שבת שלום לכולם

liran610

New member
שבת שלום לכולם

אני לא ממש פעילה בפורום אבל ניסיתי למצוא תשובה לשאלה בחיפוש ולא ממש מצאתי. בזמן האחרון אני רואה קוביה שעושים מאוריגמי אבל הקוביה עשויה מכמה ניירות וכל נייר בצבע שונה, קוביה עם צבע אחד אני יודעת לעשות אבל אי עושים את הקוביה עם שתי ניירות??? תודה למי שיגיב

bshuval

New member
קוביות

אני מכיר באוריגאמי: (1) לפחות 6 קוביות שונות שעשויות מדף אחד (קאסאהרה, מונטרול, פוג'ימוטו, פצצת-מים, שוות-שטח 1, שוות-שטח 2) (2) לפחות 2 קוביות שונות שעשויות משני דפים (הוסויה, קובית מאסו) (3) לפחות קוביה אחת שעשויה משלושה דפים (ב"חדוות אוריגמי" יש מספר ואריאציות מאותה חוליה) (4) לפחות 2 קוביות מארבעה דפים (הקוביה של איתי הכהן, בספר הכנס הקרוב, וכן קוביה מארבע חוליות זהות (לא זוכר של מי כרגע).) (5) לפחות קוביה אחת מחמישה דפים (קוביות "חגורה" של טומוקו פוסה, בספרה unit origami, לצערי החוליות לא זהות. אני לא מכיר דגם מחמש חוליות זהות) (6) לפחות 6 קוביות משישה דפים (קובית סונובה, הקוביה של פול ג'קסון, ועוד רבים אחרים) (7) לפחות קוביה אחת מ-12 דפים (של לואיס סיימון) ועוד קצרה היריעה... יש עוד הרבה, הרבה, הרבה, הרבה קוביות שונות. לאיזה מהן את מתכוונת??? אין באוריגאמי "הקוביה עם שני ניירות", או "הכלב" או "הסירה". יש הרבה שונים בכל אחד מהם... אם ראית משהו ספציפי ואותו את רוצה לעשות, את צריכה לתאר לנו יותר. אם אני מנחש נכון, הקוביה שאת ראית נקראית קובית סונובה. האם בכל פאה יש "איקס"? מכמה חוליות מורכבת הקוביה?

למעלה