שבת שלום לכולם

שבת שלום לכולם

פוסט זה נכתב במטרה להראות זוויות חשיבה אחרות.
מבטיח לכם שלא תהיה בו התלהמות / האשמות / ציניות ואני מקווה שתקראו אותו בראש פתוח וללא משקעי עבר.
הפוסט קצת ארוך ויכלול מספר נושאים שיחוברו בסוף לכלל תובנה כלשהי.

נושא א – הבדלים מהותיים בין גבעות לשאר השותפויות המחפשות.

שותפויות מחפשות להגדרתי הינן שותפויות שעדיין נמצאות בשלב של חיפוש סימני נפט גז או כאלו שעדיין נמצאות בשלב של הוכחת כלכליות.
גבעות כבר אינה חברת חיפושי נפט גבעות הינה חברה בעלת חזקה להפקת נפט. אם ננתח את גבעות אך ורק עפ"י מגד 5 החברה הינה כלכלית וריווחית.
מאחר וגבעות הינה כבר חברה מפיקה הרי שערכה של גבעות הינו מוחשי ולא כמו חברות אחרות בהן הערך מבוסס על ציפיות.
מאחר וגבעות עדיין רוצה להתרחב מעבר למגד 5 הרי שקידוחים נוספים הינם בעלי סיכונים מסוימים, קטנים מאשר בחברות חיפושים אחרות, כישלון בהם יחזיר את החברה לערך כלכלי ריווחי הנובע מבאר כלכלית אחת שהיא מגד 5.

נושא ב – גבעות עולם או למעשה גבעות מול כל העולם

גבעות מרגע שהגיעה למצב שבו היא צריכה להפיק נפט ביבשה חוותה משהו ששום חברה בארץ לא חוותה בעבר. (תיסלחו לי שאני לא מתייחס להפקת נפט בחלץ ותיכף תבינו למה).
סטנדרט דיווח – הרשות לניירות ערך לא הגדירה טרם מגד 5 מהם נוהלי הדיווח.
למעשה מגד 5 הייתה פעמון ההשכמה של הרשות לצורך להגדיר כללי דיווח . ברור שכל עוד מחפשים סימני נפט ולא מצאו נפט אין סיבה להתאמץ ולנסח משהו בכלל.
התעוררות הרשות גרמה לעימותים בין גבעות לרשות שהגיעו עד לכדי השעיית מסחר, איומים לפתיחה מחדש של התשקיפים שאושרו כבר ע"י הרשות, איום במחיקה מהמסחר.
אישורים רגולטורים – גבעות הינה החברה היחידה בישראל שנדרשת לקבל אישורים לקידוח מפיק.
המשמעות היא שיש צורך לעבור את הוועדות המקומיות והמחוזיות כולל כל הגופים הירוקים והיועצים המשפטיים, לתת תשובות לנהלים שעדיין לא גובשו ע"י הרגולטורים ולהצליח במשימה שברור שום חברה קודם לגבעות לא נאלצה לעבור.
למעשה מגד 5 היה פעמון ההשכמה של גופי הרגולציה במדינת ישראל.
שישנסקי – אני חושב שמיותר עוד להכביר מילים בנושא.
תקנות גיוס – הרשות כצעד להילחם בתופעת השלדים הבורסאיים, תיקנה תקנות האוסרות על גיוס מתחת לשווי של 10 אגורות. וסתמה אפשרויות גיוס ופיתוח בין היתר גם לגבעות עולם.
ההחרגה שפורסמה לעניין ובינתיים פקעה הינה אולי הדבר היחידי שבו הרגולטור ניסה לעזור לגבעות. ( אני לא בטוח האם הם עשו זאת רק למען העיניים היפות של לוסקין אבל זה נושא אחר שאינו חשוב לפוסט זה)

שותף מוגבל – לא סוד הוא שהמשקיעים במוגבל של גבעות הינם "אינדיאנים" , "פנטיים" , "דעתניים" (אף אחד מהכינויים האלו אינו לגנאי, אני אחד מהם וגאה בכך). אין אף מוגבל בארץ שכל כך מעורב במה שקורה, אין בשום שותפות אסיפות המושכות כל כך הרבה משקיעים הן בהגעה והן בהשתתפות דרך יפויי כוח. השותף המוגבל השקיע כסף ורוצה לראות פירות מוקדם ככל האפשר.
השותף המוגבל פעיל מאוד באמצעות פורומים , תביעות דרך בתי משפט לגיטימיות יותר או פחות (ואין לי כוונה להיכנס לויכוח בנושא מה לגיטימי ומה לא, משום שזה לא העיקר בכוונת פוסט זה).
השותף המוגבל פעיל בהצעות שונות של רכישת אחוזים בחזקה, לסדר הלוואות לחברה ... ועוד כהנה פעולות גלויות יותר או גלויות פחות אבל ללא ספק השותף המוגבל אקטיבי מאוד וגם לא אחיד בגישתו.

נושא ג – שוק הון ותקשורת

שוק ההון מעולם לא חיבב את חברת גבעות עולם ומשקיעיה אשר היו לצנינין בעיניהם. כולנו חשנו את נחת זרועה של העיתונות הכתובה והאינטרנטית אשר תזמרה את הכישלונות של גבעות כמכונה משומנת. התקשורת אף פעם לא פינקה את גבעות בכתבות אוהדות ואף הגדילה והספידה את גבעות בקול תרועה רמה ביום המים הזכור לדראון.
תמיד קיימים חילוקי לגבי מי משרת את מי שוק ההון את התקשורת או התקשורת את שוק ההון והאמת היא שכנראה הם משרתים היטב אחד את השני. העובדה היא שמעטים באמת יודעים מה זה גבעות עולם ועוד פחות מכך יודעים שבאמת מפיקים נפט בישראל היא הוכחה לכך.
כולנו יודעים ששוק ההון אכן יודע מי זאת גבעות עולם ואני מאמין ששוק ההון גם יודע להעריך את שוויה העתידי של גבעות עולם, אבל במדינה שבה אנו חוזים בתכיפות גוברת והולכת, בקשר הון – שלטון ושחיתות הפושטת בכל חלקה טובה, מדינה שבה הגוף השופט החזק ביותר הינו התקשורת אשר קובעת את סדר היום של המדינה. אם נזכור מיהם השולטים בתקשורת הזאת הרי ניתן בקלות לשער שיש מי שיש לו היכולת ל"שחק אותה" אלוהים מבחינת היכולת להרים או להשפיל אביון.

נושא ד – טוביה לוסקין

טוביה לוסקין כיזם שהלך כנגד הזרם רואה בפרויקט שדה מגד את פרויקט חייו. האיש מקדיש וחי את חייו למען הפרויקט ,אני מניח שזה פגע בו ובמשפחתו בצורה כלשהי משום שלא ניתן להתמסר באופן כזה גם למשפחה וגם לחזון.
אחרי אכזבות מגד 2,3,4 הגיע סוף סוף מגד 5 על מנת להוכיח את הקונספציה שלו כנגד כל גווארדית הגיאולוגים בישראל שטענו שאין נפט ביבשה.
טוביה לוסקין הינו גיאולוג אשר הקים יזם וניהל את הפרויקט והצליח להביאו להפקה כלכלית אשר שברה מוסכמות בארץ.
לאור הצלחתו של לוסקין בדברים שרבים וטובים נכשלו אי אפשר להגיד שהוא לא יכול להיות מנכ"ל.

סיכום דבר – חיבור הקצוות

גבעות עולם הינה חלוצה בישראל מבחינת היותה החברה הראשונה בישראל (כדי שתרשו לי להתעלם כרגע מחלץ אז אוסיף מזה עשרות שנים) אשר גילתה שדה נפט ואפילו הצליחה להגיע להפקה כלכלית ממנו.
החברה הוקמה ע"י גיאולוג אשר משמש גם כמנכ"ל שבעמל רב וכסף רב של משקיעים הצליח היכן שנכשלו כולם.
מאחר ומייסד החברה אינו בדיוק איל הון אך בהחלט מבין דבר אחד או שניים בהלכות עולם ובמה שקורה לנגד עיניו אימץ לעצמו גישה ניהולית מאוד קונסרבטיבית ואולי אף פרנואידית.
נכון שגישה זאת אינה אהובה על משקיעי גבעות עולם ואולי גם לא אהובה ע"י שוק ההון אך יש להודות על האמת שמעטים הם המנכלים בישראל שהצליחו להקים עם נתוני פתיחה כפי שהיו לו, מפעל כלכלי וייחודי. אם מעמיקים ובוחנים היטב נושאים א- ג לעיל אפשר כבר לעמוד משתאים נוכח ההישג.
מהות ההישג היא שהינה כנגד כל הסיכויים הצליח גיאולוג שמתפקד גם כמנכ"ל בגישה קונסרבטיבית ואולי אף פרנואידית להביא כלה לחופתה או ליתר דיוק להביא את גבעות עולם (פרויקט חייו) למשהו שונה מאשר כל חברות חיפושי הנפט האחרות. הוא הצליח להביא את החברה (פרויקט חייו) למצב שבו כבר יש לו מה להפסיד (החברה כבר שווה משהו החברה אינה בינארית יותר).
אני מניח שכאשר לוסקין טבע את המושג "תנו לנפט לדבר" הוא ביטא מה שהבין מזמן בראייה של מדינאי ולא בראיה של פוליטיקאי, שנוכח כל הנושאים לעיל עוד צפויה לנו דרך חתחתים עד היעד "אתם תהיו מיליונרים".
אני מניח שאפילו לוסקין לא האמין שאחד המכשולים בדרך אל היעד יהיו דווקא המשקיעים שלו. אני מניח שאולי הוא חש אפילו נבגד על ידינו.
אני מאמין שלוסקין היה שמח להסביר למשקיעים בפרוטרוט מדוע הוא צריך כסף נוסף בשלב זה ולהסביר לכולם בפרוטרוט מדוע חסר כסף להמשך התקדמות מואצת בפרויקט. אך לוסקין, שעכשיו יש לו מה להפסיד בשילוב עם הגישה הקונסרבטיבית ואולי אף פרנואידית אינו יכול להרשות לעצמו לטעות , יש כרישים בים והם רוצים להשתלט על ההישג שלו. הם לא יבחלו באמצעים, הם יפעילו את התקשורת , את הרגולטורים ואת כל מה שיוכלו על מנת לגזול ממנו ומאיתנו את ההישג. לכן ולו רק מהסיבה הזאת הוא לא יעיז לשקר למשקיעים על כך שאין כסף הרי פניותיו למשקיעים נמשכים כבר מספר רב של חודשים כי הרי בקלות ניתן יהיה להוכיח שלא אמת דיבר.

מוגש לכם כחומר למחשבה בשבת באהבה ממני אילן.
כולי תקווה שנתבשר בשורות טובות ויחלפו ימים חשוכים אלו במהרה ונצא כולנו מן החושך אל האור.

mar111

New member

אילן היקר

ממליץ להעביר אליך את משרת הדובר.
אל תצפה להכנסה משמעותית ממשרה זו.
אבל מתווסף לכך, חשבון הוצאות פתוח.

אוהב אותך אילן
ראובן האשקלוני

lior sa

New member
העלית נקודות נכונות ויותר חשוב

אתה מעלה אותם בצורה חברית ומכובדת שכיף לראות
.

נראה לי שכיוון שהקידוחים של גבעות הם במרכז הארץ יכלו המשקיעים לראות ולהרגיש את הקידוחים ולכן החיבור שלהם עם החברה הוא חזק יותר.

האם יכול להיות שהתנהלות גבעות היתה כמו פיל בחנות חרסינה? והיא שהעירה מרבצם את כל הרגולטורים ואנשי איכות הסביבה שגרמו לעיכוב הגדול?

בכל אופן אני יותר מאשמח אם אדון לוסקין יקבל את כל הכבוד הראוי ביחד עם הרווחים הכספיים על חזונו. כנ"ל לגבי אנשי הכללי.
אשמח גם אם זה ייעשה בשיתוף פעולה עם אנשי המוגבל תוך כיבוד הדדי והגעה להסכמות שיטיבו עם כולנו.... לטווח ארוך.

שבת שלום.

אף35

New member
אילן, שבוע טוב

נהנתי מהפוסט שלך אבל יש לי מספר הערות על הסיכום

אני מסכים שההישג של גבעות בהנהגתו של מר לוסקין הוא חסר תקדים.

עם זאת, אני לא מבין למה כתבת "אני מניח שאפילו לוסקין לא האמין שאחד המכשולים בדרך אל היעד יהיו דווקא המשקיעים שלו. אני מניח שאולי הוא חש אפילו נבגד על ידינו."
לא ברור לי למה המשקיעים הם מכשול. להבנתי, המשקיעים לדורותיהם סייעו להקמת המפעל הזה בהשקעה לא קטנה. אני לא חושב שיש סיבה שהוא יחוש נבגד כדבריך.

אין לי ספק שאם הוא היה מסביר באופן מלא ושקוף את הצורך בגיוס ומציע גיוס הון הוגן הוא היה נענע בחיוב.

לא ברור לי מה מונע ממר לוסקין להסביר את הצורך בגיוס מהמשקיעים, גם כיום.
ולסיום, לא ברור לאיזה כרישים התכוונת.

מצטרף לתפילתך שנתבשר בקרוב בבשורות טובות.
שבוע טוב

minaeksh

New member
אפריים שלום.

אני אסביר לך למה לוסקין אולי מרגיש ניבגד ע"י המשקיעים. עד 2010 הגיוסים שניכפו עלינו עברו בלית ברירה. כי עדיין לא היינו תגלית.
למרות שב2004 הוכרזנו ככזו. אבל כלכלי בודאי לא היינו. וראה זה פלא מהגיוס ב2010 שאושר רק חלקית בסיסמא עם אין הפקה אין הנפקה. ועד לניסיון האחרון ב2013 שם נידחה הגיוס בסיסמא עם אין 6 אין קש.
עכשיו אתה בחור רציני. לך חפש בהיסטוריה של שותפויות הנפט כולן. מתי משקיעים דחו גיוס של המוגבל. מקוה שתעשה זאת ותדוח על המימצאים. ואז אולי תבין גם את לוסקין.
(דרך אגב אני את התשובה יודע אבל מצפה שגם אתה תדע)

אף35

New member
באיזו שותפות הסמכות הזו נותרה בידי המשקיעים?

בגלוב למשל הבעלים הסמיכו את ההנהלה (הכללי) לגייס עד להיקף ענק.

אין לי מושג לגבי ההיסטוריה בשאר השותפויות.

minaeksh

New member
בכולן לדעתי

בגלוב פשוט אישרו בזמנו עד 50 מיליון דולר נידמה לי.
הבעיה שאנחנו היחידים. שלא מוכנים להשקיע בעסק שלנו ומצפים לרוח מהיר. מיצטער לא מכיר כזה דבר בעולם.
אם העסק טוב ומבטיח משקיעים כסף בשביל להעלות אותו על פסי צמיחה. אם העסק חרא? אז מוכרים.

אפריים שלום

למיטב זכרוני באסיפה האחרונה שנערכה בכפר המכביה לוסקין ניסה להסביר אבל לא בדיוק נתנו לו להסביר.
הנבגדות היא בתביעות המשפטיות והלכלוך האישי כלפיו בפורום.
לגבי הכרישים אזי יש רבים רק הם לא טורחים להזדהות . שים לב שגם כשהים שקט מלמעלה כריש מגיח מלמטה.
כדי לא לעורר ויכוח לא אציין מי או מה להערכתי משול לכריש... ואני לא מתכוון רק לבלוקר שחושבים שאולי הוא קיים... בכל מקרה לא חסרים טורפים בים
שיהיו בשורות טובות

אילן שבוע טוב, פוסט מדהים

מסכם בצורה יפה את מצבנו ואת מה שעברנו כחלוצי השקעה בנפט יבשתי.
תודה על הדברים ובהצלחה לכולנו

למעלה