שבת שלום.

שבת שלום.../images/Emo24.gif

הי משפוחה, איזה כייף להיות עסוקים. הראש אינו מפסיק לעבוד. היום אעשה הפוגה קלה לבילוי משפחתי. יום נעים ,רגוע ושלו. ותנהגו בזהירות.

../images/Emo42.gifבקר טוב בקר אור, אפרופו בקר אפרופו אור -

יצאתי מוקדם כהרגלי. השמים תכולים צלולים שקופים ורוח קלילה קרירה ויבשה זורמת אוושת העלים בתנועתם מנעימה. ועוד מעט נכנסים למכונית ויוצאים לטיולון. טבע ומנזרים באזור ירושלים בתכנון. שבת שלום

דנה5555

New member
שבת שלום...../images/Emo140.gif

אוטוטו מתכננים לצאת לפיקניקון בשמש הנעימה... מי סופר כמה שבועות נשארו לחופשת הפסח ???

למה להכעיס בשבת ?../images/Emo9.gif

איזה חופשת פסח ? השנה יוצאים לחופשה רק לאכול מצות. שכחו שאנחנו צריכים להוות דוגמה בניקיון הבית ובבישולי חג.
אבל את יודעת אם עברנו את פרעה ,נעבור גם את זה .(דווקא יצא משפט מתאים לחג
)

מעניין שאנחנו מסכימות../images/Emo8.gif

ואני מעזה לומר שגם לא לגלבוע. פתאום אני אומרת (בצער) שהשנה בפעם הראשונה אקבל מז"ט ביום האחרון ללימודים. ורמזתי לבעלי שאשמח להיות מופתעת יום למחרת. והוא ממש יודע מה הכי יפתיע אותי.(רק שאצלנו ממש לא נוהגים להפתיע.לא מתאפקים ומגלים.מה עוד שהפתעה שהכי תשמח אותי רק אני מיומנת בה).

אז איך היתה השבת? אנחנו

לטיול יצאנו. פתחנו בכנסיה שבמנזר לטרון. המשכנו לכנסיה שבמנזר דיר רפת ולכנסיה בבית ג'מל. ובין הכנסיות שוטטנו ביער אשתאול. המיוחד שבטיול היה לדעתי פסל – בכניסה למנזר לטרון , עמוד מעוטר וגבוה שבבסיסו המוטו: איש באמונתו יחיה. ולאחריו ציטוט מדבריהן של שלושה גדולים בעמם ודתם, בתקופה האםלה של ימי הביניים והצלבנים: רש"י מטרואה 1040-1104 גדול מפרשי התנ"ך והתלמוד. "לבי נוטה אחרי המתירים לסלוח" ברנאר דה קלרבו 1048-1153 אבי מסדר הטרפיסטים. "לפגוע ביהודים זה כמו לפגוע בבת עינו של ישוע" צלאח א-דין 1137-1193 "הוא יה אחרון הנדיבים" מלים יפות של סובלנות... בכנסיה בדיר רפת, רגינה פלסטינה (מלכת פלסטינה) מעוטרת התקרה בתמונות מלאכים וסרטים מקשים ביניהם ועל הסרטים הפסוק "שלום לך מריה (Ave Maria) " בתרגום ל280 שפות. וכנביה בבית ג'מל, ויטרז'ים יפהפיים, מוזאיות, גם תצוגת מוזאיוקות מהכנסיה הביזטינית שעל חורבותיה הוקמה הכנסיה הנוכחית, ופסל של יגאל תומרקין לכבוד שנת 2000. וביער אשתאול, טיילנו בדרך הפסלים וראינו קצת פרחים – רקפות, אירוס ארץ ישראלי, כרכום ודודא שבקובץ. וכשחזרנו הביתה עייפים ומרוצים קדמה את םנינו עלטה. הפסקת חשמל.

alona 9

New member
אור ,אחרי טיול כזה

הייתי מקבלת בשמחה את העלטה,העיקר שלא תהיה הפסקת מים...להתקלח וישר למיטה.

דנה5555

New member
איך הייתה אצלנו השבת....???../images/Emo2.gif

קמנו מוקדם לשבת שמשית ונעימה...
קבענו עם החבר'ה לצאת לפיקניק באיזור זכרון יעקב... יצאנו מוקדם מהבית...שמחים ועליזים ומוכנים ליום כייף של שמש ובשרים טעימים על האש...(פיתות וסלטים היו כמובן גם בתפריט..) בתכנון היה עצירה במדרחוב + קפה של בוקר וקניית יינות....בהמשך סיור מהיר בפארק הנדיב ולסיום ארוחת צהריים על האש... הכל הלך פיקס..עד...שהגענו למקום הפיקניק...התישבנו..הזזנו ספסלים ושולחנות, הוצאנו את הסלטים, פיתות ובשרים ו..... מחכים למנגל..... אופס
......האחראי על הבאת המנגל שכח להביא אותו.... אז...אכלנו את הפיתות והסלטים ו...הקינוח....וחזרנו הבייתה לאכול את הסטייקים בתנור....

הכל חוויות.

מה שחשוב שיצאתם ,שאפתם אויר נהדר, טיילתם במדרחוב ובפעם הבאה שתשכחו ,יש מסעדה סינית נהדרת במדרחוב.

גלבועא

New member
אינני יודע אם אנחנו מדברים על אותה מסעדה,

כי אפילו את שמה אינני זוכר מרוב שהתבאסנו ממנה.

alona 9

New member
אתמול כתבתי עליה..

תפוז בלע לי את התגובה... אם זו אותה מסעדה (שלא נמצאת בחזית המדרחוב),היינו שם לפני שלושה חודשים ודי התבאסנו מזמן ההמתנה,חיכינו כשעה למנות וזה הוציא את כל החשק להתפעל מהן,הם כל הזמן התנצלו על ההמתנה הארוכה,ולנו לא היה כח לקום וללכת. מה בטוח זה, שלשם אין יותר חזור.

גלבועא

New member
קרה, קורה, יקרה ../images/Emo8.gif

מקווה שזה התקבל בהומור ובשמחה ולא בכעס. אתמול יצאתי בבקר ולא זכרתי, אללי אם כיביתי את הגז. זכרתי ששמתי מגבת על האורז [כידוע, כדי שלא יירד עליו גשם ויקלקל את טעמו], אבל לא זכרתי את זה. מזל זוגתי היתה בבית, ולא הייתי חוזר הביתה. אופססססססססססס

למעלה