שבת שלום

שבת שלום ../images/Emo140.gif

שמחה לדעת שיש פורום הנותן מקום של כבוד לעדה הפרסית ולתרבותה המיוחדת. מקבלים חדשים
? שאלה בענייני סגולות של מזונות פרסים.... מאמינה שפרסים אסליים יידעו לעזור לי... קיבלתי אגוזים הדומים לערמונים, אך קליפתם קשה וחלקה (לצערי הרב, כל נסיונותיי לצרף תמונה כקובץ לא צלחו), הנקראים בפרסית: "ע'וע'נֳה קמאר" (שמן הגב) או "ק'וותֳה קמאר" (כוח הגב). מהן הסגולות הרפואיות של האגוזים? כיצד ניתן לפצחם? האם ישנן הוראות מיוחדות לגבי אכילתם? תודה לכל העונים

פרויז1

New member
ברוכה הבאה! מקבלים את כולם. כל הפרסים !../images/Emo82.gif

אני מומחה ללינקים לשירים פרסיים. תני שם של שיר, ותקבלי את כל השירים שיש להם את השם הזה. תני עם שם הזמר - תקבלי את השיר הספציצי. תני שם של אלבום - ותקבלי. תני שם של זמר - תבקשי את כל האלבומים שלו - וגם תקבלי . דיגה צ'י צ'י מיחאיד? האאאן? יש פה עוד מומחים בתחום הזה. לגבי שקדים : תביאי חופן גדול לגבעתים , נאכל ביחד ונדווח לסבא רחמים. לגבי הסגולות כמאכל : שקדים אחלה מאכל. טעים ובריא. לגבי רפואי: זוכר שבפרס מכרו אותם. הם גדולים במיוחד ופחוסים. טובים לגב.. שבוע טוב !

../images/Emo140.gifתודה על קבלת הפנים החמה

פרויז, מדובר באגוזים גדולים יחסית שהבנתי שקשה להשיג אותם. קיבלתי 4 יחידות בלבד... אולי אתה או סבא רחמים יודעים איך מפצחים אותם?

ritosh

New member
שבוע טוב וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

"חורסה קאמאר" תרופה עממית לכאבי גב... אמא שלי ( שתחיה) יודעת מה ואיך לעשות איתם אני רק יודעת,מנסיון, שזה יוצא מר פחד וממש לא זוכרת אם זה עזר לכאבי הגב שלי.
מחר אשאל ואכתוב.

ritosh

New member
חחח, האמא של הפולקי הצהוב../images/Emo6.gif

פולאקי = סוכר שממיסים עד שהופך לקרמל ושוברים לחתיכות, נהדר במקום קוביות סוכר - ח'אנד.

בדיוק כמו שריתוש כתבה...

בילדותי הייתי מכורה לפולקי צהוב (הלבן טעים פחות, לדעתי)- ריבועי סוכר מקורמל תוצרת בית שסבתי היקרה נהגה להכין. ביקשתי לשתות תה ותמיד קיבלתי כמות יפה של פולקי. שתיית התה הייתה רק תירוץ

niya

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo140.gifשלום וברוכה הבאה

לא רק שמקבלים כאן פרסים, מקבלים גם כאלה שלא (למשל, נשואים לפרסים, חברים של פרסים... וכיד הדמיון הטובה עלייך) ולא רק שברוכה את, אהבתי מאד את הנושא שהצגת מיד בכניסה לפורום, נושא צמחי המרפא קרוב מאד ללבי. אבא שלי השיג לפני כמה זמן ספר על צמחי רפואה פרסיים, ולערי הספר כולו כתוב ב... נכון, ניחשת, פרסית! (אשר לצערי, ולמרות נסיונותיו הבלתי נלאים של פרויז, לא הצלחתי ללמוד - או לקרוא)
ובוודאי שלא באשמתו של פרויז. אני "מתה" לשמוע על כל צמח רפואי, דרכים להפיק תרופות וכדומה מצמחים, או כל דבר אחר. כמובן שאת גם מוזמנת להעלות כאן דברים נוספים, ואת גם יכולה לפרסם את הפורום
את מוזמנת לספר איך שמעת עלינו? וגם לספר לנו עוד על עצמך

../images/Emo24.gifשלום ניה, תודה על קבלת הפנים החמה

על סגולות של צמחי מרפא תוכלי לקרוא בספר: "מרפא הבושם - שיטת הרמב"ם"/ הרב שאולי משה הכהן. ספר מעניין במיוחד, ואם אני לא טועה, כותב הספר הוא בן העדה.
קצת על עצמי - גדלתי בבית אירני-אשכנזי, בית של קיבוץ גלויות אמיתי, תבשילים מזרח-אירופאים: קלופעס וגולאש לצד ברנג', חורשט באדמג'ון וקבב סיב זמיני, לפעמים שפה אחת התערבבה בשנייה, ניהננו כילדים מעושר רב תרבותי, חינוך לסובלנות לאהבת ישראל. איך שמעתי על הפורום? הופתעתי לראות את הפורום ברשימת הפורום.
... וכשמציינים "אירני", לימדו אותי שחשוב לציין מאיזו עיר... אז מאיספהאן. יום יפה

niya

New member
איזה יופי../images/Emo140.gif

אני בטוחה שנוכחותך בפורום תעשיר ותוסיף הרבה!
אז מה האוכל הפרסי שאת הכי אוהבת לאכול? ומה את מכינה בעצמך? יש גם ספר של צמחי מרפא פרסיים, אני עדיין במרדף אחריו

../images/Emo238.gif אז ככה...

יש הרבה מאכלים פרסיים שאני אוהבת, הנה דוגמה: ברנג' בהוויג' וקשמיש - אורז ברנג' עם גזר וצימוקים חורשט אלו - חורשט עם חבושים, אפרסקים ועוד דברים משובחים שגורמים לתבשיל להיות חמוץ-מתוק ועשיר. מבחינת הבישולים, אני יצרתי לעצמי מטבח משלי, עם מאכלים ביתיים מקוריים. כשאני חושבת על מאכלים פרסיים שאימצתי לביתי, הם מעטים מאד, אך אין ספק שהתיבול הפרסי שולט: כורכום, כוסברה, שמיר הם מרכיבים קבועים בבישולים שלי. ואפילו בעלי היקר טוען שהוא נשוי למטבח הפרסי
. ואלו תבשילים אהובים עלייך? מאיזו עיר הורייך?

niya

New member
איספאהאן../images/Emo222.gif

שאני מתה לראות אותה במו עיני... ואני הכי אוהבת רורמה סבזי
אבל גם לא מתנגדת לתבשיל עדשים שנימוח בפה או חייראט (חביתת ירק) בכלל אני אוהבת לאכול

ritosh

New member
ניה ג'ון, אומרים "חיה" לראות את אספהאן...../images/Emo140.gif

הרבה יותר סביר לאוזן, גם אני מנסה לשנות את האימרה המקורית.. וחנומה פולקי זארד.. את האגוזים של ה"חורסה קאמאר" ממש קשה להכין. אמא שלי הגזעית הציעה להכין לך אותם
אז אם באיזור ת"א שלחי לי מסר. אם לא אשאל אותה בפרוטרוט איך, כיצד, למה וכמה

niya

New member
../images/Emo3.gifצודקת...

את מוזמנת גם לכתוב כאן בפורום את המתכון של האגוזים ככה שיהיה לכולנו

למעלה