שבת שלום

Wild Eye Joker

New member
שבת שלום../images/Emo140.gif

אני כמעט בת 21, צמחנוית כשש שנים, התחיל משילוב של אידאולוגיה ומרד נעורים, והפך להרגל. לא מסוגלת היום לחזור לאכול עוף (בכוונה אומרת עוף כי בשר ודגים מעולם לא אכלתי). אני מאוד בעייתית באוכל ואת כל הדברים שאני אמורה לאכול כדי לפצות על החוסר בעוף אני לא אוכלת. אבל מה עושים כשהמערכת החיסונית חלשה, ויש שקים שחורים מתחת לעיניים? מה גם שאת ה4 קילו "ספייר" מהצבא אני לא מצליחה להוריד כי אני אוכלת פחמימות בכמות יחסית גדולה. אשמח לתובנות. תודה

היי:))

ברוכה הבאה. מפאת חוסר זמן כי אני בדיוק בתהליך של מעבר דירה אני לא יכולה לכתוב יותר מדי רק רציתי להגיד וולקאם ובטוחה שחכמים ממני בפורום ידעו לענות לך. חשוב גם לשמור על פרופורציות שידוע שמשמינים קצת בצבא. לא ברור לי למה (מי אמר בונזו'ר בבוקר ובורקס עם ביצה ממממ...). ספורט זה משהו שאני ממליצה עליו בלי שום קשר להרזיה כי זה עושה טוב לנשמה ההרזיה שבעניין זה בונוס. לגבי תזונה מאוזנת ובריאה יש כאן כמה שיוכלו לעזור יותר ממני. בהצלחה.

לא הבנתי את הקשר לשקים שחורים מתחת לעיניים

זה לא משהו שקשור לשינה בכלל ?

p e b b l e

New member
ברוכה הבאה לפורום

תוכלי לפרט לנו קצת מה את אוכלת בדרך כלל, ובמה מתבטאת הבעייתיות באוכל? זה יקל במתן העצות. בכל מקרה, לא צריך לפצות על כך שאת לא אוכלת עוף. אין בעוף שום רכיב פלאי שלא ניתן להשיג ממזון צמחי. בחברה שלנו באופן מוטעה קיימת הסברה שרק בבשר יש חלבון וצמחונים צריכים לעבוד ממש קשה על מנת להשיגו. זה ממש לא נכון משתי סיבות. האחת, יש חלבון בכל המזון הצמחי, לעיתים יותר ולעיתים פחות אבל אם אוכלים באופן מגוון מזון שאינו זבלי (ג'אנק פוד) בכלל לא קשה להשיג רמת חלבון מספקת. הסיבה השני נובעת מכך שבעולם המערבי, התפריט מכיל הרבה יותר מידי חלבון, ולא רק שזה לא מועיל זה אף מזיק. כך שאם אוכלים פחות חלבון מהאדם המערבי הממוצע זה לא בהכרח רע ואולי אף טוב יותר.

Wild Eye Joker

New member
התזונה שלי

ממש לא מזמן השתחררתי מהצבא כך שמה שאני אפרט זו התזונה העכשווית שלי אך לא נכונה ללפני חודשיים. טרום בוקר: או מעט גרונולה לנשנוש בנסיעה או בכלל לא. בוקר: שתי פרוסות לחם מלא, עם גבינת קוטג'\ סימפוניה\מלוחה, ותפוח. צהריים: פתיתים\צ'יפס\ פסטה+ סלט ירקות (זה מה שיש בעבודה לצערי פה אין לי אפשרות לשינוי) אחה"צ: עוגיות, או גרנולה מהבוקר, או כלום. *החל מ5 בערב משתדלת שלא לאכול פחמימות* ארוחת ערב: חביתה, גבינות, וירקות, בעיקר מלפוננים, גמבה, גזר. לעיתים גם יוגורט 1.5% במהלך היום. אומרת שוב, אני מאוד בעייתית, לא סובלת עדשים למשל, קשה לי גם עם רוב סוגי האגוזים\שקדים. אשמח עיצות לשיפור התזונה תודה ע-נ-ק-י-ת
שותה הרבה מים לאורך כל היום.

../images/Emo126.gif שקיות שחורות מתחת לעיניים

ברוכה הבאה לפורום (הלפעמים מפוצל אישיות שלנו) תוכלי להסביר למה את מתכוונת "מערכת חיסונית חלשה" ושקיות שחורות מתחת לעיניים- האם זה ממש שחור או סגול\כחול\צהוב וכמו שפבל כתבה, ספרי על תזונה שלך ואולי שווה להתחיל להשקיע בגילך הצעיר בתזונה בריאה ומיטיבה... שירי

Wild Eye Joker

New member
תודה על התגובה../images/Emo13.gif

כשאמרתי מערכת חיסונית חלשה התכוונתי שאני נוטה לתפוס כל וירוס שחולף באויר, בשנה ממוצעת אני חולה הרבה הרבה יותר משאר האנשים בסביבתי- את האמת, אני לא יודעת אם זו פשוט "אני" או שזה באמת בגלל התזונה, זה מה שהכניסו לי לראש לפחות
לגבי העיניים, לא ממש שחור, פשוט גוון כהה יותר מגוון העור שלי, אנשים מעירים לי על כך רבות, שאני נראית עייפה\חולה. כמובן שהתחלתי לכסות את זה באיפור כשהבנתי שזה לא חד פעמי, זה נורא מפריע לי. לגבי התזונה שלי, ראי תגובתי לפבל, אשמח לכל עצה בנושא. תודה

למעלה