שבת שלום

יש לי שאלה לגבי עובדת זרה

אחיותי ואני כבר חושבות על זה, כמה זמן לוקח מיום שנגיש בקשה לעבודת זרה עד שנקבל את העובדת הזרה לטיפול באמא? או האם אפשר לגם לחפש מטלפת ל 10 שעות ביום בלי לינה, מה העולות? וגם מה העלות לעבודת זרה עם לינה בביתה של אחותי? נשמח מאוד לקבל תשובות,,,,,, תודה למפרע

אני לא יודעת באיזה מצב אתם עם ביטוח

לאומי, האם השעות שהיא במעון הם דרך העיריה או דרך ביטוח לאומי, אני מבינה שהיא קשוריה לחוק סיעוד, בטח מעל גיל 62, כל האישורים לוקח בערך חודש חודשיים, כדאי בכל מקרה להתחיל לחשוב על הסידור הזה. בקשר לעובדת הזרה יש אפשרות להעסיק אותם רק מס' שעות ביום, לא 10 שעות רק 8 שעות. אצלי יש מטפל שעובד רק 8 שעות וגר בבית שלו, עובד זר מנפאל, המשכורת שלו היא כמו המשכורת של עובד שגר אצלכם, אין הבדל, אני מוסיפה לו עבור כלכלה כי עדיף לי שיאכל אצלו בבית, עם אתם בגיל של חוק סיעוד אז הוא מקבל את השכר דרך חברת הכ"א ישירות דרך ביטוח לאומי, את כל הפרטים המדוייקים את צריכה לברר דרך העו"ס ביוקנעם, כ"כ יש גם תשלום שבועי שהעובד מקבל כל סוף שבוע, מין דמי כיס. כשאת באה במגע עם חברות הכ"א את צריכה לדעת מה את רוצה ולעמוד על זה, הם ישכנעו אותך להביא עובד חדש ושישן אצלך, אך זה לא חובה, לעובד חדש יש פלוסים ויש מינוסים כמו לעובד שנמצא כבר בארץ, כמו לכל דבר בחיים, בעבור עובד חדש את צריכה לשלם יותר לחב' הכ"א, בעבור עובד שנמצא כבר בארץ אפשר להגיע איתם להסדר של 1000 ש"ח, ואולי אפילו פחות, תלוי בחב', כשזה יהייה אקטואלי אשלח לך במסר את הנייד שלי שתוכלי לקבל פרטים נוספים. בנתיים שיהייה לכם שבת שלום. ניצה.

אני מודה לך מקרב לב

תאמיני לי שאני כבר מבולבלת מהמצב, אני אדבר עם אחיותי ואתן להם לקרוא את מה שכתבת, ותודה על הכל,

השלמה להסבר של ניצה

כשאת כותבת על אפשרות לינה אצל אחותך את מתכוונת ודאי לינה באותה דירה יחד עם אמך כי כתבת שאמך נמצאת אצל אחותך. זו בהחלט האפשרות הכי רצויה, ותתפלאי גם היותר זולה. במקביל לפניה ללשכת שרות מוכרת באזור, כדאי לנסות למצוא בכוחות עצמכם. אם יש ביוקנעם מטפלות פיליפיניות אפשר לשאול אותן על חברות שלהן ולהדגיש שיהיו במעמד חוקי. בצורה כזו תוכלו לחסוך את התשלום של 1000 ש"ח שניצה הזכירה. אני ממליץ על פניה לעו"ס של קופ"ח. לעו"ס אמורים להיות טפסי הפניה לביטוח לאומי ואפשר גם להוריד מאתר ביטוח לאומי. כשתתחילו את ההליכים יהיו לכן עוד שאלות, אם העו"ס לא תספק בתשובתה יש כאן בעלי נסיון. תזכרי גם שיש פורום של ביטוח לאומי שניצה ואחרים נעזרו בהצלחה.

תודה לכם על העזרה, אמא קיבלה לפני שלושה

חודשים בערך אם 9. שעות אותם היא ניצלה כל יום במשך חמישה ימים בשבוע במועדון לקשיש, היה לה נחמד היא אכלה ארוחת בוקר ועל ארוחת צהרים היא שילמה 10 ש"ח, בינתיים עברו שלושה חודשים, המצב החמיר, אין לה חשק ללכת למועדון, היא כל הזמן מדברת על זה שהיא חולה, ואין לה כלום, היא טוענת שיש לה נזלת כרונית, כאבי גרון, כאבי ראש, פרקים ומה לא, הרופאה בדקה אותה הכל תקין אצלה, אחותי בינתיים עושה את הכל לבד, אמא עברה לגור איתה ביוקנעם, לאחותי יש יחידת הורים היא פתחה דלת בין היחידת דיור לבית שלה כדי שאמא תוכל להיכנס וגם אחותי תרד אליה בלי לעשות את כל הסיבוב מבחוץ, בינתיים אחותי כבר בהתמוטטות, גם עובדת בתור גננת בחיפה וגם הבית הגדול, ועוד עזרה פה ושם בשמירה על הנכדים, אני עברתי ניתוח מסויים ולא יכולתי תקופה ארוכה להגיע, אבל מיום ראשון הקרוב סיכמתי עם אחותי שכל שבוע אני אגיע לשלושה ימים, בינתיים אמא עברה שוב בדיקה זיכרון לפני שבוע ואמרו לנו שחלה הדרדרות במצבה, עדיין אין לנו מטפלת, כשאחותי עובדת אמא נשארת לבד בבית, ויש לציין שטוב לה,היא מעדיפה בבית מאשר במועדון, ב 25.10 אמא מופנית לנירולוג בחיפה לבדיקה ובאותו ביניין יש עובדת סוציאלית שנוכל לשאול אותה ולהתייעץ איתה לגבי עובדת זרה, כמובן שהיא תלון אצל אחותי , בקיצור אמא שוכחתח דברים ומשגעת את אחותי, ואחותי מאוד מאוד סבלנית אליה, עושה למענה הכל, כל הכבוד לאחותי, אני שמחה להגיע לשלושה ימיםכל שבוע בעזרת השם, (אגב אני לא דתיה) כדי לתת לאחותי לנשום אוויר,

כל הכבוד לשתיכן אבל אתן חייבות להתחיל מאתמול

בהליכים לקבלת עובדת זרה. אל תחכו בשום אופן עד 25.10. תפנו מיד לעו"ס של קופ"ח או עיריה. זה ברור שלאמא יש ירידה. מה שהכי דחוף בשלב זה הוא לקבל מכתב מרופא פסיכוגריאטר או נוירולוג (עדיך הראשון) על מצבה של אמא ושיהיה כתוב במפורש שהיא זקוקה להשגחה 24 שעות כי היא מסוכנת לעצמה ולסביבה. במקביל תורידו מהאינטרנט מערכת טפסים ותפנו לרופאת המשפחה שתמלא וטופס תפקודי. זה מאד דחוף משתי סיבות: אמא עלולה לשגע את אחותך במעשים לא צפויים, בנוסף לטיפטוף הוחק של דיבורים ותלונות. הסיבה השניה ובעצם הראשונה זה שאמא כבר נמצאת במצב שאסור להשאיר אותה לבד. היא יכולה לגרום לנזק בלתי הפיך, או במקרה "הטוב, להעלם ואתם תשתגעו מדאגה עד שימצאו אותה, מי יודע באיזה מצב. אני במודע מדאיג אתכן כי דאגה עכשיו היא אפסית לעומת הדאגה שתהיה לכן אם תחכו לתאריכים מתאימים. אשתדל למצוא ולתת קישור למערכת הטפסים שתורידו ותדפיסו.

יענקלה אני מודה לך מקרב לב על העזרה,

פשוט ב 25.10 יהיה לה מפגש עם נוירולוג שהוא גם רופא לזיכרון, ממנו נקבל את ההפניה וההחמרה, כך שזה בסך הכל עוד שבוע, אני גרה בראשון לציון, וביום ראשון בעזרת השם אני נוסעת להיות אם אמא ביוקנעם לשלושה ימים, ואז חוזרת שוב בשבת 24.10 כך שניהיה איתה כמעט כל הזמן יחד, גם אנחנו חושבות שאין מנוס מעובדת זרה לטיפול באמא, אגב אמא בת 80. תודה רבה לך, ושבת שלום

אין צורך לתקן טעויות הקלדה מובנות

כולנו טועים בהקלדה. מזמן שמתי לב שכשאני מקליד אני עושה טעויות משונות בין א' ל-ע' וכדומה, וכן החלפת מקום האותיות. בדר"כ טעויות כאלו מובנות לקורא ולדעתי אין צורך לתקנן. רק כשהטעות יכולה להיות לא מובנת או להטעות צריך כמובן לתקן.

בינתיים כבר צירפתי קישור

אני מציע שמיד עם קבלת המכתב מהנוירולוג (ושימו לב לעניין ההשגחה 24 שעות) תיגשו עם המכתב והטופס שבקישור לרופא המשפחה שימלא את טופס המשנה שמצורף.

קישורים

קישור לאתר רשת גיל הזהב. יש שם למעשה כל המידע וטפסולוגיה שצריך: http://www.goldenagenet.co.il/ דבר ראשון תורידו מהאתר "טופס בקשה לביצוע מבחן תלות. סימו לב שלמטה יש טופס שרואפ המשפחה צריך למלא ותוכלו מיידית לפנות אליו עם הטופס: http://www.moital.gov.il/NR/rdonlyr...1B9-505E89F86AC1/0/טופסבקשהלביצועמבחןתלות.doc לא כל הטפסים הם לנושא המדובר ויש גם טפסים שלשכת כ"א ממלאים ולא אתם. לכן במקביל תצרו קשר דחוף עם עו"ס וגם עם לשכת כ"א. באתר יש קישור עם רשימת כל הלשכות המאושרות. תשתדלו גם לקבל המלצה על לשכה מהיימנה כי יש הבדל גדול בין הלשכות. בהצלחה

אירילה

New member
אמן ואמן....הגיע הזמן לנוח

מסכן אמנון ,הניה חשודה כנגועה בשפעת החזירים ,עם חום גבוה ,כאבי גרון ,בחילות ושילשולים ,קיבלה תמי פלו כטיפול מונע ולקחו לה משטח לבדיקה. אמנון מנסה להתקרב אליה והמטפלת מעסיקה אותו שלא ,בלילה הניה כבר ישנה בסלון. שתהיה באמתשבת שלום והרבה בריאות לכולם גרשון

גרשון, הצרות והבעיות לא נגמרות..

תתרחקו מהם, שלא תחטפו גם אתם , ואז תהייה לאורית סיבה טובה לא לסע בהסעה שהושגה ברעב ובזעה כ"כ רבים
. ועכשיו ברצינות, שמחתי לקרוא שהדברים הסתדרו, כך אנחנו נראים, וחבל, מדינה של קומבינות ואיומים, אחרת לא הולך כלום, אבל טוב עשיתם, המאמץ שלכם ישא פרי ובטוח שיהנו ממנו עוד נכים במודיעין, ובסוף יהיו הסעות על שמך בעיריה, שתהייה שבת שלום, עם הרבה הרבה בריאות. ניצה.

למעלה