שבת שלום לכולם

שבת שלום לכולם

היי,
אני עושה עבודה על מתבגרים יוצאים לשאלה ואני צריכה לחבר שאלת מחקר על הקשר בין גיל ההתבגרות ליציאה לשאלה. למישהו יש רעיון? האם יש קשר בכלל?
הצצתי בתשובות בארכיון לגבי מדוע יצאתם לשאלה, אבל אני לא מוצאת את הקשר לגיל ההתבגרות וזו המהות של העבודה.
תודה מראש,
מיטל (מיותר לציין שאני חילונית?)

Sonic hedgehog

New member
בדרך כלל נהוג לחשוב על שאלת מחקר

ואז לעשות את המחקר ולא להיפך. אז קודם כל תנסחי שאלה ואחר כך תבדי את מהימנותה.

לא בהכרח.

אני בדיוק לומדת על שיטות מחקר, וזה דווקא אפשרי ודי מקובל אפילו להתחיל לאסוף נתונים ולאחר מכן לנסח שאלת מחקר. המרצה שלי הגיעה לדוקטורט שלה ככה

אני לא מסכימה

למה שזה יהיה משהו שלילי? כלומר, אין רק דרך אחת לחקור. הרבה פעמים קורה שמתחילים עם שאלת מחקר מסויימת ומשנים אותה לאחר שמתחילים לאסוף מידע מסיבות שונות. זה לא כל כך תלוש מהמציאות ואני לא מוצאת בזה שום דבר רע..

את יכולה לבדוק את הקשר

בין גיל היציאה לסיבות היציאה, ו/או בין גיל היציאה לבין הדרך שבה השפיע הדבר על הקשר עם המשפחה, יש סיכוי לא רע למצוא פה מתאם כלשהו.

את כמובן יותר ממוזמנת

להעלות את תוצאות המחקר שלך כאן, גם אם מדובר בסמינר מסכן של 3 נ"ז בתואר ראשון...

כל דבר שנכתב על הנושא הזה תורם להעלאת המודעות, ואנחנו כמובן נשמח לשמוע עליו.

בהצלחה.

yatusha

New member
באיזה קורס את עושה את העבודה?

מה המקצוע שאת לומדת?

אם לא מדובר בקורס שיטות מחקר, עבודת הסמינריון/ גמר נמצאת בד"כ תחת קורס בנושא כללי מסוים וגם לסוג התואר יש משמעות.
אם את חושבת להמשיך לתואר מתקדם (בעיקר עם תזה) חשוב שתתני את הנושא שנוכל לעזור לך למקד את שאלת המחקר בהתאם.

העבודה היא עיונית או מחקרית (אני מניחה שאת במדעי החברה) במידה והיא עיונית ואת נעולה על נושא היוצאים בשאלה כדאי לך לברר האם יש מאמרים רלוונטים בנושא (גם באנגלית) כדי לא לבזבז זמן עם נושא שלא מתאים להיקף וסוג העבודה.

באופן אישי, כשבאת לנושא- מה עניין אותך? מה סקרן אותך? סקרנות היא מפתח לעבודה טובה.

בהצלחה!

אני עושה את העבודה במסגרת קורס

שדן במתבגרים וסטייה חברתית (היציאה לשאלה מוגדרת לצורך הקורס כסטייה חברתית ולא כבחירה חופשית)
העבודה היא עבודת סמינריון ושיטת המחקר היא איכותנית (אני מתבססת על ראיונות שערכו שלומי דורון ושרית ברזילאי עם יוצאים לשאלה)
ואני מתכוונת לבדוק את הקשר בין גיל היציאה לשאלה לסיבות שהובילו להחלטה על היציאה לשאלה
תודה על העזרה ואני בהחלט מתכוונת לפרסם כאן את תוצאותיה

babylon_a1

New member
נצל"ש מתוך הפייסבוק של המשטרה

מוצאי שבת האחרונה הוזעקו צוותי משטרה ומד"א לבית בשכונה חרדית בירושלים על ידי גבר שסיפר כי אשתו, הנמצאת בתענית דיבור, ילדה בשעות הבוקר המוקדמות בחדר השינה ומאז מסרבת לצאת וכי התינוק מונח על ברכיה כשחבל הטבור עדיין מחובר אליה.

השוטרים שהגיעו לדירה ניסו לשכנע את האישה לנסוע עמם לבית החולים על מנת לטפל בה ובתינוק, אך היא סירבה ולא תקשרה עם השוטרים. אחד השוטרים ביקש לקרוא לרב השכונתי על מנת שיתיר את תענית הדיבור של האם. הרב שהגיע למקום התיר את תענית הדיבור וביקש ממנה לנסוע לבית החולים, אך היא התמידה בסירובה ולא אפשרה לאנשי מד"א לבדוק את התינוק.

בסופו של דבר השתכנעה האם לנסוע עם בנה באמבולנס לבית החולים, כשהיא מלווה בכוח משטרה. כשהגיעו למקום הפסיקה האם את תענית הדיבור והודתה לצוותים על הטיפול בה. מצבם של האם והתינוק טוב.

למעלה