שבת שלום לכולם

שבת שלום ומבורך ילדודס ו"אורחים"../images/Emo48.gif

מאחלת לכולם שבת שקטה ומהנה

12רוניתי

New member
שבת שלום- הכל בגלל רסק עגבניות- הערה שלי

שימו לב- אזהרה!! אימי שתחיה מאושפזת בבית חולים מאחר והיא אלרגית לקופסאות שימורים!! בעיקר כל קופסה שבה נשאר משהו בתוך פחית השימורים!!! אתמול , לצערי היא לוותה מהשכנה מעט רסק עגבניות. רסק שעמד במקרר כמה ימים בתוך קופסת הפח ולא הועבר לכלי אחר!! מאחר ולדעת הרופאים- יש בקופסה רעלים מזיקים למזון, אימי טעמה מעט מהתבשיל בו היה רסק מושהה בפחית ושפתיה ופניה התנפחו מאד והיא אושפזה בבית החולים. בעבר כאשר זה קרה לראשונה, היא חטפה את זה קשות ואושפזה בטיפול נמרץ ומאז נאסר עליה לטעום מכל מזון שנשאר בקופסת פח. היא כל כך רצתה להכין לבן שלי תבשיל מסויים אהוב(סבתא מכל הלב) ואלו התוצאות. מכיוון שזה פורום בישול ואנו עוסקים במזון - שיתפתי אתכם. שבת שלום. רונית

רוניתי מתוקה ../images/Emo24.gif והחלמה מהירה לאמא../images/Emo57.gif

גם אני בדיעה שלא עוזבים כלום בקופסאות שימורים יש היום המון קופסאות בגדלים שונים עם אטימה נהדרת. תודה רוניתי על העדכון החשוב!!!!!!!! ובריאות לכולם

12רוניתי

New member
שוש תודה- העברה מקופסת שימורים חשובה-לא רק

למי שאלרגי, אלא לכל אחד!! היום שוחחתי עם רוקחת שאני מכירה והיא אמרה לי חד משמעית-להעביר לכלי!!!!!!!

גם אני מעבירה לכלי האם זה בסדר או שבכלל הקופס

הקופסאות לא בסדר, האם זה רק בפתיחה, גם אני מעבירה ישר לקופסאות אם זה לא נגמר באותו הרגע..............

מאיה 72

New member
תודה על האזהרה, לפעמים אני משאירה בקופסא

אם זה משהו שאני יודעת שיגמר באותו יום, מעכשיו אני לא אשאיר אפילו דקה החלמה מהירה לאמא שלך

רוניתי תודה רבה על האזהרה שתרגיש טוב האמת

שלדעתי באמת צריך להעיף את הקופסאות הללו, אבל הבעיה שיש שימורים שאין להשיג אותם בקופסאות אחרות, וגם הסנפרוסט וכל אלו ממש ממש יקרים, חבל שהיצרנים הללו של השימורים לא מייצרים בפלסטיק או בזכוכית . תודה לך

tamarhp

New member
גם למי שלא אלרגי

ברגע שפותחים את הקופסה היא מתחילה להפריש חומרים שמזיקים למזון. בפעמים הראשונות שהכנתי מרק תירס השתמשתי רק בחצי קופסה ואת השאר השארתי בפנים, ואחרי יום יומיים התירס היה נראה די מגעיל ולא הבנתי למה - אצל אמא התירס היה תמיד בסדר גם אחרי יומיים במקרר... ואז חברה אמרה שאסור להשאיר אוכל בתוך קופסת השימורים כי זה מקלקל את האוכל - ומאז אני מקפידה לרוקן את הקופסה מיד לכלי אחר, והאוכל נשמר מצויין :)

פוקסי99

New member
אצלי זה הרגל

למרות שאיש אצלי לא אלרגי לקופסאות שימורים אני מעביר תוכן של הקופסאות לצנצנת זכוכית מיד לאחר הפתיחה במיוחד רסק עגבניות וכמו כן מקפיד לשטוף את הפותחן לאחר כל פתיחה שחהיה בריאה ושבת שלום פוקסי

12רוניתי

New member
מאיה תודה- האזהרה לכל אדם ולא רק

לאנשים אלרגיים. הפחיות עשויות מאלומניום שיש בו רעלים עם הפתיחה. אני עוד מעט הולכת לבקר את אמא. תודה לכן.

למעלה