שבת שלום לכולם

בנבר

New member
שבת שלום לכולם

ראשית המון תודה על הפיכתי לאדומה ... אעשה הכל כדי להצדיק את הצבע .

שנית,ברצוני לשתפכם באירועי השבוע האחרון .צעיר בנינו לומד בכיתה ט׳ .לפני מספר חודשים התחיל טיפול בקונצרטה (חרף החששות שלנו להחמרת הטיקים) והחל להעזר בסייע שהועמד לרשותו וראו זה פלא השיגו הלימודים השתפרו בצורה מדהימה .
השבוע הם יצאו לטיול שנתי ,מבית הספר ביקשו שהסייע יצטרף לטיול וכן בכל יום ימשיך ליטול את הכדור .
לאורך כל הדרך אנו פועלים בשיתוף פעולה מלא עם בית הספר וכאן הרגשנו ממש אטימות שכן מעולם לא סבל מבעיות התנהגות והסייע והכדור ניתנו רק למטרת הלמידה ,אבל מה??? החלטנו ושיכנענו אותם שהסייע ממש מיותר ואת הכדור הוא אכן יקח .
החבוב יצא לטיול שבתיקו הכדורים .הטיול היה נפלא ,הוא מאד נהנה אמר שהאווירה היתה נהדרת ולא היו שום עניינים .
כשפרקנו את התיק מצאנו את הכדורים .עם חיוך על הפנים (ויש לו חיוך מדהים) הוא הסביר שהכדורים מחלישים אותו וזה לא הוא איתם והוא לקח אחריות והיה בטוח שהכל יהיה בסדר ובשליטתו .
היום דיברנו עם המורה שאמרה שהיה נפלא .שיתפנו אותה בהחלטה שלו והיא הסירה את כובעה בפניו .

החשוב לי מכל לספר לכם שאותו ילדון עד לפני שנה עשינו הכל בשבילו למענו וגם הרבה פעמים במקומו .
בשלב מסוים הרגשנו שלא זו הדרך .ההתמודדות תהיה שלו תמיד ואם לא נעניק לו כלים להתמודד רק נחליש אותו .
מהרגע שהכנסנו אותו לתמונה בכל ההחלטות שקשורות אליו וכן השארנו אותו להתמודד עם המציאות גם כשנראה שנגרם לו עוול ,מאותו רגע קיבלנו ילד אחר ילד שמתמודד ילד חזק ילד שלוקח אחריות .

לכן חברים יקרים ,גם עם טיקים גם עם קשיים יש המון רגעים מאושרים .
שבת שלום
צביה

צביה האדומה, שבת שלום הסיפור שלכם מוכיח

שאכן, יש שלושה דברים שעובדים בגדול:
א. העברת אחריות לבית הספר
ב. העברת אחריות לילד
ג. ליצור את התנאים הכי טובים לשיתוף פעולה ילד-בי"ס

זו המהות של התפקיד ההורי - והנה: זה עובד!

שבת שלום!

שביק

New member
צביה במה להתחיל יקירתי?

נתחיל בצבע האדום שמגיע לך לגמרי. הרי את אלופה/נסיכה אמתית.
הצליחי!

צביה יקרה שלי, את לא יודעת עד כמה זה עושה לי טוב לשמוע על התקדמות של ילדינו באשר הם. בזכות: ראשית בזכות עצמם והאחריות שהם לוקחים על עצמם. ושנית ואולי ראשון דווקא בזכות ההורים שיודעים לתת את הכוחות והאמונה בילד, והילדים מוכיחים שאפשר והם ראויים לאמון.
את הפירות הילדים קוטפים וההורים נהנים מהם.

המשיכו לקטוף פירות טובים ובריאים לגוף לנפש ולחיים.

אוהבת. מחבקת שביק

למעלה