שבת שלום

אץ קוצץ

New member
שבת שלום

שבת שלום למרות איך שזה נראה, אני לא ממש חדש כאן. דווקא אני די וותיק. אולי הניק שלי מוכר לכם, הייתי מנהל פורום שכן, "פורום נוער חרדי", שאת המשימה לנהלו, כמו גם המשימה לתור בפורום זה אחר "אנוסים" או "יוצאים בהכחשה" למיניהם, קיבלתי מאחד מגדולי ציידי הנפשות, או כפי איך שאוהבים לכנות אותם כאן בפורום - 'מחבתי"ם'. כפי שאתם כבר מבינים יצאתי בשאלה בשנה האחרונה, במהלכה הגדרתי לעצמי את דרכי ואמונותי, הודעתי על כך להורי, והתגייסתי, אחר מחשבה רבה, לצה"ל. שלא כמו תופעה שעולה כאן רבות בפורום, את תהליך היציאה שלי, לא מלווים קשיים מיוחדים. להיפך, אני נהנה ממנו ומרגיש בו טוב. ובטוח שכל סבל הוא פסול, לא בשביל להיות דתי וחרדי, ולא בשביל להיות חילוני. התהליך שעברתי הוא ההוכחה שבתכנון נכון לא צריך לסבול, אפילו אם מחליטים לצאת בשאלה. ולדעתי, גם אם בעברי הייתי חרדי, זה לא הופך אותי אובססיבי לכתבות בynet על חרדים, למי שתחומי העניין שלו הם מה ההבדל בין דתלשיו"ת ליציאה בשאלה, ואפילו משתעמם מלדוש על אישיותו של ירון ידען כזה או אחר. בקיצר אני משתתף פעיל חדש כאן. וככזה אני מקווה שכמו שלעיתים נהנתי לקרוא, אהנה תמיד גם לכתוב ולהשתתף, ויש במה. שבת מקסימה לכולכם.

דתי 11

New member
חזרה בשאלה

שלום וברכה, אני שואל: האם יש דבר כזה חזרה בשאלה? מה זה המילה הזה בכלל? מי המציא את המשפט הזה? אם עליי אני יכול להגדיר גם שחזרתי בשאלה ? אני חי בשני עולמות ולובש כמו חרדי ולא מרגיש חזרה בשאלה. אני בא מבית קיצוני (חסידות סטמאר) אני לא חושב שרע לי... רק למה אני חי בשני עולמות. פשוט מאוד, יש לי חברים בשני המקמות. אני לא חושב ולא צריך בגלל בגלל סיבה זאת להוריד כיפה וכו' לצמיתות. כי אין מושג כזה לחזור בשאלה. אפשר להביא דוגמא קצרה, חלב אשר נמצא בשקית של תנובה- ונשפוך את זה בשקית של טרה- האם יהיה הבדל בחלב ? לא יהיה. למה. כי יהודי נשאר יהודי! יש בחירת דרך חיים אבל מושג כזה חזרה בשאלה, ,,,, יום טוב

ranch1989

New member
אני לא חושב שהסיבה

להורדת הכיפה וה"חזרה בשאלה" זה התנגשות של שני עולמות, אלא פשוט העדפה של עולם אחד על פני השני. והמינוח המדוייק יותר הוא "יציאה בשאלה". כלומר חיית בעולם הדתי, חיפשת תשובות - ויצאת רק עם עוד שאלות. בנוגע לחלב- החלב ישאר כפי שהוא, אבל המסגרת והסביבה ואורח חייו ישתנו מכשיעבור לשקית של טרה. יהודי ישאר יהודי - אבל האמונות ואורח החיים ישתנו. אז כן. יש מקום למושג "יציאה בשאלה". חג שבועות מצויין שיהיה לכולנו =)

לחיות בין שני עולמות

אני מסכים עם איתך, למה לחזור בשאלה אפשר להתלבש ולהראות כמו חרדי אבל באמת להתנהג כמו חילוני. אני אף פעם לא יבין את אלה שחצו ועברו להיות חילונים הם גורמים צער רב להורים שלהם לכל החיים וגם לא בטוח שהחיים שלהכם כל כך יפים. אני חרדי אבל פוזל כל הזמן לחילוני וכולם מרוצים. (חוץ מהריבוניע של עוילם כמובן)

dornat

New member
ברוך הבא

ברוך הבא לעולם ההיגיון. לעולם המציאות. לעולם הצבעים הבחירה והמחשבה. אני מאמינה שאדם שעושה שינוי כזה הוא אדם אינטליגנט. אדם שידע להסתכל על הדברים ולבחון אותם בצורה ביקורתית. אדם שלקח את גורלו בידו ועשה מעשה. אדם שהצליח לצאת משטיפת מוח מיומנת של ארגונים גדולים ומשומנים, נחלץ מהם והגיע בכוחות עצמו אל עולם החופש, ברוך הבא!

גיל110

New member
כיף לראות שעוד מישהו הפך לנאור ../images/Emo9.gif

אתה גם מוזמן לכתוב בפורום חופש, תתקבל שם בברכה גדולה, ולא יזיקו לנו אנשים כמוך
. כמו כן, אם תחשוב שאתה מתאים, אתה מוזמן גם לדיונים עמוקים בפורום אתאיזם. כל הפורומים כאן בתפוז.

אז רק אני חושבת שאין מושג כזה "חוזר בשאלה"

חרדי, שהיה בתוך המסגרת החרדית וגדל עליה, לא יוכל לעולם, אבל לעולם לפרוק עול ולהרגיש חופשי כמו מי שלא גדל כך. אני חרדית ועובדת במקומות חילוניים מאוד, ההשקפה וההסתכלות כל כך שונה. ואפילו דתל"ש אינם חשים כמותם. המחשבה, והכיוון לא בורחים אף פעם. צר לי לומר, אך בטוחני שלאחר ש"תטעם" מכל טעם האינוכיות האין סופית רמיסת הזולת, והרדיפה אחרי כל תאוות העולם הזה, מתוך סחרור. תמצא את עצמך מהרהר ותוהה, למה אני כאן, ולאן נעלמו חיי. אך אז כבר יותר מבוגרים, יותר מוברגים, והרבה יותר קשה לעשות את הצעדים בחזרה. לא רציתי להשמע מטיפה (מה שלצערי בסוף כן מומש, המקלדת כתבה לבד :)) בכל אופן מבקשת ממך שוב, לחשוב שוב, לבדוק עם אנשים שעברו את המסלול הזה, והם עכשיו כבר לא בני 20+. אם אכן היה הגלגל חוזר, האם הם היו עושים את אותו הדבר. כל טוב.

mendy770

New member
איזה מהלך - ההומואים החרדיים מחזקים אותך

למה ? אמנם לא עזבנו את הדת אבל גם אנחנו כמין איזה יצורים שהחברה החרדית לא מקבלת אז אנו מביאים את השונה בהצלחה לך בדרכך החדשה - מכל הלב כולם צריכים לקבל כל אדם ולא משנה מה הבחירה שלו !!!!

שלום לכולם...

בא למישהו פה להסביר לי את רוח הדברים??? מי זה גרינבוים לעזאזל????? ומה הוא רוצה לעשות? הוא חרדי? אתם יוצאים בשאלה? מה הולך כאן??? זה נשמע פורום מאוד מעניין.. בבקשה תכניסו אותי לעניינים.. אגב- אני כבר בת 20!!!

max5555

New member
מה זה המילה יצאתי בשאלה ?

מה זה המילה יצאתי בשאלה ? אם הכונה בחרת להיות חילוני אז חבל כי כל היהודים באותו סירה אני במקמך הייתי בוחר להיות שוייצרי למשל אם כבר לעשות כזה צד גדול לדעתך שאתה מפרסם את זה על גלי האינטרנט

הגעתי מהעמוד הראשי

אני בצד השני של הסקלה, מאוד חילוני, ואתאיסט במידה רבה. רציתי רק להגיד לך כל הכבוד, ובהצלחה בדרכך. וכל הכבוד ובהצלחה לכל מי שבפורום פה, אני יודע שהתהליך הזה יכול להיות מאוד קשה, אבל לחיות לפי האמת שלך זו הדרך הנכונה לחיות לדעתי. זה מעודד אותי לשמוע שאנשים חוזרים בתשובה, כי אני חושב שהדת שלנו התפתחה בהרבה מקומות לכיוון קיצוני מידי, ושבמקום לאחד היא מפרידה. אני לא יודע אם אלוהים קיים, אבל אם כן הוא אוהב ומעריך את כולכם. שפי

חזרה בשאלה, סבל , אמונה, וכו'

שלום זה פעם ראשונה שאני כותב בפורום . קצת קראתי את ההודעות של חברי הפורום ומהיכירות שלי עם הנושא (גם מנסיון אישי) אני יכתוב את דעתי... כולנו בני אדם , הדתיים החרדים והחילונים. יש בכל מקום את הטובים והרעים . כל אדם נורמלי חי לפי איך שהוא מאמין ויעשה בד"כ מה שהוא מאמין שטוב לו .מהיכירות אישית שלי יש חרדים שהם אנשים זהב ומאד מיוחדים, וגם בצבור הכללי יש המון אנשים טובים. הבעיה הגדולה שקימת בצבור החרדי בעקר אך באופן כללי גם בארץ וגם בעולם זה שאנשים שפוטים של המערכת וכמו כבשים הולכים אחרי העדר כולם רצים אחרי הSYSTEM, הרבה חרדים יכולים לדקלם טוב מאד מה שכתוב בספרים והם בעצמם לא מודעים למה שהם אומרים . בנקודה הזאת מתחיל הסבל בדת , תחושה של עבדות , תחושה של חובה של משהו שאין אליו חיבור , ההתמקדות ברכילויות ב"נייעס" בתככים ומזימות במה שפסול ובמי שפסול , בדברים שנתפסים אצל קהילות מסויימות כ"רעים" ובחשיבה עצמית אותם הדברים נתפסים כנורמליים לחלוטין. אלו הדברים (שלדעתי) גורמים לחזרה בשאלה . כמובן שאי אפשר לכתוב על זה בכמה שורות, וזה גם קשה להגדרה. הבעיה היא כשזה הסיבה לרוב של החזרה בשאלה , כשממשיכים בחשיבה השלילית ובהתמקדות בלא טוב אז רואים את הדת ואת החרדים כ"רעים" . זה כשלעצמו אולי לא בעיה, אבל עצם החשיבה השלילית היא זאת שגורמת סבל וזאת שדופקת ומפריעה ויוצרת שנאה. מצד שני הרבה חוזרים בשאלה מחשיבה חיובית , אני רוצה להרגיש טוב, ומכיון שכך ובחברה החרדית אני לא מרגיש טוב , אני מחפש את הסביבה ודרך החיים שטוב לי איתה . מאותה סיבה בדיוק הרבה אנשים חוזרים בתשובה !! דרך החיים הנכונה לכל אחד היא להתמקד במה שטוב ומה שאנחנו באמת רוצים, להבין שגם אם "רב" או סתם בן אדם עשה משהו רע או פגע בנו זה כי הוא עושה מה שהוא חושב שטוב ומה שהוא מאמין בו והטעות שלו זה בעיה שלו,אם אנחנו כועסים או שונאים זה בסופו של דבר פוגע בנו , צריך לדעת לנצל את המצב לטובתנו . כל פסילה של ציבור או קהילה (דתי שפוסל חילוני וכן להיפך) זה כשלעצמו לא טוב , ובעצם מי שחזר בשאלה ופוסל את הדתיים אז הוא הוא בדיוק כמו המשפחה שלו שפוסלים את החילונים .אז הוא בעצם נשאר אותו דבר (מאד עמוק , נקודה למחשבה ) אהבתי במיוחד את האמת שהבחור כתב פה " לא שוה לסבול בשביל להיות דתי וגם לא בשביל להיות חילוני" אנחנו חיים בשביל לחיות ולא בשביל לסבול ! כששונאים משהו , כשפוסלים משהו , זה מה שגורם לסבל. כולם יודעים להגיד מה לא, מעטים יודעים להגיד מה כן. כשמבולבלים , זה לא כי אין תשובות (בחיים לא יהיו לנו תשובות להכל) , זה כי לא מצליחים להגדיר לעצמם את השאלות . אל תחשוב תדע!!! נ.ב. העלתי כמה נושאים , ואני לא מנוסה בכתיבה , אני מקוה שהמסר הובן . אשמח לשמוע תגובות [email protected]

למעלה