להיות עצמאי בשישי שבת
שלום, אני מבין מאד את הקושי בהתמודדות עם שישי בערב... אני יתום ורווק ומבין את הקושי בלמצוא את המקום שלך בסיטואציות משפחתיות זרות. אני חושב שמי שנמצא במקום הזה מגיע לשישי אחה"צ עולה השאלה האם להצטרף למשפחה אחרת שהתבגרה יחד או שהעבירה את השבוע האחרון יחד? לי יש כמה דרכי התמודדות עם המצב הזה ועם מצבים דומים: אני מודע לזה שבסיטואציות המשפחתיות הללו אני לפעמים אני ארגיש לבד ולכן אני לא מרגיש מחוייב להצטרף אליהם. אני יכול לבלות את שישי בערב בעצמי בבית, לבשל לעצמי, לראות טלוויזיה, אפשר גם פשוט להרים טלפון לחבר אם מרגישים יותר מדי לבד וגם בכל מקרה מותר גם להתגעגע להתעצב. כמובן שאני לפעמים מצטרף אל המשפחות שמזמינות אותי אבל בלי לפגוע לי באני ובהרגשה הרבה יותר טובה. עוד מנהג שיש לי למזלי הוא ללכת לשחק כדורסל עם חברים טובים בשישי אחה"צ ואני מאמין שכל אחד יכול ליצור לעצמו עם חברים קבועים מנהג קבוע בסופש עם חברים טובים, כזה שמצפים לו ומקל מאד... בנוסף אני גם מקפיד על הכנסת אורחים כשיש הזדמנות. אני חושב שגם בית קטן שמונה נפש אחת בלבד יכול להכניס אורחים בלב שלם, אבל אולי זה המזל שלי שאני גר במרכז ת"א ושאנשים אוהבים לבוא לאזור. שמח לחלוק, אסף.