שבת שלום לכולם...

ori האחת

New member
שבת שלום לכולם...

היי... בהמשך להתלבטויותיי הרבות לגבי מה ללמוד...
אני מאוד אוהבת ללמוד.. ומעוניינת לדעת איזה תואר או מקצוע ידרוש ממני ללמוד כל הזמן, השתלמויות ויציאה לקורסים שונים. כזה שהלמידה גם אחרי התואר היא תנאי לקידום... חוץ מרפואה כמובן שזה ברור... תודה רבה על כל העזרה שלכם תמיד!!! ושבת שלום!!!

אולי אני טועה, אבל כמדומני-

ברוב המקצועות הטכניים-מדעיים-טכנולוגיים-הנדסיים יש את מה שחיפשת. אבל גם במקצועות כלליים יותר, פעמים רבות כדי לעלות לסולם ההנהלה הבכירה[יחסית], נדרש תואר שני במנהל עסקים או שהוא לפחות מומלץ מאד
שבת שלום

ori האחת

New member
היי סטיב,

קודם כל אני ממש מודה לך על התגובות שלך- ממש מקסים מצידך לענות לכולם!
אולי לא הבהרתי את כוונתי... אני לאו דווקא מתכוונת לתואר נוסף כדי להתקדם, אלא קורסים שקשורים לאותו מקצוע, כדי לא להגיע למצב שסיימתי את התואר, ועבודה נטו. קצת קורסים, השתלמויות. תחום שכל הזמן משתנה ועל כן כולם צריכים להתעדכן בהתאם... ושוב תודה!

קודם כל

תודה על המחמאות
חפיף
לגבי שאלתך- המידע הכי מהימן יתקבל ממכון הדסה, אם לא ברור, אבל בגדול, תחומים בהם נדרשת התעדכנות "בלתי פוסקת" ע"י השתלמויות וכיו"ב הינם הטכניים-מדעיים-הנדסיים בגדול, למיטב ידיעתי..ועם זאת, לעתים מורים בשנת שבתון או בכלל, הולכים להשתלמויות כאלו ואחרות, מה שמראה לך שגם בתחומים "לא צפויים"[כביכול..] יש השתלמויות. שאלה: למה זה חשוב לך בעצם?..

ori האחת

New member
../images/Emo13.gif

כי אני אוהבת ללמוד... ולא רוצה למצוא את עצמי בסיום התואר עם עבודה ורק עבודה... מדי פעם לימודים זה יהיה "לצאת מהשגרה"...

אוקיי..../images/Emo13.gif

אז מה שנאמר לך למטה ומה שאמרתי לעיל עדיין תקפים[מדע/טכנולוגיה בקיצור].. והאמת?גם אני כמוך,זה בסדר! או שמא כולם בסדר ואנחנו ה"לא בסדר"..
בכ"א, שיהיה בהצלחה

Golgi

New member
נראה לי הכי מתאים לך זה מדע

מדען מכל תחום שהו לומד כל החיים, כל הזמן קורא מאמרים, מתעדכן בחומר וכו'. תחשבי איזה תחום הכי קרוב לליבך. יש כמובן תחומים בהם נורא קשה להיכנס למדע (הרבה סוגים של מדעי הרוח, למשל) ויש אחרים שזה פחות קשה, אבל גם לא קל בכלל (מדעי חיים או מדעי טבע שונים).

טוט

New member
מחקר

בכל תחום דעת/מקצוע - הרמה הגבוהה ביותר של העיסוק בו היא מחקר, בדר"כ באקדמיה.

השתלמויות

עקרונית בכל תחום עיסוק ישנן השתלמויות וקורסים המאפשרים התעדכנות או העמקת ידע. האבחנה , אם כן, אינה בין המקצועות, אלא בין אנשים. היינו, אנשים כמוך המעונינים ללמוד, להתעדכן, להרחיב ידע, ימצאו מסגרות הולמות בכל מקצוע. חלק מסתפקים במה שלמדו בתחילת דרכם, והם יכולים להיות גם רופאים לא ממש מעודכנים... היום מדברים בפסיכולוגיה ארגונית על "ארגון לומד" היינו מקום עבודה המועדד לימוד התפתחות והתחדשות. אבחנה נוספת אם כן , שוב אינה על פי מקצועות, אלא מקום העבודה הספציפי המועעד ומאפשר למידה, לעומת אחר שפחות או בכלל לא.

למעלה