שבת שלום לכול

שבת שלום לכול

אני די חדשה בפורום הזה, נכנסתי מתוך סקרנות, ואני שמה לב שרוב הכותבות הן צעירות בתחילת המשפחה ודבר נוסף שמענין שלהרבה יש טענות נגד הורים וחמות, מענין אותי לדעת האם כולן לא מרוצות מהחמות שלהן? האם שכשיש מערכת יחסים עכורה עם אימא או עם חמה הן האשמות? או אולי יש לצעירות היום יותר מידי ציפיות? הסבתות היום הן דור אחר הן מבלות ועובדות ויש להן חיים מלאים ואולי הן לא מקדישות מספיק בעזרה לילדים ולנכדים? האם אתן הצעירת משתדלות גם שזה יצליח? כל החיים אנחנו לומדים, איך להיות ילדים, איך להיות הורים, ואיך להיות סבים וסבתות, זה לא קל להיות חמה . כלתי אמרה לי בתחילת נשואיה לבני: אמא שלי אמרה שמכלה צריך לפחד, כלומר להיזהר. למה? כי אחרת היא לא תרשה לבן לבוא להורים? היא יכולה להרחיק את הנכדים? למחשבה, ואשמח לשמוע תגובות. תודה.,

אני אוהבת את חמותי ואנחנו מסתדרות

נהדר. היא סבתא מפרגנת מאוד, חמות שמהללת ומשבחת אותי ואת מעשי באוזני כל וגם באוזני שלי. רק מילים טובות וחמות ופירגון. דואגת, מתקשרת, מבקרת, בקיצור אישה נהדרת.

נץ666

New member
ואם היא לא היתה מהללת ומשבחת אותך

באוזני כל ובאוזנייך? די מפתיע אותי לראות את החמות רק בהקשר החיובי הקיצוני, כלומר שוב, ללא קשר למציאות שהיא כידוע מורכבת מאוד.

לשרון- חמות

אני מאד שמחה שיש גם כאלה ושמחה בשבילך שזכית. אבל מה באת היא לא היתה כזאת מהללת וכו" אנו צריכות לקנות את הזכות הזאת שיוהבו אותנו, זאת עבודה קשה. אבל באמת אם רוצים אפשר ללמוד להיות חמה טובה ולא פחות מזה כלה טובה.

תורת הקבלה ../images/Emo140.gif

נדמה לי שמילת המפתח היא קבלה. היכולת של כל אדם לקבל בלי ביקורתיות יתר את האחר. הכלה/חתן שלנו באים מבית אחר, עם ערכים שונים ודגשים אחרים לגבי כל תחומי החיים. אבל צריך לזכור, לא אנחנו בחרנו אותם אלא בנינו/בנותינו. עלינו לכבד את הבחירה וללמוד לקבל אותם כמו שהם. כחותנת/חמות ותיקה אני מקפידה בכבודם, נמנעת מלהעביר עליהם ביקורת לא רק באוזניהם אלא גם, ובעיקר באוזני בני זוגם. אני רואה בשמירה על קשר טוב עם ילדי ערך עליון ואין שום דבר (זולת ענין פלילי שתודה לאל לא קיים) שיגרום לי להסתכסך איתם.

גם ללא דברי שבח והלל היא אישה

חמה ואוהבת והיא כל מה שהייתי מצפה מאמא שלי ואין לי. זה לא משנה בעצם למה אני אוהבת אותה נכון? מאותן סיבות שזה לא משנה למה אני אוהבת את בעלי או את ילדי. היא טובה אלי ונותנת לי להרגיש טוב אז אני אוהבת אותה ומעריכה אותה.

חמה - כלה

גם אני אוהבת מאד את הכלות שלי כמו שהן ובעיקר משום שאני קודם כל אוהבת את ילדי. ואם הכלות ואגב, גם הבנות ירגישו רצויות ואהובות הן תבואנה בשמחה ולכולם יהיה טוב , להמעיט בציפיות ולעשות מה שיכולים וכשיכולים, מותר ורצוי להגיד לא כשלא יכולים. להיות כנים.

כמו שנאמר על...

החמות והחמה להיות חירשת , אילמת ועיוורת כשהיא הולכת לילדיה הנשואים , יפה אמרת על הקבלה, לקבל כמו שהיא. ולא לרצוץ לשנות לאחר, זה מה יש.

m i t a l y

New member
אני מאוד אוהבת את חמותי... ../images/Emo23.gif

בעלי תיד מזהיר אותי, לפני שאנחנו נוסעים אליה, שלא לדבר על כל מיני דברים שעלולים "להדליק אש", אבל בסיכומו של דבר, אני באמת חושבת שהיא אישה מצחיקה, חמה ואוהבת...

triorio

New member
האמת...

אני מצמצמת מפגשים כמה שיותר, כי הם פגעו בי כמה פעמים, אבל התחתנתי עם מישהו שאני לא אוותר עליו בגלל המשפחה שלו. אז אני נפגשת כמה שפחות, הוא מפגיש אותם יותר עם הילדים וטוב ככה. וכשאני צריכה להיפגש אני מאוד עניינית, אין אצלנו שיחות נפש. מה גם שהם מאוד מבוגרים ואין לנו שפה משותפת. בתחילת נישואינו היה לי יותר קשה לקבל את חמותי, ועם הזמן אני מבליגה יותר ויותר זה חלק מההתבגרות שלי והקבלה שלא כולם מסוגלים ויודעים כל מה שאנחנו מסוגלים או יודעים, למרות שיש לי לעיתים מעידות ואז בעלי חוטף את כל העצבים שלי

האמת שהקשר ביני ובין חמותי

הוא בסדר- אולי תורמת לזה העובדה שאנחנו חיות מרחק 6000 מייל אחת מהשניה
אבל ברצינות- היחסים היו תמיד בסדר- לא מדהימים ולא עכורים. הם קיבלו אותי יפה ואני התייחסתי בכבוד. אני חושבת שאם היו חיכוכים- הם נפתרו בכל שבעלי היה מספיק חכם לפתור אותם בדרך עדינה ועם הרבה טאקט.

למעלה