל ירושלים הפרושה למרגלותיו ) צלצול טלפון. ירושלים : שלום. ירושלמי: היי, ראיתי אותך אתמול ברחוב ופשוט.נדלקתי .. לא יכולתי להתאפק והחלטתי להתקשר אלייך. ירושלים: נפלא שהתקשרת, אני הרי מכירה אתכם, במיוחד טיפוסים כמוך. ירושלמי: אותי? מנין? ירושלים: אתה עוד אחד מאלה שמשוגעים עלי "סינדרום ירושלים" ירושלמי: אני מרגיש אלייך רגש חזק. אני לא יודע מאיפה הוא בא, כשראיתי את יופייך נדהמתי חזרתי הביתה וניסיתי לצייר אותך. הייתי חייב לדבר אתך, ליצור קשר. אני... זה מטורף, אני אפילו לא יודע מה שמך האמיתי ? ירושלים: כן, יש לי הרבה שמות אתה צודק. כל אחד מאהובי מדביק לי שם אחר. איליה קפיטולינה, ציון, אל קודס, עיר דוד, jeruzalem היה ראש עיר אחד שלא מזמן קרא לי ירושולים. ירושלמי: נהניתי לטייל אתך אתמול. כשהלכנו בשוק, במדרגות שם בסמטאות הקטנות, הייתה מין אווירה כזאת, מין ריח כזה. הבייגלה עם הזעתר והשומשום. אבל יותר מכל נדהמתי מהיופי. כמה שאת יפה. ירושלים: טוב, לא סתם קוראים לי גם 'כלילת יופי'... ירושלמי: כשישבנו בערב על החומה, הייתה לי תחושה כאילו הכל קורן סביבך, הרגשתי שהעולם כולו מתחיל ונגמר ממך, ממש כאילו את 'טבור העולם'. את כמו איזה אבן שואבת שכולם באים לשתות ממנה. ירושלים: אם אתה כבר מדבר על שתייה. מה אתה עושה הערב? אולי תבוא אליי? נפתח בקבוק יין ו... ( צלצול טלפון ) ירושלים: מי זה? חסיד מברוקלין: ירושלים? שלום עליכם ירושלים: מי זה?. חסיד: ציון תמתי, חמדתי, שכחת אותי? זה אני אהובך. דורות אני חולם עלייך. ירושלים: בגלל אנשים כמוך זכיתי לכינוי עיר הנצח. תפסיק לנג'ס נו באמת, מי זה? מה אתה רוצה? מי אתה? חסיד מברוקלין: "ציון הלוא תשאלי שלום אהובייך". ירושלים: טוב, אם אתה רוצה לשחק משחקים, אני, אני אזרום אתך... חסיד מברוקלין: אני לא משחק משחקים, אני רציני מאוד באהבתי. אצלנו בספר את מופיעה 633 פעמים. ירושלים(מזהה את הקול): אמנם אני שלך אבל כולכם אותו דבר, כשההתלהבות דועכת שוכחים אותי, למה אתה עדיין בברוקלין, בגלל הדולרים? חסיד מברוקלין: איך אשכחך? אם אשכחך ירושלים... מעולם לא עזבתי אותך, חסידים ושומרי אמוני ישראל תמיד עלו אלייך. לחיות או למות. תמיד את בשבילי 'משוש תבל' תני לי רק לנשק ולחונן את עפרך. ירושלים: (צוחקת צחוק מתבדח): כל הגברים אותו דבר. רוצים רק כל הזמן לנשק, לחונן. מבטיחים להתגרש מהמולדת הקודמת ולהגיע אוטו טו "בשנה הבאה בירושלים". טלפון מצלצל.שומעים קול ברקע דוד: זה אני דוד. ירושלים: הי דוד, בדיוק חשבתי עליך. דוד: למה חשבת עליי? ירושלים: כבר היו לי הרבה מאהבים. למעלה מאלפיים שנה, אבל אחד כמוך שכתב לי שירים ועוד נשאר לי ממך ליד שער יפו המגדל הזה שהפך לסמל. הקשר איתך היה כל כך חזק שעד היום קוראים לי עיר דוד. דוד (באכזבה): כן, אני יודע, יודע. ירושלים: אתך אבל זה אחרת, אתך זה מרגיש אמיתי, דוד אני חושבת שיכול להיות שזהו זה. יכול להיות שאתה האחד שלי. המשורר הנערץ שלי. דוד: באמת? ליבבתיני אחותי כלה ליבבתיני. שישים המה מלכות ושמונים פילגשים ועלמות אין מספר – אחת היא יונתי תמתי. ירושלים: תפסיק, אני מסמיקה. טלפון מצלצל. שומעים קול ברקע ( דוד שנייה, אני בממתינה, אל תנתק ) מחמד: אהלן, אורשלים. ירושלים (בערבית): אהלן מין בחכי? מוחמד: בחכי מוחמד. אורשלים אנא בחיבק.. קטיר בחיבק. ירושלים: שמע מוחמד... יכול היה להיות ביננו משהו גדול, אבל אני בממתינה עם דוד... מוחמד: עוד פעם הדוד הזה, את יודעת שאני הייתי לפניו. מה את מוצאת בו. אני נתתי לך את המתנה העגולה הזאת של מסגד אל אקצא שכולו זהב. והוא מה נתן, חתיכת מגדל מעפן. ירושלים: מה לעשות, אתה יודע היו אצלי התורכים, הבריטים, גם אתה היית בעל הבית שלי, אבל עכשיו דוד הוא הבוס. מוחמד: אבל את לא רואה מה הוא עושה לך? שכחת את הימים שהיית איתי, איזה אוכל? איזה מוזיקה? מה לא עשיתי לך. החקיין הזה מנסה להרשים אותך עם החומוס העלוב שלו. הגיע הזמן לשחרר אותך ושתחזרי להיות סוף סוף שלי. רק שלי. ירושלים : די כבר, כל החיים שלכם אתם נלחמים אחד בשני לזכות בי. אולי הגיע הזמן שתתחילו לחיות יחד, שתדברו סוף סוף אחד עם השני, הנה אני עושה שיחת ועידה. דוד: מוחמד! מה אתה מבלבל לה את המוח. קודם כל אני לפניך וחוץ מזה מה אתה מבלבל לה את המוח, רד מהקו, אני מזהיר אותך! היא שלי. היא האמונה שלי. מוחמד: מי אתה בכלל? אל-קודס הייתה שלי עוד לפניך. והיא מקום קדוש באמונה שלי. דוד: אם מדברים על העבר אני מסביר לך שהייתי פה לפניך עוד לפני אלפי שנים וחוץ מזה מה שקובע זה היום. בתנ"ך שלנו ירושלים מופיעה יותר משש מאות פעם. בקוראן שלך אפילו לא פעם אחת. אני והיא מאוהבים לא אוותר עליה לעולם. היא שלי. מוחמד: ( צוחק צחוק ארסי ) מי לא מאוהב בירושלם? כולם אוהבים אורשלם, היא שלי! לטובתך עזוב אותה כבר או שאני מחסל אותך. דוד: אתה תחסל אותי? אתה תחסל אותי! ( השיחה נקטעת ביריות ואפקטים של מלחמה צפירות אזעקה וסירנות של אמבולנסים ) רעשי המלחמה יורדים בפייד, ונעימת סנטור רוגעת עולה, יורדת בפייד ונשארת ברקע. ירושלים: השתגעתם, אתם מוכנים להרוג אחד את השני, הרי יש לי מקום לכולכם, אם אתם באמת אוהבים אותי. אז בחצי מהאהבה שלכם אליי נוכל לחיות ולבלות פה כולנו ביחד - בכיף. מה אתם אומרים? סוף

../images/Emo47.gif ירושלים ומאהביה../images/Emo47.gif

ניקולהההה גש הלום. נו כמה זמן אני צרכה להמתין הא? תקשיב רומני יקר המחזה מעולה אהבתי והתמוגגתי ואללה אפשר לעשות ממנו הצגה קצרה איזה יופי!!
רק טוב!!!

ניקו 45

New member
בדיוק לזה כוונתי ברמיזתי זוהרת ../images/Emo127.gif

אכן סיפור/מחזה יפה , חכם ומלמד .

ניקו 45

New member
מעניין ולא מוכר ירושלים היפה שלך../images/Emo47.gif188

מודה שזה נעים לי מאוד תודה

ניקו 45

New member
ומי שקשיש מספיק ונפלה בחלקו ....../images/Emo161.gif../images/Emo79.gif

הזכות לגדול בארץ הזאת כילד כיתה א' של שנת 1963 וודאי זוכר את המורה לזימרה עם האקורדיון אשר היה מגיע פעם בשבוע לשעת זימרה . אז גם לי היה מורה שכזה אשר למדני את השיר הבא ובהטעמה תנסו גם אתם , יכולים ? (בטח הזוהרת לא מבינה על מה אני מדבר כי ... צעירים שנותיה מכדי להבין ) כבר לא כותבים מילים שכאלו ....אהההה ? ירושלים עיר הקודש (תשרי סבא) מילים: עמנואל הרוסי לחן: עממי חסידי תִּשְׁרֵי סַבָּא פָּנָה עֹרֶף אֶל הָרֵי הָאֶלֶף. מִשְׁתַּעֵל פֹּה כְּבָר הַחֹרֶף וּבְעֵינוֹ הַדֶּלֶף. יְרוּשָׁלַיִם עִיר הַקֹּדֶשׁ לָמָּה וּמַדּוּעַ לֹא נָתַתְּ לִי בְּזֶה הַחֹדֶשׁ יוֹמַיִם בַּשָּׁבוּעַ? וּבַצְּרִיף בּוֹכֶה הַיֶּלֶד צוֹמְחוֹת לוֹ שִׁנַּיִם. גַּלְמוּד הוּא בְּכָל הַחֶלֶד כִּי הוֹרִים לוֹ אַיִן. יְרוּשָׁלַיִם עִיר הַקֹּדֶשׁ... אַל תִּבְכֶּה, בְּנִי, בְּלִי הֶרֶף, אַל תִּבְכֶּה לָעַד, דַּע: אִמְּךָ כּוֹבֶסֶת, וּבָעֶרֶב תָּבִיא לְךָ שׁוֹקוֹלָדָה. יְרוּשָׁלַיִם עִיר הַקֹּדֶשׁ לָמָּה וּמַדּוּעַ לֹא נָתַתְּ לִי בְּזֶה הַחֹדֶשׁ יוֹמַיִם בַּשָּׁבוּעַ? בַּמַּחְצָבָה נָפַל אָבִיךָ וְנִשְׁמָתוֹ בַּתֹּהוּ. אֵין דָּבָר, סְגֹר אֶת פִּיךָ תְּהִי חוֹצֵב כָּמוֹהוּ. יְרוּשָׁלַיִם עִיר הַקֹּדֶשׁ... תְּהִי חוֹצֵב, תַּחֲצֹב בַּסֶּלַע תִּבְנֶה יְרוּשָׁלַיִם! אִם הַבֶּכִי הוּא בְּסֶלַע – הַשְּׁתִיקָה בִּשְׁנַיִם. יְרוּשָׁלַיִם עִיר הַקֹּדֶשׁ לָמָּה וּמַדּוּעַ לֹא נָתַתְּ לִי בְּזֶה הַחֹדֶשׁ יוֹמַיִם בַּשָּׁבוּעַ?

../images/Emo24.gif

אהבתי את הסיפור מאאאאד, תודה ניקולההה שהבאת אותו עד לכאן. סיפור מרגש וחשוב. שמרתי לי אותו
רק טוב!!!

ש ר ה לה

New member
תודה ניקו. שהבאת עד הלום את "זמרשת"...

אתר שהוקם ע'י בחור צעיר ששמו פרח מזכרוני כרגע, שמצא לו לנכון לשמר את הזמר העברי שלפני בזמן וקצת אחרי קום המדינה. ברור שהזמרשת כבר מזמן אצלי במועדפים.... הנה ענתיקה מקסימה משנות השישים

למעלה